Jump to content

Tέσσερα νέα chipset Snapdragon για συσκευές μεσαίας και χαμηλής κατηγορίας


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σήμερα είχε ένα γεμάτο πρόγραμμα η Qualcomm, καθώς αποκάλυψε τέσσερα νέα chips, δύο εντελώς νέα μοντέλα και δύο παραλλαγές Plus των τρεχόντων chips. Η εστίαση είναι κυρίως στη συνδεσιμότητα 5G, αν και υπάρχει μια νέα επιλογή για ανάγκες μόνο 4G. Επίσης, τρία από τα τέσσερα κατασκευάζονται στα 6 nm.

Αρκετά βελτιωμένο το νέο chip Snapdragon 778G+

Το αρχικό Snapdragon 778G αποδείχθηκε αρκετά δημοφιλές και το 778G+ είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με την λιθογραφική διαδικασία των 6 nm, αν και έχει βελτιωθεί ώστε να επιτρέπει υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού.

Ο πυρήνας Kryo 670 Prime τρέχει τώρα στα 2,5 GHz (από 2,4 GHz). Επιπλέον, η GPU Adreno 642L έλαβε επίσης ώθηση, υποσχόμενη 20% υψηλότερη απόδοση. Τα υπόλοιπα είναι όπως πριν, δηλαδή ένα μόντεμ X53 5G για download έως 3,7 Gbps και upload έως 1,6 Gbps, ένα τριπλό IPS (Spectra 570L) και ούτω καθεξής.

Πλέον υποστήριξη mmWave 5G με το μοντέλο Snapdragon 695

Αυτή είναι μια συνέχεια του Snapdragon 690, αυτή τη φορά με υποστήριξη mmWave 5G και το νέο chip θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους παρόχους που προωθούν τα δίκτυά τους mmWave.

Ο Snapdragon 695 βελτιώνει επίσης την απόδοση της CPU έως και 15% και την απόδοση της GPU έως και 30%.

Ένα άλλο σημαντικό μέρος των αναβαθμίσεων είναι η λιθογραφική μέθοδος κατασκευής. Μιλάμε για ένα chip 6 nm, που αντικαθιστά το παλαιότερο chip 8 nm, το οποίο θα πρέπει να έχει όφελος όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση.

Snapdragon 680

Όλα καλά και απολύτως λογικά μέχρι στιγμής, όμως κάτι περίεργο συμβαίνει με το νέο μοντέλο Snapdragon 680, καθώς διαθέτει διαθέτει μόντεμ 4G LTE, επομένως θα χρησιμοποιείται σε βασικά μοντέλα. Το θέμα είναι πως αποτελεί συνδυασμό παλιών και νέων χαρακτηριστικών.

Για αρχή, είναι κατασκευασμένο στα 6nm όπως και τα αδέρφια του. Ωστόσο, χρησιμοποιεί πυρήνες CPU Kryo 265, οι οποίοι είναι πιθανώς αναβαθμισμένες εκδόσεις των πυρήνων Kryo 260 που χρησιμοποιήθηκαν πιο πρόσφατα στον Snapdragon 662 (11 nm) και επίσης, έχει την ίδια GPU Adreno 610.

Οι κάμερες θα εξυπηρετούνται από έναν τριπλό ISP, ένα Spectra 346. Οι τριπλοί ISP είναι αρκετά σπάνιοι εκτός σχεδίων υψηλής τεχνολογίας, επιτρέπουν στο chipset να επεξεργάζεται δεδομένα εικόνας από τρεις κάμερες ταυτόχρονα.

Η πιο φθηνή επιλογή είναι το chip Snapdragon 480+

Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, το αρχικό chip Snapdragon 480 ήταν το πρώτο μοντέλο της σειράς 400 της Qualcomm με μόντεμ 5G, κάτι που κατέστησε εφικτή την υποστήριξη 5G στα πιο προσιτά τηλέφωνα. To μοντέλο 480+ είναι κυρίως το ίδιο, αλλά πιο γρήγορο.

Ο Snapdragon 480+ εξακολουθεί να είναι ένα chip 8nm με σχετικά παλιούς πυρήνες CPU Kryo 460 και GPU Adreno 619. Ωστόσο, η κύρια CPU τρέχει τώρα στα 2,2 GHz (από 2,0 GHz), ενώ η GPU έχει επίσης επιταχυνθεί.

Αυτό το chip μπορεί να λειτουργήσει με οθόνες 1080p+ έως και 120 Hz, ενώ ο Snapdragon 680 μπορεί να υποστηρίξει μόνο 90 Hz. Επίσης, το μόντεμ X51 στο 480+ υποστηρίζει δίκτυα 5G sub-6 και mmWave.

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε μπορούμε να περιμένουμε τις πρώτες συσκευές με τα νέα chipset. Τα μοντέλα Plus είναι ουσιαστικά το ίδιο υλικό, επομένως θα πρέπει να εμφανιστούν στην αγορά πριν από τα ολοκαίνουργια σχέδια. Είτε έτσι είτε αλλιώς, περιμένετε νέα τηλέφωνα με αυτά τα chips από κατασκευαστές όπως Motorola, vivo, Honor και άλλους πολλούς.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...