Jump to content

Μάλλον πλησιάζει η ώρα του αποχαιρετισμού για το OXYGENOS, έρχεται το H2OOS


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εκεί γύρω στα μέσα του περασμένου έτους, ήρθε ουρανοκατέβατη η είδηση πως τα OxygenOS και ColorOS “γαντζώθηκαν” σε μια κοινή βάση κώδικα και στο μέλλον υποσχέθηκαν να προσφέρουν ένα ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα. Αυτό προέκυψε κατόπιν ανακοίνωσης πως η OnePlus γίνεται επίσημα μέρος της Oppo και με η όλη συγχώνευση θα ωφελήσει και τις δύο εταιρείες, θα ενώσουν τις προσπάθειές τους στη δημιουργία συσκευών και λογισμικού για αυτές.

Αδιευκρίνιστο μένει το πότε να περιμένουμε την κυκλοφορία ενός μόνο υλικο-λογισμικού, αλλά μπορεί να γνωρίζουμε ήδη το όνομά του και την νέα πληροφορία μοιράστηκε με όλους ο χρήστης του δικτύου Mukul Sharma λέγοντας ότι το νέο υλικο-λογισμικό θα μπορούσε να είναι το H2OOS. Πριν από λίγο καιρό, η εταιρεία κατέθεσε το εμπορικό σήμα “H2OOS”, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι το νέο όνομα για το ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα που η OnePlus θα μπορούσε να διαθέσει στις συσκευές της με την ενημέρωση Android 12 με την παγκόσμια έκδοση (OxygenOS).

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές εάν το υλικο-λογισμικό H2OOS θα γίνει αναπόσπαστο μέρος μόνο των smartphone OnePlus ή θα εμφανίζεται σε συσκευές Oppo. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το ίδιο το ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα. Νωρίτερα, ο επικεφαλής της OnePlus είπε ότι το υλικο-λογισμικό θα πρέπει να κληρονομήσει την καθαρότητα και την ελαφρότητα που μας γνώρισε με το δικό της UI η εταιρεία.

Oι αλλαγές ξεκίνησαν από πέρυσι

Τίποτα δεν είναι τυχαία, από την περασμένη κιόλας χρονιά είδαμε την OnePlus να μεταβαίνει στο ColorOS με την ανάδειξη της σειράς OnePlus 9 για τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν στην αγορά της Κίνας και μάλιστα συγχώνευσε τη βάση κωδικών του OxygenOS με αυτή του ColorOS για τις διεθνείς αγορές. Ως εκ τούτου, το λογισμικό Android 12 για τις υπάρχουσες καθώς και τις επερχόμενες συσκευές δεν είναι παρά το ColorOS.

Προβλήματα παρατηρούνται διαρκώς και με την παράδοση του Android 12 που δεν δίνεται έγκαιρα και υπάρχουν πολλά bugs. Για να κατευνάσει τα πνεύματα, ο Pete Lau, διευθύνων σύμβουλος της OnePlus, εξέδωσε μια δήλωση στο Weibo και επαναλαμβάνει ότι είναι δύσκολο να παραδοθεί το ColorOS 12 για τηλέφωνα που χρησιμοποιούν HydrogenOS μέσω ενημέρωσης OTA. Επιπλέον, η εταιρεία πρέπει να φροντίσει ακόμη και τα δεδομένα των χρηστών.

Ο Pete επιβεβαιώνει ότι η μετεγκατάσταση από το OxygenOS στο ColorOS δεν θα οδηγήσει σε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Με άλλα λόγια, οι χρήστες δεν θα χάσουν κανένα αρχείο και εφαρμογή στις συσκευές τους κατά την αναβάθμιση.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...