Jump to content

Intel: Έφτιαξε ένα νέο chip ειδικά σχεδιασμένο για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επενδύσεις στην τεχνολογία blockchain πραγματοποιεί και η Intel που εκφράζει έντονα την προσοχή της σε αυτό το ζήτημα και μάλιστα έχει αναπτύξει ένα νέο chip ειδικά σχεδιασμένο για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Η εταιρεία εστιάζει στη βιωσιμότητα και επιθυμεί “να δημιουργήσει τα πιο ενεργειακά και αποδοτικά chip σε μικρή κλίμακα”.

Το πρώτο chip που εστιάζεται στην κρυπτογράφηση και είναι αποτέλεσμα έμπνευσης της Intel, το οποίο η εταιρεία αποκαλεί και ως “blockchain accelerator”, πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Δύο εταιρείες έχουν ήδη προ-παραγγείλει το νέο εξάρτημα, μεταξύ των οποίων η εταιρεία εξόρυξης Bitcoin GRIID Infrastructures και η Block, η εταιρεία fintech που ανήκει στον Jack Dorsey , παλαιότερα γνωστή ως Square.

Η Intel λέει ότι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το chip θα είναι διαθέσιμες στο  International Solid-State Circuits Conference που ξεκινά στις 20/2.  Όπως επισημαίνει το PCMag, η εταιρεία έχει προγραμματίσει να κάνει μια παρουσίαση ( PDF ) στο ISCC στις 23 Φεβρουαρίου, με τίτλο “Bonanza Mine: An Ultra-Low-Voltage Energy-Efficient Bitcoin Mining ASIC”. Το ASIC, ή τα ολοκληρωμένα κυκλώματα για συγκεκριμένες εφαρμογές, είναι ένα chip που έχει σχεδιαστεί για μια συγκεκριμένη εργασία, όπως η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων έχει εξελιθεί σε μια τεράστια ανησυχία και το νέο chip της Intel ενδεχομένως να αντιμετωπίσει δραστικά το όλο θέμα.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μην καταστρέφετε τον πλανήτη με τα πλαστικά καλαμάκια από τον Freddo...devil

 καταναλωστε βρώμικο ρεύμα για να κάνετε εξόρυξη σε Αέρα κοπανιστό για να τρώνε οι έξυπνοι τα χρήματα από τα κορόιδα!cheeky

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...