Jump to content

Το Booking.com απέκρυψε παραβίαση στο σύστημά του


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χρόνια μετά το σκάνδαλο περί σημαντικής παραβίασης του Booking.com το 2016, μαθαίνουμε πως για όλα αυτά ευθύνεται ένας χάκερ που εργαζόταν σε μια αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών και ο ίδιος παραβίασε τους διακομιστές της γνωστής εταιρείας, υποκλέπτοντας δεδομένα χρηστών που σχετίζονται με τη Μέση Ανατολή. Όλα είναι γραμμένα σε ένα νέο βιβλίο, αλλά μέχρι σήμερα το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο επέλεξε να κρατήσει το περιστατικό μυστικό.

Η Booking.com με έδρα το Άμστερνταμ πήρε την απόφαση, αφού κάλεσε την ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών AIVD, να ερευνήσει την παραβίαση δεδομένων. Κατόπιν συμβουλής νομικού συμβούλου, η εταιρεία δεν ειδοποίησε τους επηρεαζόμενους πελάτες ή την Ολλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Οι λόγοι; Τα αρμόδια άτομα διαχείρισης του Booking.com ήξεραν πολύ καλά πως δεν ήταν νομικά κανένας υποχρεωμένος να ενημερώσει τους πελάτες επειδή δεν έγινε πρόσβαση σε ευαίσθητες ή οικονομικές πληροφορίες.

Οι ειδικοί πληροφορικής που εργάζονται για την Booking.com είπαν μια διαφορετική ιστορία, σύμφωνα με το βιβλίο “De Machine: In de ban van Booking.com”. Οι συγγραφείς του βιβλίου, τρεις δημοσιογράφοι στην ολλανδική εθνική εφημερίδα NRC, αναφέρουν ότι το εσωτερικό όνομα για την παραβίαση ήταν η “PIN-leak,” επειδή η παραβίαση αφορούσε κλεμμένα PIN από κρατήσεις.

Το βιβλίο ανέφερε επίσης ότι το άτομο πίσω από το χακάρισμα είχε πρόσβαση σε χιλιάδες κρατήσεις ξενοδοχείων που αφορούσαν χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τα δεδομένα που αποκαλύφθηκαν αφορούσαν ονόματα πελατών της Booking.com και τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Δύο μήνες μετά την παραβίαση, ιδιωτικοί ερευνητές των ΗΠΑ βοήθησαν το τμήμα ασφαλείας της Booking.com να προσδιορίσει ότι ο χάκερ ήταν Αμερικανός που εργαζόταν για μια εταιρεία που εκτελούσε αναθέσεις από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ. Οι συγγραφείς δεν προσδιόρισαν ποτέ ποια υπηρεσία βρισκόταν πίσω από την εισβολή.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...