Jump to content

Οι εφαρμογές "Squid Game" μολύνουν τις Android συσκευές σας!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υψηλά είναι τα ποσοστά των fans του “Squid Game” και γι’ αυτό η τηλεοπτική σειρά εξακολουθεί να γίνεται viral, αλλά αυτή την φορά όχι με την καλή έννοια.

Με την τρέλα του Squid Game να σαρώνει τον κόσμο, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα από τους ανυποψίαστους θαυμαστές της υπερ-βίαιης κορεατικής σειράς του Netflix. Στην τελευταία απάτη, ένας ερευνητής σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, εντόπισε μια εφαρμογή για το SG που είναι διαθέσιμη στο Play Store της Google και συνοδεύεται από ένα malware.

“Φαίνεται σαν μια εξαιρετική ευκαιρία για να κερδίσετε χρήματα από διαφημίσεις εντός από μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές χωρίς επίσημο παιχνίδι”, έγραψε στο Twitter ο Lukas Stefanko, ερευνητής στην εταιρεία ασφαλείας ESET.

Η εφαρμογή, με τίτλο “Squid Game Wallpaper 4K HD”, ήταν διαθέσιμη μαζί με εκατοντάδες άλλες που βασίζονταν στη μεγάλη επιτυχία της σειράς. Κατά τη λήψη, ο “δούρειος ίππος” θα μολύνει συσκευές Android με κακόβουλο λογισμικό Joker, το οποίο επιτρέπει στους χάκερ να σας εγγράψουν σε διάφορες υπηρεσίες από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν χρηματικά.

Ο Stefanko είχε αναρτήσει στο Twitter ένα ποστ που λέει ότι οι απατεώνες χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή για να πραγματοποιήσουν “κακόβουλες απάτες /ή αιτήσεις συνδρομής SMS”, που σημαίνει ότι οι παραβιασμένες συσκευές θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν από διαφημίσεις.

Δυστυχώς, οι υποστηρικτές του “Squid Game” που εγκατέστησαν την εφαρμογή πριν από τη διαγραφή της από το Google Play, συνεχίζουν να κινδυνεύουν. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να αφαιρέσουν την εφαρμογή αμέσως για να εξαφανίσουν κάθε κίνδυνο.

Φανταστείτε πως μόνο το Google Play Store φιλοξενεί περισσότερες από 200 εφαρμογές Squid Game-related

Ο αρνητικός αντίκτυπος της σειράς θα μπορούσε να είναι κάτι περισσότερο από μια ψηφιακή απειλή. Οι ψυχολόγοι λένε ότι η συγκεκριμένη σειρά θα μπορούσε να εμποδίσει την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη” των μικρών παιδιών.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...