Jump to content

Κάμερα 48MP και νέο selfie notch στο iPhone 14 Pro


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ποτέ δεν θα σταματήσει αυτή η “κακιά συνήθεια” αξιόπιστων αναλυτών-leaksters να διαδίδουν πληροφορίες για επερχόμενες συσκευές ακόμη και εάν είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για αυτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Ming-Chi Kuo που μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία της σειράς iPhone 13, διατυπώνει γραπτώς το τι προσδοκά από το iPhone 14. Ο αναλυτής προβλέπει ότι το iPhone 14 θα διαθέτει νέο σχεδιασμό οθόνης με μικροσκοπική οπή για την εμπρόσθια κάμερα στα μοντέλα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Τα λόγια του Kuo ήταν τα εξής: “Στα νέα μοντέλα για την σειρά iPhone 2022 περιλαμβάνονται 1) ένα νέο iPhone SE με υποστήριξη 5G (1H22), 2) ένα νέο και πιο προσιτό iPhone 6,7 ιντσών (2H22) και 3) δύο νέα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών εξοπλισμένα με οθόνη μικροσκοπικής οπής (αντικαθιστώντας τον σχεδιασμό της περιοχής εγκοπών) και κάμερα πλάτους 48MP (2H22).

Φεύγει η κλασσική εγκοπή από τις εκδόσεις 14 Pro/14 Pro Max

Όσον αφορά τον σχεδιασμό, ο Kuo είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max θα εγκαταλείψουν τον σχεδιασμό για μια νέα “οθόνη με punch-hole” παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιείται σε ορισμένα τηλέφωνα Android.

Η σειρά iPhone 14 αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε δύο διαφορετικά μεγέθη οθόνης: 6,1 ίντσες και 6,7 ίντσες. Ο Kuo επαναλαμβάνει ότι μόνο το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max θα έχουν το νέο σχέδιο με διάτρηση, ενώ τα υπόλοιπα μοντέλα θα διατηρήσουν την εγκοπή.

Είπε επίσης ότι το iPhone 14 Max, ή όπως αλλιώς τελικά θα αποκαλείται αυτό το μοντέλο, θα κοστίζει κάτω από 900 $. Για λόγους σύγκρισης, το σημερινό iPhone 13 Pro Max των 6,7 ιντσών ξεκινά με κόστος από 1.099 $.

Στο σημερινό του σημείωμα, ο ίδιος κύριος ισχυρίζεται ότι ότι η Apple θα αναβάλλει την κυκλοφορία ενός iPhone με Touch ID κάτω από την οθόνη για το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Αυτό οφείλεται σε “χαμηλότερους ρυθμούς προόδου της νέας τεχνολογίας”.

Νέα τεχνολογία κάμερας…

Όσο για την ευρεία κάμερα των 48MP, είναι πιθανό οι λήψεις από το iPhone να εξακολουθούν να έχουν ανάλυση 12MP. Η Apple ίσως χρησιμοποιήσει μια τεχνολογία που ονομάζεται “four-cell merge output mode”, το γνωστό μας pixel binning, για να λάβει τα ακατέργαστα δεδομένα των 48MP και να δημιουργήσει μια τελική εικόνα 12MP με περισσότερες λεπτομέρειες και λιγότερο θόρυβο.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...