Jump to content

[Throwback]: Μονάχα θετικές εντυπώσεις είχαν αφήσει τα Samsung Galaxy S7 και S7 edge


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από τα χέρια πολλών στην παρέα έτυχε να περάσουν διάφορες συσκευές και το μόνο σίγουρο είναι πως μερικές από αυτές μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ άλλες απλά μας ταλαιπώρησαν και σχηματίσαμε την χειρότερη άποψη!

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας συσκευής που αν και πούλησε πολύ αλλά παράλληλα είχε και πολλές ελλείψεις, ήταν το Samsung Galaxy S6 που αν και έδειχνε ότι κατευθύνεται προς τη σωστή κατεύθυνση, τελικά είχε πολλές και σημαντικές ελλείψεις χαρακτηριστικών. Ευτυχώς όμως αργότερα γνωρίσαμε το Galaxy S7 και S7 Edge που διόρθωσε τα λάθη του προκατόχου του!

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα ασχοληθούμε με το Galaxy S7 και συγκεκριμένα θα αναφέρουμε τα θετικά του στοιχεία που δεν είδαμε στο S6:

  • Υπήρξε η υποδοχή microSD που είχε αφαιρεθεί από το προηγούμενο μοντέλο.
  • Δόθηκε πιστοποίηση προτύπου αντοχή IP68.
  • Προστέθηκε η λειτουργία Always-on display.

Μη αφαιρούμενη μπαταρία; Όχι εντάξει, αυτή η αλλαγή δεν επανήλθε. Το USB-C θα ήταν καλύτερο καθώς ήταν ήδη το 2016, καθώς και η Samsung ξέχασε να προσθέσει ξανά το MHL, γι’ αυτό ενσωματώθηκε ξανά η θύρα microUSB. Τουλάχιστον εγκατέλειψε την επιδίωξη της λεπτότητας που ξεκίνησε με το Galaxy Alpha και αυτό επέτρεψε να χωρέσει μια μεγαλύτερη μπαταρία 3.000 mAh στο S7 (από 2.550 mAh στο S6 και 2.800 mAh στο S5).

Ωστόσο να πούμε πως όσον αφορά το χαρακτηριστικό AOD, μπορούσατε να το απενεργοποιήσετε το AOD αν δεν σας ένοιαζε και εναλλακτικά χρησιμοποιούσατε την επιλογή απενεργοποίησης κατά την διάρκεια της νύχτας για να εξοικονομήσετε λίγη μπαταρία. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτή ήταν μία από τις νίκες του σχεδιασμού, καθώς το AOD είναι συνηθισμένο πλέον σε πολλά μοντέλα των ημερών μας.

  • Υιοθετήθηκε και πάλι η καμπυλωτή σχεδίαση

Mε την σειρά του, το Samsung Galaxy S7 edge συνέχισε την παράδοση της καμπύλης οθόνης των προκατόχων του, ωστόσο, επέλεξε ένα μέσο μέγεθος οθόνης 5,5 ιντσών. Λέμε μέσο όρο γιατί το S6 edge ήταν μικρότερο με διαγώνιο 5,1 ιντσών, ενώ το S6 edge+ ήταν τεράστιο στα 5,7 ιντσών. 

Το υπόλοιπο hardawre ήταν ως επί το πλείστον το ίδιο, εκτός από την μπαταρία, η οποία αυξήθηκε στα 3.600 mAh. Αυτό βοήθησε στην επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, προσθέτοντας περίπου 9 ώρες στην βαθμολογία αντοχής με ενεργοποιημένο το AOD.

  • Με δύο διαφορετικά chip’s παρουσιάστηκαν τα Galaxy S7/S7 edge

Ένα άλλο σημείο που θα σταθούμε είναι η επιλογή chip’s και μιλάμε στον πληθυντικό για το έναν και μοναδικό λόγο: η συσκευή στην αγορά των ΗΠΑ επέλεξε τον Snapdragon 820, ενώ στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου (όπως και στην Ελλάδα) η συσκευή έφτασε επίσημα με το Exynos 8890. Δεν είναι τυχαία η επιλογή αυτού του chip, μάλιστα διέθετε και προσαρμοσμένο πυρήνα CPU με το όνομα “Exynos M1”, με την κωδική ονομασία “Mongoose” και ενώ ξεπερνούσε σε επιδόσεις το αντίστοιχο μοντέλο της σειράς Snapdragon και τα chipset της Apple, αργότερα είδαμε το iPhone 7 με νέο chip και έτσι ανέκτησε το στέμμα!

Μάλιστα υπήρξε και ένας σωλήνας θερμότητας εσωτερικά στην συσκευή και με την ενημέρωση στο Android 7.0 Nougat, βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο η απόδοση του Exynos αρκετά ώστε να ανατρέψει τη ζυγαριά υπέρ του έναντι του Snapdragon.

  • Δεν ήταν και οι λίγες οι αναβαθμίσεις λογισμικού

Περί του software, το τότε επιτυχημένο δίδυμο της Samsung έκανε ντεμπούτο με Android 6.0 Marshmallow, ακολούθησε η ενημέρωση σε Android 7.0 Nougat και με διάφορες δυσκολίες και μεγάλη αναμονή, οι συσκευές κατάφεραν να λάβουν και την έκδοση Oreo. Τα τηλέφωνα συνέχισαν να λαμβάνουν τριμηνιαίες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας μέχρι το 2019, η υποστήριξη διακόπηκε το 2020, τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία τους.

Θαυμασμός υπήρξε εκείνη την εποχή και για την κάμερα του Galaxy S7 που υιοθέτησε μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται αυτόματη εστίαση Dual Pixel. Με λίγα λόγια, είναι μια πρόοδος στην τεχνολογία AF ανίχνευσης φάσης. Ένα τυπικό σύστημα PDAF έχει μόνο λίγα σημεία εστίασης, αλλά με το Dual Pixel όλα τα pixel γίνονται σημεία εστίασης. Αυτό επέτρεψε ταχύτερα και ακριβέστερα κλειδώματα εστίασης, ακόμη και στο σκοτάδι.

Η κάμερα χρησιμοποιούσε έναν αισθητήρα 12 MP που είχε περίπου το ίδιο μέγεθος (1/2,5”) με τον αισθητήρα 16 MP του S6, επομένως είχε μεγαλύτερα pixel (1,4 μm έναντι 1,12 μm) και ένα πιο φωτεινό διάφραγμα (f/1,7 έναντι f/1.9). Μία από τις έξυπνες αποφάσεις για το S6 ήταν η προσθήκη Optical Image Stabilization, που διατηρήθηκε και στο S7.

  • Υψηλές πωλήσεις, είχαν αγαπηθεί οι συσκευές από τον κόσμο
Πολλά ρεκόρ πωλήσεων πέτυχαν τα Samsung Galaxy S7 και S7 edge, μάλιστα τον Μάρτιο που είχαν κυκλοφορήσει οι προβλέψεις πωλήσεων ανέβηκαν γρήγορα στα 10 εκατομμύρια για τον πρώτο μήνα. Περίπου ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία, ο συνολικός αριθμός των πωλήσεων είχε φτάσει τα 55 εκατομμύρια . Η δημοτικότητα των ναυαρχίδων S7 ώθησε τη Samsung σε ρεκόρ κερδών.

 

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...