Jump to content

Νέο εργοστάσιο από TSMC - Sony στη δυτική Ιαπωνία


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

O έμπειρος κατασκευαστής chips και στενός συνεργάτης της Apple, TSMC, συνάπτει συνεργασία με τη Sony για ένα νέο εργοστάσιο ημιαγωγών στην Ιαπωνία, ως μέρος μιας επένδυσης 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Sony Group για την κατασκευή ενός εργοστασίου ημιαγωγών στη δυτική Ιαπωνία. Σε αυτή την εγκατάσταση, η TSMC θα παράγει μεταξύ άλλων και chips για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα.

Το έργο αναμένεται να κοστίσει περίπου 800 δισεκατομμύρια γιεν (7 δισεκατομμύρια δολάρια), αποκαλύπτουν πηγές του Nikkei. Η ιαπωνική κυβέρνηση αναμένεται να συνεισφέρει έως και το 50% της συνολικής αξίας της επένδυσης, με τη Sony να αναλαμβάνει δυνητικά μόνο ένα μειοψηφικό μερίδιο στην επιχείρηση.

Εάν εγκριθεί το σχέδιο, τότε το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στο νομό Kumamoto σε οριοθετημένη τοποθεσία που ανήκει στη Sony, κοντά στο υπάρχον εργοστάσιο αισθητήρων εικόνας. Μία από τις πιθανές χρήσεις των παραγόμενων ημιαγωγών είναι οι αισθητήρες εικόνας της κάμερας.

Η TSMC και η Sony μπορεί να μην είναι οι μόνες εταιρείες που συμμετέχουν στο έργο. Η Toyota Motor Group Denso φέρεται να θέλει να λάβει μέρος, πιθανόν για να αποκτήσει μια σταθερή παροχή chips για αυτοκίνητα.

Δεδομένης της σύνδεσης της Apple με την TSMC , είναι απολύτως πιθανό ότι ο κύριος πελάτης τους θα μπορούσε να εξασφαλίσει ένα μεγάλο απόθεμα σε ημιαγωγούς για το πολυαναμενόμενο Apple Car.

Ενώ οι δύο εταιρείες συζητούν για τη συνεργασία, θα χρειαστεί λίγος χρόνος έως ότου το εργοστάσιο λειτουργήσει. Άνθρωποι που γνωρίζουν τα σχέδια πιστεύουν ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μέχρι το 2024.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...