Jump to content

Η Microsoft πατεντάρει το "αναδιπλούμενο ποντίκι"


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα δεδομένα έχουν αποδείξει πως με την χρήση αναδιπλούμενων οθονών έχει επιτραπεί στους κατασκευαστές να υλοποιήσουν τις πιο τρελές τους ιδέες. Καθώς η τεχνολογία bendy συνεχίζει να ανεβαίνει, η Microsoft θέλει να δείξει πόσο τολμηρή είναι και θα εφαρμόσει την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία και σε ένα νέο της ασύρματο ποντίκι. Σύμφωνα με ένα διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που εντόπισε ο γερμανικός ιστότοπος τεχνολογίας WindowsUnited, η Microsoft διερευνά την ιδέα ενός “αναδιπλούμενου ποντικιού”.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παρατίθεται στο PatentScope, μια υπηρεσία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας που παρέχει μια βάση δεδομένων με δυνατότητα αναζήτησης διεθνών αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Microsoft δημοσιεύθηκε την Πέμπτη και κατατέθηκε τον Μάρτιο. Περιγράφει ένα ποντίκι που μοιάζει με το γνωστό Microsoft Arc, αλλά με την ικανότητα να γίνεται πιο επίπεδο και εύκολο στη μεταφορά.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας επισημαίνει επίσης τη χρήση ενός “επεκτάσιμου κελύφους” πάνω από το ποντίκι. Επίσης, αυτό το κέλυφος θα καθόταν πάνω από το “παραμορφώσιμο σώμα”, όπως το αποκαλεί η Microsoft.

Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το ποντίκι θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα tracker για την ανίχνευση κίνησης. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παραπέμπει σε ένα εσωτερικό στοιχείο “διαμορφωμένο για να μεταδίδει ασύρματα δεδομένα απτικής εισόδου και παρακολούθησης κίνησης στην υπολογιστική συσκευή.” Μερικά από τα ποντίκια Arc της Microsoft έχουν συμπεριλάβει μια απτική ταινία κύλισης για να καλύψουν την έλλειψη φυσικού τροχού κύλισης.

Σύμφωνα με τη Microsoft, τα σημερινά ποντίκια είναι συχνά “πολύ ογκώδη ή άβολα για να τα μεταφέρουμε”. Ακόμη και τα μικρά ποντίκια που προορίζονται για ταξίδια τείνουν να “στερούνται εργονομικού σχεδιασμού και μπορεί να είναι άβολα στη χρήση”, αναφέρει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Microsoft.

Όπως με κάθε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το αναδιπλούμενο ποντίκι της Microsoft θα δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...