Jump to content

Το TikTok και το YouTube συλλέγουν τα περισσότερα δεδομένα χρηστών


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μόνο από τα σύννεφα δεν πέφτουμε με την νέα μελέτη από το URL Genius που διαπίστωσε ότι το TikTok και το YouTube συλλέγουν τα περισσότερα δεδομένα χρηστών από οποιαδήποτε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης. Ενώ το YouTube το κάνει αυτό για δικό του όφελος, το TikTok επιτρέπει σε τρίτους να συλλέγουν δεδομένα, επομένως είναι δύσκολο να πούμε πώς χρησιμοποιούνται αυτές οι πληροφορίες στο μέλλον και υπάρχει ένας γενικευμένος φόβος περί αυτού!

Τώρα στην περίπτωση του YouTube που ανήκει στην Google συλλέγει δεδομένα χρηστών κυρίως για δικό της όφελος, για παράδειγμα, αυτό γίνεται για την παρακολούθηση του ιστορικού περιήγησης ή της τοποθεσίας προκειμένου να εμφανίζονται σχετικές διαφημίσεις στον χρήστη. 

Στην περίπτωση των ανιχνευτών τρίτων στο TikTok, είναι σχεδόν αδύνατο να κατανοήσουμε ποιος συλλέγει δεδομένα χρήστη και τι είδους πληροφορίες είναι αυτές που τους ενδιαφέρει να βλέπουμε ανά πάσα στιγμή. Αυτό μπορεί να είναι μια ποικιλία δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών τοποθεσίας, καθώς και προσωπικά στοιχεία στα οποία έχει πρόσβαση η εφαρμογή. Σημειώνουμε επίσης ότι τα προγράμματα παρακολούθησης τρίτων μπορούν να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των χρηστών ακόμη και μετά την έξοδο από την εφαρμογή.

“Οι καταναλωτές δεν μπορούν επί του παρόντος να δουν ποια δεδομένα λαμβάνουν δίκτυα τρίτων ή πώς θα χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους”, έγραψαν οι συντάκτες της έκθεσης.

Η μελέτη της ομάδας του URL Genius χρησιμοποίησε τη δυνατότητα καταγραφής δραστηριότητας εφαρμογής που είναι διαθέσιμη σε συσκευές iOS. Με τη βοήθειά του, ήταν δυνατό να προσδιοριστεί πόσοι διαφορετικοί τομείς παρακολουθούν τη δραστηριότητα των χρηστών σε εφαρμογές YouTube, TikTok, Twitter, Telegram, LinkedIn, Instagram, Facebook, Snapchat, Messenger και WhatsApp κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας.

Έτσι για την ιστορία και μόνο, να θυμίσουμε το TikTok έχει αποτελέσει αντικείμενο κριτικής στο παρελθόν για τη συλλογή και χρήση δεδομένων χρηστών, ειδικά στην περίπτωση ανήλικων χρηστών της πλατφόρμας. Πέρυσι, η πολιτική απορρήτου του TikTok ανέφερε ότι το TikTok μπορούσε να μοιράζεται δεδομένα χρήστη με τη μητρική εταιρεία της υπηρεσίας, αν και υπήρχαν ισχυρισμοί ότι η πλατφόρμα ακολούθησε μέτρα ασφαλείας για την “προστασία του απορρήτου των δεδομένων χρήστη”.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

ΤικΤοκ... Τικ ΤΑκ... Το ότι βλέπεις ανήλικα να κουνάνε όλη την ώρα τον ..... τους δεν μας ενοχλεί καθόλου ως κοινωνία!!

Ε ΟΧΙ όμως να μας πουλάνε τα δεδομένα και στις διαφημιστικες! Αυτο παει πολυ.

Τελικα στραβα αρμενιζουμε

Link to comment
Share on other sites

Ποιος βλέπει διαφημίσεις εν έτη 2022? Vanced η YouTube premium μαζί με ad guard premium και δεν βλέπεις διαφημίσεις πουθενά στην κυριολεξία. Επίσης κλείσιμο ιστορικό αναζήτησης στο Google να μην ελέγχουν ούτε εκεί.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Οι εννιά στους δέκα βλέπουν διαφημίσεις. Όπως και χρησιμοποιούν Chrome και viber. Δε κοιτάνε ποια εφαρμογή είναι η καλύτερη, αλλά πια είναι δημοφιλής.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...