Jump to content

Κινέζοι χάκερ κατάφεραν να "σπάσουν" την ασφάλεια του iOS 15.0.2


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επικαλούμενη ζητήματα ασφαλείας και κανονισμούς, η Κινεζική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να εμποδίσει τους ερευνητές ασφαλείας να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς hacking όπως το Pwn2Own. Με αυτή την απότομη αλλαγή, οι καλύτεροι χάκερς στην Κίνα έψαχναν ένα event για να δείξουν τις δυνατότητές τους και έτσι το ετήσιο Tianfu Cup, που πραγματοποιείται στο Chengdu αποτέλεσε το ιδανικότερο μέρος συνάντησης για αυτούς!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε ένας διαγωνισμός και το iPhone 13 Pro, με την πιο πρόσφατη και πλήρως ενημερωμένη έκδοση του iOS 15.0.2, υπέστη hacking σε χρόνο ρεκόρ και μάλιστα από δυο διαφορετικές ομάδες.

Η ομάδα Kunlun Lab, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος και πρώην τεχνικός του Qihoo 360, μπόρεσε να χακάρει το iPhone 13 Pro ζωντανά στη σκηνή χρησιμοποιώντας απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα μέσω του προγράμματος περιήγησης web για κινητά, το κατάφερε σε μόλις 15 δευτερόλεπτα.

Σίγουρα για να καταλήξουν σε αυτό το επίτευγμά, χρειάστηκαν μήνες προετοιμασίας και δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη λεπτομέρειες για την ευπάθεια ή τις ευπάθειες που χρησιμοποιούνται.

Ωστόσο, η Kunlun Lab δεν ήταν η μόνη ομάδα που χάκαρε το iPhone 13 Pro. Η ομάδα Pangu, η οποία έχει καλό ιστορικό στο jailbreaking συσκευών της Apple, εδραίωσε τη φήμη της από αυτή την άποψη διεκδικώντας την κορυφαία χρηματική ανταμοιβή των 300.000 δολαρίων για εξ’ αποστάσεως jailbreaking ενός πλήρως up-to-date iPhone 13 Pro με iOS 15.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο hakcing δεν έχουν δοθεί, αλλά αναφορές υποδηλώνουν ότι επρόκειτο για ένα one click link που ενεργοποιούσε μια απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα που παρέκαμπτε τους μηχανισμούς ασφαλείας του Safari.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι τα προϊόντα της Apple δεν ήταν ο μόνος στόχος στην εκδήλωση Tianfu Cup 2021. Οι ερευνητές ασφαλείας ξεκίνησαν επίσης με επιτυχία εκμεταλλεύσεις/επιθέσεις σε συσκευές με Windows 10, Microsoft Exchange και Google Chrome.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...