Jump to content

Φορητός υπολογιστής από την TCL, πρωτότυπο αναδιπλούμενο τηλέφωνο και γυαλιά AR


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για να ανεβάσει μια εταιρεία τα ποσοστά της, πρέπει να έχει παρουσία σε κάθε κατηγορία συσκευών και αυτό έχει αντιληφθεί από πολύ νωρίς η TCL. Η εταιρεία αποκάλυψε έναν φορητό υπολογιστή Windows 11 με Snapdragon κατάλληλος για χρήση από φοιτητές. Ακόμη έδειξε τα δικά της έξυπνα γυαλιά που είναι πλέον στη μόδα, ενώ έδειξε πως μπορεί να μοιάζει ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο TCL.

TCL Book 14 Go

Στην Ελλάδα αρχίσαμε να αναγνωρίζουμε πλέον το brand της TCL και τώρα καλούμαστε να μάθουμε πως υπάρχει και το πρώτο της laptop, το μοντέλο Book 14 Go που διαθέτει οθόνη 14,1 ιντσών με ανάλυση 1.366 x 768 px (60 Hz). Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε βιντεο-κλήση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βιντεοκάμερα 720p, καθώς και τα στερεοφωνικά ηχεία (2x 1W) και ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο.

Αυτός ο φορητός υπολογιστής βασίζεται στο παλαιότερο chipset Snapdragon 7c (8 nm), αντί για το νέο chip Gen 3, αλλά πρόκειται να είναι ένας προσιτός φορητός υπολογιστής και θα κυκλοφορήσει το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου σε επιλεγμένες περιοχές με τιμή 350 $.

Συνδυαστικά έχει επιλεχθεί RAM 4 GB και 128 GB ενσωματωμένη μνήμη αποθήκευσης. Υπάρχει μια υποδοχή κάρτας SD πλήρους μεγέθους εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Ένα πλεονέκτημα που έχει σε σχέση με τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές είναι ότι το chipset έχει πάντα ενεργή συνδεσιμότητα LTE (Cat. 4) με εναλλακτική σύνδεση 4G, οπότε αν τοποθετήσετε μια κάρτα SIM σε αυτήν, θα έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου κι αν πάτε. Υπάρχει επίσης Wi-Fi 5 (ac, 2×2 MIMO) για τοπικές συνδέσεις, Bluetooth 5.1 για ήχο (αν και υπάρχει και τυπική υποδοχή 3,5 mm).

Όσον αφορά τη φορητότητα, αυτό το laptop έχει πάχος 14 mm (0,55”) και ζυγίζει 1,3 kg. Η TCL λέει ότι είναι το πιο λεπτό στο εύρος τιμών της. Το σώμα χρησιμοποιεί αρκετά πλαστικό, αν και έχει μεταλλικό σκελετό για μεγαλύτερη ακαμψία. Είναι βαμμένο σε γκρι χρώμα που η TCL έχει ονομάσει “Skywriting”.

Η μπαταρία δεν είναι τεράστια στις 40 WHr, αλλά το αποδοτικό chipset υπόσχεται ότι ο φορητός υπολογιστής έχει χρόνο αντοχής 10-12 ωρών. Τέλος πάντων, ένα άλλο ωραίο χαρακτηριστικό είναι ότι ο φορητός υπολογιστής χρησιμοποιεί USB-C Power Delivery για φόρτιση (25W), που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φορτιστή του τηλεφώνου σας

Υπάρχουν δύο θύρες USB, στην πραγματικότητα, και οι δύο υποστηρίζουν φόρτιση, αλλά η μία προσφέρει επίσης DisplayPort, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε μια εξωτερική οθόνη. Υπάρχει επίσης USB-A για τα παλαιότερα αξεσουάρ σας.

Αναδιπλούμενο τηλέφωνο “Project Chicago”

Και πάλι, αυτή είναι απλώς μια πρωτότυπη συσκευή και ακόμη και το όνομα δεν φαίνεται να είναι κάτι το οριστικό. Εσωτερικά το αποκαλούν ως “TCL Flex V”, είναι ακόμα ένα έργο σε εξέλιξη με τελικό στόχο την παραγωγή ενός προσιτού αναδιπλούμενου τηλεφώνου με τιμή αγοράς 600-700 $, πολύ κάτω από το Samsung Galaxy Z Flip3 των 1.000 $.

Είναι ένα πτυσσόμενο μοντέλο όπως το τηλέφωνο της Samsung, ωστόσο, ο μεντεσές έχει μικρότερο κενό όταν το τηλέφωνο είναι κλειστό. Ο λόγος διαστάσεων δεν είναι τόσο ψηλός όσο το Z Flip (21:9 έναντι 22:9). Όσον αφορά την εξωτερική οθόνη, είναι μικρή και χρησιμοποιείται κυρίως για ειδοποιήσεις, αν και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως σκόπευτρο για να τραβήξετε μια selfie.

Η πρωτότυπη συσκευή τροφοδοτείται από τον Snapdragon 765G και μια μπαταρία 3.545 mAh. Υπάρχει μια κάμερα 44 MP στο μπροστινό μέρος και ένα ζεύγος καμερών 48 + 16 MP στο πίσω μέρος.

TCL Nxtwear Air

Η εταιρεία εργάστηκε για να βελτιώσει το Nxtwear G και το όνομα Air δεν είναι τυχαίο. Το νέο μοντέλο ζυγίζει 30% λιγότερο και είναι άνετο στην χρήση του.

Είτε είστε σε μια μεγάλη πτήση είτε στο σπίτι και θέλετε να παίξετε ένα παιχνίδι, το TCL Nxtwear Air θα δημιουργήσει το ισοδύναμο μιας οθόνης 140 ιντσών σε απόσταση 4 μέτρων (13 πόδια). Το οπτικό πεδίο της εικονικής οθόνης είναι 47º. Αυτό γίνεται εφικτό από ένα ζευγάρι οθονών microOLED με ανάλυση 1080p. Αυτό είναι αρκετό για 47 pixel ανά μοίρα. Οι οθόνες λειτουργούν στα 60 Hz και υποστηρίζουν τρισδιάστατες εικόνες.

Επίσης, τα γυαλιά διαθέτουν δύο εναλλάξιμους μπροστινούς φακούς.

Όπως και τα προηγούμενα γυαλιά Nxtwear, τα Air συνδέονται σε μια συσκευή που υποστηρίζει DisplayPort μέσω USB-C και είστε έτοιμοι.

Τα γυαλιά διαθέτουν επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο για 3 βαθμούς ελευθερίας, εάν η συνδεδεμένη συσκευή μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να δημιουργήσει πιο καθηλωτική εμπειρία.

Γυαλιά TCL Leiniao AR concept

Η TCL αποκάλυψε επίσης μια πρωτότυπη συσκευή, τα γυαλιά Leiniao AR. Αυτά προορίζονται να λειτουργούν περισσότερο ως heads-up display, εμφανίζοντας σχετικά δεδομένα φυσικής κατάστασης κατά την άσκηση, πρόγνωση καιρού και ούτω καθεξής.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...