Jump to content

Η Lenovo παρουσίασε νέο φορητό υπολογιστή 17" με οθόνη 8" δίπλα στο πληκτρολόγιο!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάντα έχουμε να περιμένουμε από την μεριά της Lenovo την αποκάλυψη  μιας σειράς από μοναδικά gadgets στην CES και φέτος δεν παρατηρείται καμιά διαφορά ως προς αυτή την καλή συνήθεια της εταιρείας.

Εκτός από τα έξυπνα οικιακά προϊόντα και τους διάφορους φορητούς υπολογιστές, η εταιρεία επιδεικνύει μια αντισυμβατική προσέγγιση στους υπολογιστές και η αλήθεια είναι πως από τότε που παρουσίασε τη σειρά ThinkBook Plus το 2020, η Lenovo τη χρησιμοποίησε ως πλατφόρμα για να αναπτύξει ασυνήθιστους παράγοντες μορφής.

Τώρα που ο φορητός υπολογιστής βρίσκεται στην τρίτη γενιά του, η Lenovo αφαιρεί το δεύτερο πάνελ αριθμητικού πληκτρολογίου και σε εκείνη την περιοχή βάζει μια έγχρωμη οθόνη LCD.

Η κύρια οθόνη του φορητού υπολογιστή είναι μια οθόνη IPS 17,3 ιντσών που λειτουργεί με ανάλυση 3K. Συνοδεύεται από μια οθόνη LCD των 8 ιντσών 800 x 1.280 στα δεξιά του πληκτρολογίου και διαθέτει ένα ενσωματωμένο στρώμα ψηφιοποίησης για την υποστήριξη της γραφίδας. Η όλη συσκευή χρησιμοποιεί μια ενδιαφέρουσα έκδοση των Windows 11 που προσφέρει αρκετούς προσανατολισμούς πέρα των τυπικών συντομεύσεων snap που βλέπετε όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τη γραμμή τίτλου μιας εφαρμογής.
Πρακτικότατα η βοηθητική οθόνη

Στο ThinkBook Plus, όταν σύρετε μια εφαρμογή, εμφανίζεται ένα μικρό πλαίσιο διαλόγου με δύο προτεινόμενες διατάξεις. Τα Windows 11 θα δουν απλώς την οθόνη LCD 8 ιντσών ως εξωτερική οθόνη και θα προωθήσουν το περιεχόμενο όπως θα έκανε στις συνδεδεμένες οθόνες σας. Μπορείτε να επιλέξετε να κουμπώσετε ένα παράθυρο για να καταλαμβάνει ολόκληρο το κάτω πλαίσιο, το μισό του, να καλύψει ολόκληρη την επάνω οθόνη, να καταλαμβάνει μόνο τα δύο τρίτα του και πολλά άλλα. Η πιο ασυνήθιστη από αυτές τις διατάξεις είναι κάτι που η Lenovo αποκαλεί “waterfall”, όπου μια εφαρμογή μπορεί να ξεχυθεί στην επάνω οθόνη στο κάτω μέρος, κάτι που θα μπορούσε να είναι εξαιρετικό για πολύ μεγάλες λίστες.

Σε αυτό το πάνελ οθόνης δεξιά, υπάρχει ένα εργαλείο λευκού πίνακα που μετατρέπει τον πίνακα σε σημειωματάριο, καθώς και σε ψηφιακό numpad. Με υποστηριζόμενες εφαρμογές όπως το Adobe Lightroom, μπορείτε επίσης να έχετε έναν ειδικό πίνακα συντομεύσεων ή μια μεγεθυμένη προβολή δίπλα στο πληκτρολόγιο. Η Lenovo δημιούργησε ένα “Magic Launcher”, το οποίο είναι μια σειρά κουμπιών στο κάτω μέρος αυτής της οθόνης για γρήγορη πρόσβαση στον πίνακα.

Η κύρια οθόνη IPS 17,3 ιντσών έχει ανάλυση 3.072 x 1.440 και μια αναλογία διαστάσεων 21:10. Είναι αρκετά εύκολο να χωρίσετε τρεις εφαρμογές σε αυτήν την ευρύχωρη οθόνη.

Επεξεργαστής υψηλών επιδόσεων και μεγάλες μνήμες

Όλα αυτά λειτουργούν με ενεργό έναν επεξεργαστή Intel Core 12ης γενιάς με έως και 32 GB μνήμης RAM DDR5. Χρησιμοποιεί γραφικά Xe της Intel με ενοποιημένη αρχιτεκτονική μνήμης , η οποία θα πρέπει να είναι αρκετά ισχυρή για κάποια επεξεργασία φωτογραφιών. Υπάρχει επίσης μια κάμερα Full HD IR με κλείστρο απορρήτου και μια σειρά από θύρες που περιλαμβάνουν μια υποδοχή HDMI, δύο υποδοχές USB A και Thunderbolt 4.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέγεθος της μπαταρίας εδώ είναι 69 Whr και το νέο laptop θα πωλείται από τον Μάιο με τιμή από 1.399 $.

Η Lenovo ανακοίνωσε επίσης μια σειρά από άλλα προϊόντα στην οικογένεια συσκευών ThinkBook και ThinkCentre. Υπάρχει το ενημερωμένο ThinkBook 13x Gen 2, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει με ένα “Wireless Multi-Device Charging Mat” που επαναφορτίζει gadget συμβατά με Qi ενώ ταυτόχρονα τροφοδοτεί τον ίδιο τον φορητό υπολογιστή. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης μια νέα σειρά ThinkCentre Neo που περιλαμβάνει τρία συστήματα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Τέλος, τα νέα ThinkBook 14 και 16 Gen 4+ i  διαθέτουν οθόνες 16:10 που τρέχουν στα 90Hz και 120Hz αντίστοιχα, μεταξύ άλλων ενημερώσεων.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...