Jump to content

Θα υποφέρει από υπερθέρμανση και το Snapdragon 898;


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με την δημιουργία του Snapdragon 888 άνοιξε ο δρόμος από την Qualcomm για τα chips των 5nm. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι  πραγματικά μια κορυφαία πλατφόρμα που προσφέρει εκπληκτικές επιδόσεις με μέτρια κατανάλωση ενέργειας, αλλά όλα αυτά σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο. Το βασικό του πρόβλημα είναι πως δείχνει ιδιαίτερα επιρρεπές στην υπερθέρμανση. Ειδικότερα, τα smartphones που βασίζονται στο Snapdragon 888 μπορούν να ζεσταθούν πολύ όταν εκτελούν βαριές εργασίες.

Ο χρήστης του διαδικτύου @FrontTron ανέφερε ότι το Snapdragon 898 δημιουργήθηκε σύμφωνα με την τεχνολογία διαδικασίας 4LPX, η οποία στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από την τεχνολογία 5LPP που αποτέλεσε τη βάση του Snapdragon 888. Η τεχνολογία 5LPP, με τη σειρά της, ήταν μόνο μια παραλλαγή της τεχνολογίας 7LPP. Αυτές οι πληροφορίες οδήγησαν τον χρήστη στο συμπέρασμα ότι ο Snapdragon 898 θα κληρονομήσει όλα τα προβλήματα υπερθέρμανσης και υψηλής κατανάλωσης ενέργειας του προκατόχου του. 

Μην ξεχνάτε ότι διαφαίνεται στον ορίζοντα το Exynos 2200, το οποίο θα πρέπει να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία διαδικασίας 4LPE της Samsung. Είναι πιθανό η χρήση διαφορετικής τεχνολογίας να επιτρέψει στον νέο επεξεργαστή να ξεχωρίζει ευνοϊκά έναντι του ανταγωνιστή όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας και να εκλύει λιγότερη θερμότητα.

Παράλληλα, πηγές αναφέρουν ότι αρκετές γνωστές εταιρείες ετοιμάζουν gaming smartphones επόμενης γενιάς. που θα βασίζεται στο Snapdragon 898.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το chip Snapdragon 898 θα έχει αρχιτεκτονική οκτώ πυρήνων. Ένας ισχυρός πυρήνας Cortex-X2 3,0 GHz, τρεις πυρήνες Cortex-A710 υψηλής απόδοσης έως 2,5 GHz και τέσσερις ενεργειακά αποδοτικούς πυρήνες Cortex-A510 χρονισμένους στα 1,79 GHz.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...