Jump to content

Η PayPal επιβεβαιώνει ότι διερευνά την κυκλοφορία του δικού της stablecoin


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μονίμως η PayPal “απλώνεται” και δραστηριοποιείται όλο και πιο έντονα στον τομέα των κρυπτονομισμάτων από τότε που άνοιξε τις συναλλαγές σε όλους τους χρήστες το 2020. Επέτρεψε στους πελάτες των ΗΠΑ να κάνουν check out με κρυπτονομίσματα και αύξησε το όριο αγοράς κρυπτονομισμάτων της τον περασμένο χρόνο. Στο μέλλον, μπορεί επίσης να προσφέρει ένα δικό τους stablecoin. Ο Jose Fernandez da Ponte, αντιπρόεδρος κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών νομισμάτων στο PayPal, επιβεβαίωσε στο Bloomberg ότι ο πάροχος διαδικτυακών πληρωμών “εξερευνά ένα stablecoin”. Είπε επίσης ότι η εταιρεία θα συνεργαστεί στενά με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές “εάν και όταν [αυτή] επιδιώξει να προχωρήσει”.

Ένας προγραμματιστής με το όνομα Steve Moser βρήκε κρυφό κώδικα και εικόνες για ένα “PayPal Coin” στην εφαρμογή της εταιρείας και τις μοιράστηκε με το Bloomberg. Με βάση αυτά που ανακάλυψε, το νόμισμα PayPal θα υποστηρίζεται από το δολάριο των ΗΠΑ. Μπορεί επίσης να διαθέτει το λογότυπο του PayPal με δύο οριζόντιες κάθετες, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει κατά την κυκλοφορία του νομίσματος. Ένας εκπρόσωπος είπε στο δημοσίευμα ότι τα στοιχεία που ανακάλυψε ο Moser στην εφαρμογή ήταν υπολείμματα ενός εσωτερικού hackathon από το τμήμα blockchain, κρυπτογράφησης και ψηφιακών νομισμάτων της εταιρείας.

Τα stablecoins είναι κρυπτονομίσματα που υποστηρίζονται από νομίσματα fiat. Η Meta (πρώην Facebook) έχει επίσης μεγάλα σχέδια κρυπτογράφησης και επρόκειτο να κυκλοφορήσει ένα ψηφιακό πορτοφόλι που υποστηρίζει το δικό της stablecoin που ονομάζεται Diem. 
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...