Jump to content

Το USB-IF αποκαλύπτει νέα επωνυμία για να εξαλείψει τη σύγχυση περί καλωδίων USB-C


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είχε δοθεί μια υπόσχεση από το USB-IF (USB Implementers Forum) πως θα ανακοινώσει επίσημα νέες επωνυμίες, ώστε να αποτρέψει τη σύγχυση γύρω από τα καλώδια USB-C. Αυτές οι προσπάθειες θα ενοποιήσουν τις επωνυμίες διαφόρων προτύπων για καλώδια που βασίζονται στις προδιαγραφές USB4, USB Type-C και USB Power Delivery.

Τώρα μοιάζει αρκετά μπερδεμένο το να βρείτε το σωστό καλώδιο USB-C για τις συσκευές σας. Παρόλο που οι σύνδεσμοι φαίνονται όλοι ίδιοι, τα καλώδια USB-C πληρούν διαφορετικά πρότυπα για ταχύτητες παροχής ενέργειας, μεταφορά δεδομένων και πολλά άλλα. Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία των ανακοινώσεων του USB-IF:

  • Το USB-IF καθιερώνει νέα πιστοποιημένα λογότυπα καλωδίων USB Type-C για την εμφάνιση των δυνατοτήτων του καλωδίου σε watt, υποδεικνύοντας σαφώς υποστήριξη για 60W ή 240W όπως ορίζεται από τις προδιαγραφές USB Power Delivery 3.1.
  • Τα πιστοποιημένα λογότυπα USB4 ενημερώθηκαν παράλληλα για να ενοποιήσουν την επωνυμία στο πιστοποιημένο πρόγραμμα λογότυπου USB.

Φυσικά, αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα των κατασκευαστών αξεσουάρ που δεν συμμορφώνονται με τα πλήρη πρότυπα USB-IF. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο οργανισμός λέει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει πάντα να “αγοράζουν πιστοποιημένα προϊόντα από αξιόπιστες πηγές που εμφανίζουν πιστοποιημένα λογότυπα USB-IF στη συσκευασία, στις περιλήψεις προϊόντων ή στη συσκευή, τον φορτιστή και το ίδιο το καλώδιο”.

Το αν αυτές οι νέες επωνυνίες από το USB-IF οδηγούν σε μεγαλύτερη σαφήνεια, μένει να το δούμε. Παρ ‘όλα αυτά, ο οργανισμός ελπίζει ότι “οι πιστοποιημένες λύσεις USB διασφαλίζουν τη διαλειτουργικότητα και την αντίστροφη συμβατότητα στην αγορά”.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...