Jump to content

Samsung: Νέα LPDDR5X DRAM με ταχύτητες επεξεργασίας δεδομένων έως και 8,5 Gbps


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στην no1 θέση βρίσκεται εδώ και αρκετά πλέον χρόνια η Samsung στην τεχνολογία μνήμης και ημιαγωγών, αλλά δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει με τα μεγαλόπνοα σχέδιά της και τώρα αποκάλυψε την επόμενη γενιά 16Gb LPDDR5X. Θα διαδεχθεί την υπάρχουσα μνήμη 8Gb LPDDR5 DRAM της Samsung και έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ταχύτητα, τη χωρητικότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας για μελλοντικές εφαρμογές 5G.

Το νέο πρότυπο LPDDR5X DRAM θα ​​προσφέρει ταχύτητες επεξεργασίας δεδομένων έως και 8,5 Gbps. Σε σύγκριση με τις ταχύτητες επεξεργασίας 6,4 Gbps για το LPDDR5. Έχει επίσης κατανάλωση ενέργειας που είναι 20% μικρότερη από το LPDDR5 και θα ενεργοποιήσει έως και 64 GB ανά πακέτο μνήμης.

Μερικές από τις πολλές εφαρμογές για το LPDDR5X περιλαμβάνουν το 5G, την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και το metaverse. Η Samsung θα αρχίσει να συνεργάζεται με παγκόσμιους κατασκευαστές chipset για την εισαγωγή της τεχνολογίας LPDDR5X αργότερα φέτος.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο SangJoon Hwang, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής της ομάδας σχεδίασης DRAM στη Samsung Electronics είπε:

Τα τελευταία χρόνια, τα υπερσυνδεδεμένα τμήματα της αγοράς, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και το metaverse, τα οποία βασίζονται στην εξαιρετικά γρήγορη επεξεργασία δεδομένων μεγάλης κλίμακας, επεκτείνονται με ταχείς ρυθμούς. Το LPDDR5X μας θα διευρύνει τη χρήση μνήμης υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης πέρα ​​από τα smartphone και θα φέρει νέες δυνατότητες σε εφαρμογές αιχμής που βασίζονται σε AI, όπως διακομιστές, ακόμη και αυτοκίνητα.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...