Jump to content

Dimensity 9000: Εκπληκτικό σε επιδόσεις το νέο chip της MediaTek


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πανέτοιμη δείχνει να είναι η MediaTek για το επόμενο έτος, καθώς η εταιρεία πριν λίγες ώρες κυκλοφόρησε επίσημα το τελευταίο της πανίσχυρο chip, το ανανεωμένο μοντέλο Dimensity 9000. Αυτό το chip είναι επί του παρόντος η πρώτη πλατφόρμα για smartphone 5G που χρησιμοποιεί τη διαδικασία κατασκευής 4nm της TSMC. Σύμφωνα με αναφορές από την Κίνα, η πρώτη παρτίδα κατασκευαστών που θα χρησιμοποιήσουν αυτόν τον κορυφαίο επεξεργαστή περιλαμβάνει τα ηχηρά ονόματα: Vivo, Realme, Xiaomi, Oppo, Samsung, Motorola και OnePlus. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το ποιες εταιρείες θα προλάβουν πρώτες να κάνουν το ντεμπούτο νέων τους τηλεφώνων με αυτό to chip.

Υπάρχουν επίσης εικασίες ότι η Redmi θα αποκαλύψει μια ναυαρχίδα με το Dimensity 9000, αν και αυτή η συσκευή δεν θα φτάσει σύντομα, πιθανότατα το επόμενο έτος.

Το AnTuTu ισχυρίζεται ότι βρήκε μια τρέχουσα βαθμολογία του MediaTek Dimensity 9000. Η συνολική βαθμολογία ήταν 1.007.396 βαθμοί. Αυτή η νέα βαθμολογία είναι υψηλότερη κατά 5000 πόντους από την προηγούμενη βαθμολογία αυτού του chip.

Για το τμήμα της CPU, το Dimensity 9000 υιοθετεί την πιο πρόσφατη αρχιτεκτονική ARM v9. Περιλαμβάνει 1 σούπερ πυρήνα Cortex-X2 με κύρια συχνότητα 3,05 GHz, 3 μεγάλους πυρήνες A710 με κύρια συχνότητα 2,85 GHz και 4 μικρούς πυρήνες A510. Τα επίσημα στοιχεία της MediaTek δείχνουν ότι με τη βοήθεια αυτού του νέου υπερ-μεγάλου πυρήνα, η απόδοση του Dimensity 9000 αυξάνεται κατά 35% και η απόδοση αυξάνεται κατά 37%. Όσον αφορά την GPU, το Dimensity 9000 χρησιμοποιεί τον πιο πρόσφατο πυρήνα Mali-G710 της Αrm. Αυτή η κάρτα γραφικών βελτιώνει την απόδοσή της κατά 35% και την αποδοτικότητά της κατά 60%.

Χάρη στην υποστήριξη της διαδικασίας 4nm της TSMC, του υπερπυρήνα Cortex-X2, του Mali-G710 και του LPDDR5X, η συνολική απόδοση του Dimensity 9000 βελτιώνεται σημαντικά.

Επιπλέον, υπάρχει συνολική βελτίωση στην κατανάλωση ενέργειας στο Dimensity 9000. Σύμφωνα με την MediaTek, αυτό το νέο chip μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 40% σε κατάσταση αναμονής. Κατά την χρήση πολυμέσων, η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται κατά 65% ενώ η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται κατά 35% για παιχνίδια.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...