Jump to content

Το HarmonyOS είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λειτουργικό σύστημα


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όσο και να επιμένουν τα προβλήματα για την Huawei,Richard Yu, (Εκτελεστικός Διευθυντής της Huawei και Διευθύνων Σύμβουλος του Consumer BG) συνεχίζει να είναι αισιόδοξος για την πορεία της εταιρείας του και αποκάλυψε ότι το HarmonyOS τρέχει πλέον σε περισσότερες από 150 εκατομμύρια συσκευές! Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λειτουργικό σύστημα για τεχνολογικές συσκευές στην ιστορία.

Αυτή η ενδιαφέρουσα δήλωση έγινε στο Huawei Developer Conference 2021 ως μέρος της κεντρικής ομιλίας του. Ο αριθμός των 150 εκατομμυρίων HarmonyOS αποτελείται από μια ποικιλία συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα, tablet, έξυπνες τηλεοράσεις, έξυπνα ρολόγια και IoT. Το λειτουργικό σύστημα έχει τελικά σχεδιαστεί με γνώμονα την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία μεταξύ των συσκευών.

Ο Yu πρόσθεσε λέγοντας ότι το λειτουργικό σύστημα θα φτάσει σε 200 εκατομμύρια συσκευές μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Eπιπλέον, η παγκόσμια διανομή των εφαρμογών λογισμικού HarmonyOS έφτασε τα 5,1 εκατομμύρια προγραμματιστές σε 170+ χώρες και περιοχές και τα κατεβασμένα apps έφτασαν τα 332,2 δισεκατομμύρια από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2021. 

Η Huawei έχει επίσης συνεργαστεί με περισσότερα από 17 πανεπιστήμια και περισσότερους από 436 καθηγητές για να βρει ταλαντούχους προγραμματιστές ταλέντα για την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Hongmeng.

Το HarmonyOS βασίζεται στο LiteOS για συσκευές IoT και σε πυρήνα Linux για smartphone και tablet ενώ έχει χρησιμοποιήσει τον ανοιχτό κώδικα Android για την υποστήριξη εφαρμογών Android . Το λειτουργικό σύστημα έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε τηλεοράσεις Honor Smart τον Αύγουστο του 2019 και αργότερα υιοθετήθηκε από smartphone, tablet και smartwatches της Huawei τον Ιούνιο του 2021.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...