Jump to content

Η εξαγορά της ARM από την Nvidia τερματίστηκε λόγω ρυθμιστικών εμποδίων


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για την αποφυγή παραπληροφόρησης, η NVIDIA θέλησε να τοποθετηθεί επισήμως όσον αφορά το θέμα περί εξαγοράς της ARM και η εταιρεία ξεκαθάρισε πως έχουν τερματίσει κάθε τους προσπάθεια και διαπραγμάτευση για αυτό το deal. Αυτή η ακύρωση αποτελεί συνεπακόλουθο των ρυθμιστικών εμποδίων που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν οι δύο εταιρείες. Μετά την ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος της ARM παραιτήθηκε και θα αντικατασταθεί από τον Rene Haas.

Η Nvidia λέει ότι δεν μπόρεσε να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές ότι η συμφωνία δεν θα επηρεάσει το μοντέλο δωρεάν αδειοδότησης της ARM και μάλιστα προσφέρθηκε να δημιουργήσει μια ξεχωριστή οντότητα που θα κατέχει τις άδειες σχεδιασμού chip. Ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης συμφωνίας, η SoftBank, η οποία είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης της ARM, θα λάβει 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια αμοιβή διακοπής.

Ακόμη, η SoftBank επιβεβαίωσε επίσημα ότι τώρα σχεδιάζει να δημοσιοποιήσει την ARM σε μια προσπάθεια να ανακτήσει μέρος της αναμενόμενης εισροής μετρητών από την αποτυχημένη πώληση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της New Arm, Haas, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ήταν τυλιγμένος στην αβεβαιότητα καθώς η εξαγορά της Nvidia-ARM βρισκόταν σε αδιέξοδο. Και παρά το γεγονός ότι η ARM δεν ήταν ποτέ καλύτερα οικονομικά, αναγκάζεται να αφήσει ορισμένους από τους υπαλλήλους της να φύγουν.

Άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα λένε ότι η εταιρεία έχει σχέδια να εισέλθει στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ρητά. Η SoftBank είπε μόνο ότι σχεδιάζει να καταστήσει την ARM σε δημόσια διαπραγμάτευση χωρίς να προσδιορίσει περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το σημείο.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...