Jump to content

Το Facebook απενεργοποιεί την αυτόματη αναγνώριση προσώπου


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στο Facebook καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε οτι απενεργοποιεί το αυτόματο σύστημα προσθήκης ετικετών προσώπου. Αυτό είναι το σύστημα που αναγνωρίζει ποιος είναι στις φωτογραφίες με βάση τα πρόσωπα που βλέπει.

Τα άτομα που έχουν επιλέξει να το χρησιμοποιούν δεν θα αναγνωρίζονται πλέον αυτόματα σε φωτογραφίες και βίντεο και το Facebook θα διαγράψει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ¨πρόσωπα” από τη βάση δεδομένων του.

Αυτό σημαίνει ότι τα πρόσωπα των ανθρώπων δεν θα αναγνωρίζονται πλέον αυτόματα στις μνήμες, τις φωτογραφίες ή τα βίντεο και δεν θα μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε ξανά. Η εταιρεία λέει ότι εξακολουθεί να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προσθέτουν ετικέτες σε αναρτήσεις με μη αυτόματο τρόπο.

Επιπλέον, το Automatic Alt Text, το οποίο δημιουργεί περιγραφές εικόνων για τυφλούς, δεν θα περιλαμβάνει πλέον τα ονόματα των ατόμων στις αναγνωρισμένες φωτογραφίες.

Η ολοκλήρωση όλων αυτών των αλλαγών θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και το Facebook λέει ότι το κάνει επειδή “πρέπει να σταθμίσουμε τις θετικές περιπτώσεις χρήσης για την αναγνώριση προσώπου έναντι των αυξανόμενων κοινωνικών ανησυχιών, ειδικά καθώς οι ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν ακόμη παράσχει σαφείς κανόνες”.

“Ο μακροπρόθεσμος ρόλος της αναγνώρισης προσώπου στην κοινωνία πρέπει να συζητηθεί ανοιχτά και μεταξύ εκείνων που θα επηρεαστούν περισσότερο από αυτήν”, λέει η εταιρεία, ενώ επίσης υπόσχεται ότι θα συνεχίσει “να συμμετέχει σε αυτή τη συζήτηση και να συνεργάζεται με τους πολίτες – κοινωνικές ομάδες και ρυθμιστικές αρχές που ηγούνται αυτής της συζήτησης”.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...