Jump to content

Θέλει να μας αλλάξει γνώμη το Facebook για την εικόνα του


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η φήμη του Facebook έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα και οι υπεύθυνοι της ομάδας διαχείρισης προσπαθούν να την βελτιώσουν δείχνοντας στους χρήστες θετικές ιστορίες για την εταιρεία στο News Feed.

Οι New York Times ανέφεραν την Τρίτη ότι το κοινωνικό δίκτυο υιοθετούσε μια πιο επιθετική προσέγγιση στο πλαίσιο του Project Amplify, μια δράση που πραγματοποιήθηκε εσωτερικά τον Ιανουάριο.

Ο εκπρόσωπος του Facebook, Joe Osborne, δήλωσε στους Times ότι το κοινωνικό δίκτυο δεν άλλαξε τη στρατηγική του και έγραψε στο Twitter ότι υπήρξε “μηδενική αλλαγή” στην κατάταξη του Facebook στο News Feed.

“Αυτό είναι ένα τεστ για μια ενημερωτική μονάδα που σαφώς σημειώνεται ότι προέρχεται από το Facebook”, έγραψε ο Osborne στο Twitter. “Δεν είναι το πρώτο του είδους του και είναι παρόμοιο με τις πρωτοβουλίες εταιρικής υπευθυνότητας που οι άνθρωποι βλέπουν σε άλλες τεχνολογίες και καταναλωτικά προϊόντα.” Σε μια εικόνα που κοινοποιήθηκε στο Twitter, ο Osborne έδειξε αναρτήσεις ιστολογίου από την εταιρεία που το Facebook παρουσίασε στο πλαίσιο του πειράματος.

Οι δυσκολίες για το Facebook ξεκίνησαν από το 2018…

Στο στόχαστρο νομοθετών και ρυθμιστικών αρχών έχει βρεθεί το Facebook μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica του 2018, το οποίο προκάλεσε ανησυχίες για το αν η εταιρεία κάνει αρκετά για να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της. Το κοινωνικό δίκτυο δέχτηκε επίσης κριτική επειδή δεν έκανε αρκετά για να περιορίσει την εξάπλωση της παραπληροφόρησης σχετικά με τις εκλογές, τον κορονοϊό και άλλα θέματα.

Σαν να μην έφτασαν όλα τα παραπάνω, μόλις την περασμένη εβδομάδα η εικόνα του Facebook αμαυρώθηκε ξανά όταν η The Wall Street Journal δημοσίευσε μια σειρά από ιστορίες σχετικά με την εσωτερική έρευνα του κοινωνικού δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των ευρημάτων ότι το Instagram ήταν τοξικό για τα κορίτσια εφηβικής ηλικίας. Το κοινωνικό δίκτυο απέρριψε τις αναφορές σε μια μακρά ανάρτηση, αναφέροντας ότι οι ιστορίες “περιείχαν σκόπιμους εσφαλμένους χαρακτηρισμούς” των κινήτρων της εταιρείας.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...