Jump to content

Πόσο μεγάλη αξία μεταπώλησης έχουν τα iPhone μετά από 1 χρόνο;


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λογική η πτώση αξίας μεταπώλησης για κάθε συσκευή που αποσφραγίζετε και χρησιμοποιείτε για κάποιο χρονικό διάστημα. Το ίδιο συμβαίνει και με την αξία ενός νέου αυτοκινήτου όταν το οδηγείτε καθώς από την στιγμή που θα αποχωρήσετε από την αντιπροσωπεία, ήδη έχετε χάσει ένα ποσοστό από την αξία του.  Η βρετανική musicMagpie, ένας διαδικτυακός λιανοπωλητής refurbished ηλεκτρονικών ειδών και μεταχειρισμένων βιντεοπαιχνιδιών, δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της για την αξία μεταπώλησης ορισμένων τηλεφώνων.

Τελικά κάποια smartphones διατηρούν την αξία τους!

Μια έρευνα που περιορίστηκε στην αγορά της Βρετανίας, απέδειξε πως ο μέσος χρήστης-καταναλωτής, περιμένει 16 μήνες για να πουλήσει το παλιό του τηλέφωνο, κάτι που του κοστίζει το 50% της αξίας μεταπώλησής του. Για να προκύψει ένα αποτέλεσμα, ερωτήθηκαν 2.093 χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 61% δεν πουλάει το παλιό του κινητό την ίδια στιγμή που αναβαθμίζεται σε ένα νέο. Κατά μέσο όρο, περιμένουν 16 μήνες για να προχωρήσουν σε μια τέτοια διαδικασία, ενώ κάποιοι θα βγουν περισσότερο χαμένοι εάν υπερβούν αυτό το διάστημα, ίσως η συσκευή να πέσει και στο μισό της πραγματικής της αξίας.

Υπάρχει βέβαια και ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων, περίπου 10%, που εσκεμμένα καθυστερούν την πώληση του παλιού τους τηλεφώνου γιατί πιστεύουν ότι η συσκευή θα γίνει πιο πολύτιμη. Φυσικά, η αξία της μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Το 33% των κατόχων τηλεφώνων στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν ασχολούνται καθόλου με τέτοιες συναλλαγές. Όσο μεγαλύτερος είναι ο κάτοχος ενός τηλεφώνου, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να το πουλήσει καθώς το 42% αυτών βρίσκονται στο 45ο έτος ηλικίας και άνω αρνούνται να εμπλακούν σε μια τέτοια συναλλαγή.

Μην φοβάσαι, το iPhone σου διατηρεί την αξία του

Μετά από 12 μήνες, ένα iPhone χάνει το 41% ​​της αρχικής του αξίας και μετά τη λήξη ενός συμβολαίου 24 μηνών, η αξία ενός μέσου iPhone είναι 60% χαμηλότερη από ότι ήταν κατά την κυκλοφορία του. Η Samsung είναι η επόμενη, με την αξία ενός κινητού Galaxy να είναι κατά 64% χαμηλότερη μετά από ένα χρόνο και 77% χαμηλότερη μετά από 2 χρόνια. Τα μοντέλα OnePlus μετά από 12 μήνες και 24 μήνες αποτιμώνται 69% και 78% χαμηλότερα αντίστοιχα. Τα pixel, τουλάχιστον πριν από την κυκλοφορία των νέων μοντέλων, είχαν κατά μέσο όρο πτώσης στην αποτίμησή τους κατά 65% μετά από ένα χρόνο και κατά 83% μετά από δύο. Τα μοντέλα της Huawei είδαν τα τρία τέταρτα της αρχικής τους αξίας να “εξατμίζονται” μετά από 12 μήνες και ένα κάκιστο -87% μετά από 24 μήνες.

Άρα το iPhone σίγουρα έχει την καλύτερη αξία μεταπώλησης και ειδικότερα τα μοντέλα iPhone 5G διατηρούν μεγαλύτερη αξία.

Ένα ενδιαφέρον σημείο στην έρευνα είναι το ότι τα πιο ακριβά τηλέφωνα με τιμή από 600 £ και άνω (821 $ USD) διατηρούν μεγαλύτερο ποσοστό της αξίας τους. Μετά από έξι μήνες, τα τηλέφωνα με τιμή από 999 £ και πάνω (1.367 $ USD) έχασαν το 53% της αξίας τους. Τηλέφωνα στο εύρος τιμών £600-£899 ($821 USD-$1.230 USD) έχασαν το 54% της αξίας τους κατά την ίδια χρονική περίοδο και τα τηλέφωνα με τιμή £599 ($820 USD) και χαμηλότερα είχαν 62% χαμηλότερη αξία από την αρχική τους αξία μετά από έξι μήνες.

Τι θα λέγατε εάν είχατε ένα smartphone που που αξίζει μόνο το 13% αυτού που πληρώσατε για αυτό μετά τους πρώτους 12 μήνες; Αυτό αφορά το Huawei Mate 30 Pro ακολουθούμενο από το Huawei P20, το οποίο έχασε το 84% της τιμής του μετά από ένα χρόνο. Το Samsung Galaxy Fold (-75%) και το Galaxy Z Flip (-83%) αξίζουν μόλις ένα μικρό κλάσμα από τις υψηλές τους τιμές μετά από 12 μήνες.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...