Jump to content

Kuo: Το iPhone 14 Pro θα διαθέτει κάμερα 48MP και φακό Periscope από το 2023


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από τις αλλαγές που προτίθεται να υλοποιήσει η Apple κατά την διάρκεια του επόμενου έτους είναι η προσθήκη φακού κάμερας των 48MP στο iPhone, ενώ το 2023 θα ακολουθήσει η χρήση φακού περισκοπίου. Αυτές οι νέες πληροφορίες δόθηκαν από τον περίφημο αναλυτή Ming-Chi Kuo που συνήθως είναι έγκυρες οι προβλέψεις του.

Σε ένα ερευνητικό σημείωμα προς την TF International Securities, που έλαβε η ομάδα της ιστοσελίδας MacRumors, ο Kuo είπε ότι αυτές οι αναβαθμίσεις της κάμερας iPhone τα επόμενα δύο χρόνια θα συμβάλουν στην ενίσχυση του μεριδίου αγοράς, των εσόδων και των κερδών του Ταϊβανέζου κατασκευαστή Largan Precision.

Ο Kuo δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά προηγουμένως είχε ισχυριστεί ότι η κάμερα 48MP θα περιοριστεί στα μοντέλα iPhone 14 Pro και θα επιτρέπει την εγγραφή βίντεο 8K από 4K επί του παρόντος. Αυτά τα βίντεο υψηλής ανάλυσης 8K θα είναι κατάλληλα για προβολή στα headset AR/VR της Apple που αναμένεται να κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος.

Ο Kuo ισχυρίστηκε επίσης προηγουμένως ότι τα μοντέλα iPhone 14 Pro ενδέχεται να υποστηρίζουν λήψη εικόνων 48MP και 12MP, κάτι που πιθανότατα θα επιτευχθεί με μια διαδικασία γνωστή ως pixel binning. Χρησιμοποιείται ήδη σε ορισμένα smartphone Android, όπως το Galaxy S21 Ultra της Samsung και το pixel binning θα μπορούσε να επιτρέψει στα μοντέλα iPhone 14 Pro να τραβούν φωτογραφίες 48MP σε συνθήκες φωτεινότητας και 12MP σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού για διατήρηση της υψηλής ποιότητας.

Επίσης, ο Kuo επανέλαβε την πεποίθησή του ότι τουλάχιστον ένα μοντέλο iPhone 15 θα αποκτήσει φακό περισκοπίου το 2023, ανοίγοντας το δρόμο για σημαντικά αυξημένο οπτικό ζουμ. Αυτός ο φακός θα μπορεί να έχει αναδιπλωμένα οπτικά στοιχεία κάμερας, όπου το φως που απορροφάται από τον αισθητήρα εικόνας κάμπτεται, επιτρέποντας αυξημένο οπτικό ζουμ διατηρώντας παράλληλα ένα συμπαγές σχέδιο κατάλληλο για smartphone.

Το P40 Pro+ της Huawei διαθέτει φακό περισκοπίου με οπτικό ζουμ έως και 10x, για παράδειγμα, ενώ τα μοντέλα iPhone 13 Pro περιορίζονται σε οπτικό ζουμ 3x.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...