Jump to content

Μικροσκοπική η νέα action camera DJI Action 2 και με πλήθος συμβατών mods


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με ένα γρήγορο flashback στο παρελθόν, θυμόμαστε πως η DJI αποκάλυψε την πρώτη της Action Camera το 2019 και από τότε επικεντρώθηκε κυρίως σε drones, gimbals και άλλα. Τώρα, ηρθε η ώρα για μια συνέχεια… γνωρίστε το μοντέλο DJI Action 2, το οποίο είναι αρκετά διαφορετικό από το πρωτότυπο όσον αφορά την εμφάνιση και τον τρόπο λειτουργίας του.

Καταρχάς, η ίδια η κάμερα είναι μικρότερη και απέκτησε ένα πιο τετράγωνο σχήμα. Έχει διαστάσεις 39 x 39 x 22,3 mm και ζυγίζει 56 g (1,53 x 1,53 x 0,88 in, 2 oz), το εξωτερικό είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου. Σε αντίθεση με τις κάμερες GoPro Session, αυτή έχει μια πλήρως λειτουργική οθόνη αφής 1,76 ιντσών με ανάλυση 446 x 424 px και φωτεινότητα 500 nits.

Αναβαθμισμένο hardware, αλλά και νέες έξυπνες λειτουργίες

Η κάμερα είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα 1/1,7” με ανάλυση 12 MP και εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό 155º με διάφραγμα f/2,8. Η DJI έχει αναβαθμίσει τις δυνατότητες σταθεροποίησης με το Rocksteady 2.0 και το HorizonSteady, το οποίο διασφαλίζει ότι ο ορίζοντας παραμένει στην βασική του θέση ανεξάρτητα από το πόσο κινείται η κάμερα.

Το νέο μοντέλο Action 2 μπορεί να εγγράψει βίντεο 4K έως και 120 fps σε λειτουργία 16:9 και έως και 60 fps σε λειτουργία 4:3, ο μέγιστος ρυθμός μετάδοσης bit είναι 130 Mbps εγγεγραμμένος σε 32 GB εσωτερικής μνήμης αποθήκευσης. Ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να επεκταθεί μέσω καρτών microSD (έως 256 GB), αλλά η υποδοχή κάρτας βρίσκεται σε ορισμένες από τις εξωτερικές μονάδες και όχι στην ίδια την κάμερα. Για αργή κίνηση, η κάμερα μπορεί επίσης να καταγράψει περιεχόμενο στα 240 fps σε λειτουργία 1080p 16:9. Υπάρχει εσωτερικά μια μπαταρία 580 mAh.

Ευτυχώς η νέα κάμερα είναι αδιάβροχη και μπορείτε να βουτήξετε σε βάθος νερού έως και 10 μέτρα χωρίς επιπλέον προστασία. Με τα κατάλληλα αξεσουάρ, σε αυτή την αρθρωτή κάμερα μπορείτε να επεκτείνετε κατά πολύ τη λειτουργικότητα της.

Κάνει η κάμερα για vloggers;

Η μονάδα μπροστινής οθόνης αφής απευθύνεται σε vloggers. Πρώτον, η μπροστινή οθόνη τους επιτρέπει να πλαισιώσουν σωστά τη λήψη. Διαθέτει επίσης 4 μικρόφωνα για καλύτερη λήψη ήχου και επιπλέον μπαταρία (1.300 mAh), το mod επιτρέπει στην κάμερα να συνεχίζει να τραβάει έως και 160 λεπτά.

Εάν θέλετε απλώς την μπαταρία, η μονάδα Power Module επεκτείνει το χρόνο λήψης έως και 180 λεπτά.

Στη συνέχεια, η DJI έβγαλε άλλη μια σελίδα από το playbook του Insta360 (συγκεκριμένα το Go 2) και δημιούργησε μια σειρά από μαγνητικά αξεσουάρ. Υπάρχουν η μαγνητική βάση προσαρμογέα (για χρήση με βάσεις στυλ GoPro) και η βάση προσαρμογέα Magnetic Ball-Joint Adapter.

Υπάρχει επίσης ένα μαγνητικό κλιπ που μπορείτε να φορέσετε κάτω από την μπλούζα σας, αλλά και μια κορδέλα για προσαρμογή στο κεφάλι. Και τα δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λήψεις PoV. Επίσης, η ράβδος επέκτασης τηλεχειριστηρίου είναι ένας συνδυασμός τριπόδου/σέλφι που συνοδεύεται από αφαιρούμενο ασύρματο τηλεχειριστήριο.

Για όσους βουτάνε συχνά στην θάλασσα, υπάρχει μια αδιάβροχη θήκη που σας επιτρέπει να κατεβείτε έως και 60 μέτρα, καθώς και μια πλωτή λαβή εάν δεν πηγαίνετε τόσο βαθιά. Η DJI δημιούργησε ακόμη και ένα εξάρτημα Macro Lens για την κάμερα, ώστε να μπορείτε να τραβάτε μερικές δημιουργικές λήψεις.

Περιμέναμε τέτοιες τιμές για μια νέα DJI Aciton camera!

Το καινούργιο μοντέλο DJI Action 2 μπορεί να προ-παραγγελθεί σήμερα και η αποστολή θα ξεκινήσει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Το Power Combo (κάμερα, Power Module, Lanyard και βάση προσαρμογέα) κοστίζει 400€. Το Dual Screen Combo προσθέτει τη μονάδα μπροστινής οθόνης αφής και τη βάση στήριξης Magnetic Ball-Joint και όλο αυτό κοστίζει 520 €. Μπορείτε να βρείτε την κάμερα στο επίσημο κατάστημα της DJI.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...