Jump to content

Αποδοτικότερο το Intel Alder Lake Mobility σε σχέση με το Apple M1 Max


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες από την Intel προκειμένου να φανερωθούν επισήμως οι επεξεργαστές για mobile συσκευές της σειράς Alder Lake, οι οποίοι θα έρθουν αντιμέτωποι με τους επεξεργαστές Apple M1 Max και τα επερχόμενα mobility chips της AMD. Παρόλο που δεν έχουμε τις βαθμολογίες για τα chips της AMD, υπάρχουν τα σκορ για τα chips x86 της τρέχουσας γενιάς, καθώς και η επικυρωμένη βαθμολογία για το M1 Max της Apple.

Ναι, θα δεχτούμε πως το Apple M1 Max είναι ένα φανταστικό chip και πρόκειται να “ζορίσει” τόσο την AMD όσο και την Intel, αλλά γεννάται το μεγάλο ερώτημα εάν η αρχιτεκτονική x86 θα νικήσει ποτέ την ARM όσον αφορά την απόδοτικότητα. Το Geekbench ήταν ιστορικά ένα benchmark όπου η Apple κυριαρχούσε, αλλά ακόμα κι έτσι, ήταν εντυπωσιακό να βλέπουμε το Apple M1 Max να αποδεκατίζει μέχρι και το κορυφαίο chip της Intel για desktop PC: το μοντέλο Intel Core i9 11900K.

Όπως θα ξέρουν οι λάτρεις της τεχνολογίας, η Intel “σκόνταψε” αρκετά στη διαδικασία των 14 nm και μόλις πρόσφατα ανέκαμψε. Η εισαγωγή εξαιρετικά αποδοτικών “ηλεκτρονικών πυρήνων” θα βελτιώσει περαιτέρω τις επιδόσεις. Το Alder Lake σχεδιάστηκε ειδικά για mobile συσκευές.

Χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, εδώ είναι η βαθμολογία του 12900HK Alder Lake Mobility της Intel στο Geekbench.

Οι ισχυροί πυρήνες p του Alder Lake εξασφαλίζουν βαθμολογία 1851 μονάδων. Για να το θέσουμε διαφορετικά, το chip M1 Max της Apple με κατασκευή στα 5 nm βαθμολογείται στις 1785 μονάδες στο single-core test. Ο Core i9 11980HK ακολουθεί με βαθμολογία 1616 και το καλύτερο mobile chip της AMD φτάνει τις 1506 μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι η Intel έχει βελτιώσει την απόδοση στο single-core test κατά 14,5% από γενιά σε γενιά.

Σχεδόν όλοι περιμέναμε να κερδίσει η Intel στις μετρήσεις του ενός πυρήνα λόγω των υψηλών χρονισμών και ορισμένων σημαντικών αρχιτεκτονικών βελτιώσεων, αλλά αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι κέρδισε το Apple M1 Max στο μέτωπο δοκιμών των πολλαπλών πυρήνων. Ο mobility επεξεργαστής Alder Lake Core i9 12900HK λαμβάνει μια εκπληκτική βαθμολογία 13256 και η Apple έρχεται δεύτερη με 12753 βαθμούς.

Κάτι ακόμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αυτό το benchmark έγινε με χρήση των Windows 11, το οποίο επιτρέπει την εκτέλεση της ολοκαίνουργιας τεχνολογίας Thread Director της Intel, επομένως ορισμένα από αυτά τα οφέλη θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα και του συγκεκριμένου feature.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

σε ενα φορητο ομως σημαντικο ρολο παιζει και η καταναλωση, θα μπορει το τσιπακι της intel να συνεχισει να δουλευει τοσο αποδοτικα μετα απο καμποση ωρα με τις θερμοκρασιες να ανεβαινουν? μεχρι τωρα τα πιο πολλα φορητα με intel οταν λειτουργουσαν μονο με την μπαταρια (και οχι συνδεμενα στο τροφοδοτικο) λογω καταναλωσης και αυξησης θερμοκρασιας εριχναν επιδοσεςι (throtlling). Αν εχει καταφερει στον νεο επεξεργαστη να το εχει λυσει αυτο το θεμα τοτε εχουμε να δουμε ωραια πραγματα....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...