Jump to content

Προσοχή σε ένα κενό ασφάλειας του Google Chrome για mobiles!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Απανωτές είναι οι προειδοποιήσεις από κάθε ειδικό για διαγραφή του προγράμματος περιήγησης Google Chrome στην έκδοση για κινητά, αλλά μην βιαστείτε και να το απεγκαταστήσετε ακόμα γιατί ίσως μερικά πράγματα να είναι ελαφρώς παρεξηγημένα.

Ο λόγος πίσω από τους συγκλονιστικούς τίτλους που συναντάμε σε διάφορα άρθρα από μεγάλα blogs για να διαγράψετε το πρόγραμμα περιήγησης του Google Chrome στο τηλέφωνο ή το tablet σας, αφορά ζητήματα ασφαλείας. Όχι, δεν είναι οι εκμεταλλεύσεις του Chrome zeo days για τις οποίες η Google εξέδωσε προειδοποίηση τον περασμένο μήνα. Ο τρέχων φόβος φαίνεται να προέρχεται από ένα tweet ενός ερευνητή ασφαλείας που περιγράφει λεπτομερώς πώς το εν λόγω πρόγραμμα περιήγησης για κινητά μπορεί να χρησιμοποιήσει το επιταχυνσιόμετρο του τηλεφώνου σας για άσεμνους σκοπούς. 

Υπάρχουν πολλές αναλύσεις για το τι μπορεί να εξαχθεί από την πρόσβαση στο επιταχυνσιόμετρο του τηλεφώνου σας για διάφορες εφαρμογές για κινητά, με τους χειρότερους παραβάτες να είναι το Facebook και όχι μόνο.
Ενώ αρχικά ο ερευνητής προειδοποιούσε για αυτό το πιθανό σφάλμα ασφαλείας σχετικά με τις εφαρμογές iPhone, ο ίδιος προειδοποιεί τώρα επίσης τους χρήστες του Chrome στο Android να μην επιλέγουν αυτό το πρόγραμμα.
Για να λέμε του λόγου το αληθές, ο ερευνητής δεν λέει ξεκάθαρα να διαγράψετε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome στο τηλέφωνό σας, αλλά μάλλον δείχνει πώς να απενεργοποιήσετε την προεπιλεγμένη επιλογή κοινής χρήσης δεδομένων επιταχυνσιόμετρου.
Εν ολίγοις, αντί να κάνετε το ριζικό βήμα για να διαγράψετε το Google Chrome, θα πρέπει απλώς να μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις τοποθεσίας > Αισθητήρες κίνησης και να απενεργοποιήσετε την προεπιλεγμένη κοινή χρήση δεδομένων επιταχυνσιόμετρου.
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...