Jump to content

Η Apple μειώνει την παραγωγή του iPhone 13 λόγω έλλειψης chips


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η κρίση που εντοπίζεται στην παγκόσμια παραγωγή chips είναι τόσο μεγάλη που ακόμη και η Apple υποχρεούται να λάβει τα μέτρα της.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Bloomberg, η Apple είναι πιθανό να μειώσει τους προβλεπόμενους στόχους παραγωγής για την οικογένεια συσκευών iPhone 13 για το 2021 έως και κατά 10 εκατομμύρια μονάδες. Αυτό συμβαίνει λόγω των παρατεταμένων ελλείψεων σε chips, που επηρεάζουν την σειρά smartphones της εταιρείας.

Αρχικά η Apple αναμενόταν να κατασκευάσει 90 εκατομμύρια μονάδες από τα διάφορα μοντέλα της οικογένειας iPhone 13 έως το τέλος του έτους, αλλά τώρα θα πρέπει να μειώσει τον στόχο της και να ελπίζει στην παραγωγή περίπου 80 εκατ. μονάδων.

Αυτός ο αριθμός είναι χαμηλότερος εν μέρει επειδή η Broadcom και η Texas Instruments (TI) δεν μπορούν να παραδώσουν αρκετά εξαρτήματα εγκαίρως. Η Apple αγοράζει chips οθόνης από την TI, ενώ η Broadcom είναι προμηθευτής διαφόρων εξαρτημάτων ασύρματης συνδεσιμότητας. Το κύριο ζήτημα με την TI έχει να κάνει με ένα chip που αφορά την οθόνη OLED, αλλά η Apple αντιμετωπίζει επίσης ελλείψεις εξαρτημάτων και από άλλους προμηθευτές.

Μέχρι στιγμής, η ισχύς της Apple στη βιομηχανία έχει καταφέρει να την κρατήσει σχετικά ανεπηρέαστη από την έλλειψη chips. Οι κύριοι κατασκευαστές έχουν προειδοποιήσει ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να υπερβαίνει την προσφορά καθ ‘όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους και ενδεχομένως ακόμη και πέραν αυτού, οπότε δεν είναι μια κατάσταση που θα βελτιωθεί σύντομα.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...