Jump to content

Oμαδική αγωγή ισχυρίζεται ότι η Google πληρώνει την Apple για να μην αναπτύξει νέα μηχανή αναζήτησης


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

“Κρυφές συμφωνίες” φαίνεται πως έχουν γίνει μεταξύ Apple και Google, καθώς κατατέθηκε μια ομαδική αγωγή που θίγει ένα σοβαρό ζήτημα και αναφέρει πως οι δύο εταιρείες έχουν παραβιάσει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους των ΗΠΑ. Μάλιστα γίνεται λόγος για πληρωμές από πλευράς Google προς την Apple ώστε η δεύτερη να ενσωματώνει ως βασική προεπιλογή την μηχανή αναζήτησης της πρώτης.

Η καταγγελία ισχυρίζεται ότι η Google και η Apple έχουν συμφωνήσει ότι η Apple θα παραιτηθεί από την ανάπτυξη της δικής της μηχανής αναζήτησης για να αποφύγει τον ανταγωνισμό με την Google.

Το πιο ενδιαφέρον είναι πως μαθαίνουμε για μυστική συμφωνία που προέβλεπε εξαρχής ότι η Google θα μοιραζόταν τα κέρδη της από την αναζήτηση με την Apple και ότι η Apple θα έδειχνε μια προνομιακή μεταχείριση στην Google σε όλες τις συσκευές της άλλης. Με αυτόν τον τρόπο και οι δύο εταιρείες φέρεται να συνεργάστηκαν για να καταστείλουν τον ανταγωνισμό μικρότερων εταιρειών, ωθώντας τους ουσιαστικά έξω από την αγορά των μηχανών αναζήτησης. Ισχυρίζεται επίσης ότι λόγω της εικαζόμενης σσυμφωνίας, τα ποσοστά διαφήμισης είναι υψηλότερα από ό,τι σε ένα ανταγωνιστικό σύστημα.

Ποιος ο σκοπός της νέας αγωγής; Η απαλλαγή από τις πληρωμές δισεκατομμυρίων δολαρίων της Google προς την Apple. Ζητείται επίσης διαταγή που απαγορεύει τη συμφωνία μη ανταγωνισμού μεταξύ της Google και της Apple, τη συμφωνία κατανομής κερδών, την προνομιακή μεταχείριση της Google σε συσκευές Apple και την εικαζόμενη πληρωμή από την Google στην Apple.

Τέλος, οι ενάγοντες ζητούν τη διάλυση τόσο της Google όσο και της Apple σε “ξεχωριστές και ανεξάρτητες εταιρείες σύμφωνα με το προηγούμενο της διάλυσης της εταιρείας Standard Oil σε Exxon, Mobile, Conoco, Amoco, Sohio, Chevron και άλλων”.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...