Jump to content

Δεν πρέπει να ελπίζουμε στην χρήση αισθητήρα θερμοκρασίας σώματος στο Apple Watch Series 8


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Απότομη προσγείωση στα όνειρα που έκαναν κάποιοι για ένα εντελώς συναρπαστικό ανανεωμένο Apple Watch Series 8, καθώς ο Mark Gurman έχει νέες πληροφορίες που διαψεύδουν φήμες όπως π.χ. ότι το ρολόι επόμενης γενιάς θα είχε αισθητήρα θερμοκρασίας σώματος.

Ένας αισθητήρας θερμοκρασίας σώματος για την επόμενη σειρά 8 φημολογείται έντονα εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο ο Mark Gurman του Bloomberg, ο οποίος έχει ένα αρκετά καλό ιστορικό όσον αφορά τις φήμες της Apple, άφησε να εννοηθεί για πρώτη φορά ότι ένας αισθητήρας θερμοκρασίας σώματος θα ερχόταν τον Ιούνιο. Ωστόσο, στο τελευταίο του ενημερωτικό Δελτίο Power On, ο Gurman παίρνει πίσω τα όσα υποστήριξε νωρίτερα. Μιλώντας για τις δυνατότητες του Apple Watch 8 για την ανίχνευση της θερμοκρασίας του σώματος, την παρακολούθηση της γλυκόζης του αίματος και τις ικανότητες της αρτηριακής πίεσης, ο Gurman έγραψε: “Μην περιμένετε κανένα από αυτά σύντομα. Η θερμοκρασία του σώματος ήταν στον φετινό οδικό χάρτη, αλλά οι φλυαρίες για αυτήν έχουν επιβραδυνθεί πρόσφατα. Η αρτηριακή πίεση είναι τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια μακριά, ενώ δεν θα εκπλαγώ αν η παρακολούθηση της γλυκόζης δεν φτάσει αργότερα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας”.

Μελλοντικά θα δούμε τις υπόλοιπες λειτουργίες

Για την αρτηριακή πίεση και τη γλυκόζη του αίματος, αυτό είναι πολύ λογικό. Ενώ έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στη μη επεμβατική, χωρίς μανσέτες παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης σε mobile συσκευές, η τεχνολογία απλώς δεν είναι ακόμα έτοιμη για ευρεία χρήση. Το ίδιο ισχύει και για την παρακολούθηση της γλυκόζης του αίματος. Η τεχνολογία όντως υπάρχει και παρουσιάστηκε στην CES 2021, αλλά δεν είναι καθόλου έτοιμη για μαζική χρήση σε mobile συσκευές. Από τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά, οι αισθητήρες θερμοκρασίας σώματος φάνηκαν πιο πιθανοί καθώς είναι ήδη διαθέσιμοι σε πολλά άλλα φορητά είδη καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων π.χ. της Fitbit. Στην πραγματικότητα, οι αισθητήρες θερμοκρασίας σώματος σε wearables κέρδισαν μεγάλη προσοχή το 2020, όταν οι ερευνητές τους χρησιμοποίησαν για να προσπαθήσουν να προσδιορίσουν εάν τα έξυπνα ρολόγια θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν τον COVID-19.

Kάθε χρόνο νέα χαρακτηριστικά;

“Η φλυαρία που επιβραδύνεται”, όπως το θέτει ο Gurman, δεν σημαίνει ότι ένα χαρακτηριστικό της θερμοκρασίας του σώματος είναι εντελώς νεκρό. Ωστόσο, φέρνει ένα άλλο σημείο: ίσως δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε από την Apple να εισάγει ένα νέο πρωτοποριακό, κορυφαίο στη βιομηχανία χαρακτηριστικό κάθε χρόνο στο smartwatch της. Είναι αλήθεια ότι από τη σειρά 3, η Apple έχει ξεπεράσει τον ανταγωνισμό όσον αφορά τις προηγμένες δυνατότητες smartwatch.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...