Jump to content

Μερικά παλιά Android χάνουν την υποστήριξη των Google Services


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με νέο ανακοινωθέν η Google προειδοποιεί πως ορισμένες παλαιότερες συσκευές Android θα χάσουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες της. Εάν οι χρήστες τους δεν ενημερώσουν το λειτουργικό σύστημα ή εάν δεν αγοράσουν μια πιο σύγχρονη συσκευή, δεν θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως το YouTube και το Gmail.

Οι χρήστες συσκευών που χρησιμοποιούν το Android 2.3.7 Gingerbread και παλαιότερες εκδόσεις λειτουργικού, δεν θα μπορούν πλέον να συνδεθούν στον Google λογαριασμό τους. Το μερίδιο τέτοιων smartphones κυμαίνεται από 0,2% έως 0,3%, δηλαδή ο αριθμός ακούγεται ασήμαντος, ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχουν περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές Android στον κόσμο, η πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google θα χάσει μεταξύ 6 και 9 εκατομμυρίων smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι πρόκειται για καταστροφή για πολλούς χρήστες που χρειάζονται πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές, αλλά δεν έχουν την πολυτέλεια να αναβαθμίσουν τα smartphone τους. Από την άλλη πλευρά, η Google δεν μπορεί να υποστηρίξει ένα λειτουργικό σύστημα που κυκλοφόρησε τα τελευταία δέκα χρόνια. Το Android 2.3.7 Gingerbread ήταν διαθέσιμο από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Φυσικά, δεν θεωρεί πως η εξέλιξη αυτή είναι κάτι το ευχάριστο, αλλά είναι ένα φυσικό βήμα από την πλευρά του γίγαντα αναζήτησης. Οι κάτοχοι συσκευών Android που χρησιμοποιούν εκδόσεις OS παλαιότερες από το Android 3.0 θα χάσουν την πρόσβαση στο YouTube, στο Google Play, στους χάρτες της Google, στο Gmail, στο Ημερολόγιο της Google και σε πολλές άλλες εφαρμογές.

Στην Ινδία, κατηγορούν την Google για τις πρακτικές της

Η Ινδική Αντιμονοπωλιακή Αρχή, μετά από διετή έρευνα, διαπίστωσε ότι η Google έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του λειτουργικού της συστήματος Android στην Ινδία, χρησιμοποιώντας την
τεράστια οικονομική της δύναμη”, προκαλώντας έτσι ζημιά στους ανταγωνιστές.

Σύμφωνα με δήλωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ινδίας (CCI), η Google της Alphabet μείωσε “την ικανότητα και το κίνητρο για τους κατασκευαστές συσκευών να αναπτύσσουν και να πωλούν προϊόντα με εναλλακτικές εκδόσεις Android”.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...