Jump to content

Αυστηρότεροι περιορισμοί στις ΗΠΑ για Huawei και ZTE


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Άσχημα τα νέα για την Κίνα, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την Πέμπτη νομοθεσία για να αποτρέψει εταιρείες όπως η Huawei Technologies Co (HWT.UL) ή η ZTE Corp που θεωρούνται απειλές για την ασφάλεια, από τη λήψη αδειών νέου εξοπλισμού από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Ο νόμος περί ασφαλούς εξοπλισμού, η τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ να πατάξει τις κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας, εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γερουσία των ΗΠΑ στις 28 Οκτωβρίου και νωρίτερα μέσα στον μήνα από τη Βουλή των ΗΠΑ.

Η υπογραφή έρχεται λίγες μέρες πριν ο Μπάιντεν και ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ συναντηθούν στα πλαίσια της νέας συνόδου κορυφής. Το Reuters ανέφερε ότι η συνάντηση αναμένεται τη Δευτέρα, εν μέσω εντάσεων σχετικά με το εμπόριο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις στρατιωτικές δραστηριότητες.

Ο νέος νόμος απαιτεί από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) να μην επανεξετάζει ή να εγκρίνει πλέον οποιαδήποτε αίτηση εξουσιοδότησης για εξοπλισμό που ενέχει απαράδεκτο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Ο επίτροπος της FCC, Brendan Carr, είπε ότι η επιτροπή έχει εγκρίνει περισσότερες από 3.000 εφαρμογές από την Huawei από το 2018. Ο νόμος “θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι ο μη ασφαλής εξοπλισμός από εταιρείες όπως η Huawei και η ZTE δεν θα μπορούν πλέον να εισαχθούν στα δίκτυα επικοινωνιών της Αμερικής”, είπε ο Carr.

Τον Μάρτιο, η FCC όρισε πέντε κινεζικές εταιρείες ως απειλές για την εθνική ασφάλεια βάσει νόμου του 2019 που αποσκοπούσε στην προστασία των δικτύων επικοινωνιών των ΗΠΑ.

Οι επώνυμες εταιρείες περιελάμβαναν προηγουμένως χαρακτηρισμένες Huawei και ZTE, καθώς και Hytera Communications Corp, Hangzhou Hikvision Digital Technology Co και Zhejiang Dahua Technology Co (002236.SZ) .

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...