Jump to content

Δύο φορές ταχύτερο το Wi-Fi 7 από το Wi-Fi 6


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το πρότυπο ασύρματης συνδεσιμότητας W-Fi 6 είναι σχετικά νέο για εμάς. Αν και δεν βιαζόμασταν, πληροφορούμαστε πως το πρότυπο επόμενης γενιάς είναι στα σκαριά, αλλά ποια θα είναι τα αληθινά πλεονεκτήματα του Wi-Fi 7;

Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα θέλησε να δώσει επισήμως η Qualcomm που παρουσίασε το νέο πρότυπο και ως ηγέτης σε αυτό τον τομέα, κατέστησε σαφές πως το Wi-Fi 7 θα φέρει διπλάσιες χωρητικότητες και τις ταχύτητες (σε σύγκριση με το Wi-Fi 6). Ταυτόχρονα, με την νέα τεχνολογία θα δούμε μικρότερες καθυστερήσεις. Σίγουρα αυτή η περιγραφή αρκεί για να καταλάβουμε τις βελτιώσεις του επερχόμενου προτύπου. Ωστόσο, θα υπάρξει και μια σειρά από τόνους νέων χαρακτηριστικών που θα το κάνουν να ξεχωρίζει. Ας πούμε, το Wi-Fi 7 θα εισαγάγει την ισχυρή λειτουργία MLO. Το τελευταίο θα επιτρέψει τη δημιουργία πολλαπλών συνδέσμων σε πολλές μπάντες. Σε γενικές γραμμές, το MLO επιτρέπει στις συσκευές να κάνουν ταυτόχρονη χρήση του φάσματος σε πολλαπλούς συνδέσμους.

“Η επιλογή υψηλότερης απόδοσης [για το Wi-Fi 7 MLO] είναι η ταυτόχρονη πολλαπλή σύνδεση υψηλής ζώνης. Η συσκευή χρησιμοποιεί κάθε ζώνη καθώς γίνεται διαθέσιμη και μπορεί να λειτουργήσει και στις δύο ταυτόχρονα, συγκεντρώνοντας την απόδοση και στα δύο. Καθώς μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα σε κάθε μπάντα, είναι ακόμα καλύτερο στην αποφυγή συμφόρησης σε χαμηλότερο λανθάνοντα χρόνο”, λέει ο Andy Davidson.

Δίνονται λύσεις και σε μικρά προβλήματα με το Wi-Fi 7

Εισχωρώντας λίγο σε πιο τεχνικούς όρους, να πούμε πως με το MLO αν π.χ. το δίκτυο δεν υποστηρίζει εκχωρήσεις 6 GHz, μπορούν να απολαμβάνουν τις ταχύτητες ενός καναλιού Wi-Fi 320 MHz (δύο κανάλια 160 MHz). Μεταξύ των περιοχών που υποφέρουν από την έλλειψη φάσματος 6 GHz, πρέπει να αναφέρουμε την Κίνα. Επιπλέον, με την χρήση του Wi-Fi 7 και του MLO, οι πάροχοι μπορούν να δημιουργήσουν ένα κανάλι εύρους 240 MHz εντός της ζώνης των 5 GHz.

Τέλος, θα υποστηρίζεται από το Wi-Fi 7 και το λεγόμενο preamble puncturing που επιτρέπει την αποφυγή τμήματος του φάσματος που περιέχει σήματα γεμάτα από παρεμβολές.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...