mpierettis Δημοσιεύτηκε September 14, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 14, 2005 Καλησπέρα. Έχω ένα laptop (ας το πούμε server), το οποίο είναι συνδεδεμένο με δίκτυο Ethernet. Με ένα δεύτερο laptop (client) έχω δημιουργήσει ασύρματα μια AdHoc σύνδεση με τον server. Μπορώ κανονικά να κάνω file sharing, αλλά δεν μπορώ να πάρω Internet από τον server. Τα SSID είναι τα ίδια. Επίσης, δοκίμασα να βάλω στον client σαν gateway, την ip του server αλλά τίποτα. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Ευχαριστώ a priori. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
phph Δημ. September 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2005 Τι λειτουργικό έχεις; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mpierettis Δημ. September 15, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2005 XP και στα 2. Τελικά τα κατάφερα. Για όποιον ενδιαφέρεται: 1) Απενεργοποιείς τη ρύθμιση "internet sharing" από τον server. 2) Επιλέγεις τις 2 συνδέσεις. Στην προκειμένη την wireless και την LAN. 3) Κάνεις δεξί κλικ -> bridge. 4) Mετά στον client βάζουμε σαν gateway, την ip του server και όλα οκ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. September 16, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2005 Χμ, συνήθως δεν είναι ο σωστός τρόπος, αλλά δουλεύει. Όταν κάνεις bridge τις 2 συνδέσεις, τότε βάζεις τον "client" να είναι στο ίδιο δίκτυο με το υπόλοιπο δίκτυο του server, και έτσι τραβάει ίντερνετ όπως και ο "server" περνώντας απλά μέσα από αυτόν. Το καλό είναι ότι έτσι έχει πλήρη λειτουργεία σε όλο το δίκτυο. Ό άλλος τρόπος είναι όπως πήγαινες να το κάνεις, ενεργοποιώντας Internet connection sharing την ethernet του server για να μοιράζει στο ασύρματο κομάτι. Ετσι βγαίνεις με ΝΑΤ στο δίκτυο (και με ΝΑΤ στο ΝΑΤ στο ιντερνεΤ). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. September 16, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2005 Αναρρωτιεμαι mpierettis πως το καταφερες..εγω το πρωτο πραγμα που καταφερνω να κανω ειναι να διαμοιρασω την συνδεση. Γινεται αμεσως. Το προβλημα ειναι στα κοινα αρχεια. Το ειχα καταφερει μετα απο συνεχη προσπαθεια 3 ημερων με παραδοξο τροπο Aπο τον desktop με WinXp Pro στον Laptop με Xp Home ενω ολα φαινονταν να γινονταν σωστα, δεν μπορουσα να μπω απ'τον εναν στον αλλον. Ουτε εγω ξερω πως λειτουργησε τελικα, αλλα θυμαμαι οτι ειχα κανει αλλον εναν λογαριασμο στον desktop το οποιο επιασε μονο αφου εβαλα του password. Kαι ξαφνικα *μαγεια* λειτουργουσαν μια χαρα, εμπαινα απτον εναν στον αλλον απλα απτον λαπτοπ επρεπε να βαζω καθε φορα που ξεκινουσα username και password στο network places.Mετα απο φορματ αρχισα παλι να παιδευομαι και δυστυχως δεν γινεται τιποτα. Η συνδεση στο ιντερνετ ειναι οκ αλλα παλι δεν μπορω να μοιραστω αρχεια... Πως τα καταφερες εσυ? Σε adhoc ειμαι και γω Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mpierettis Δημ. September 17, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2005 Το έκανα όπως ακριβώς γράφω παραπάνω. Internet παίρνω κανονικά στον "client" ασύρματα. Όσο για την ανταλλαγή αρχείων, ενώ βλέπει κανονικά ο ένας υπολογιστής τον άλλο (με ένα απλό search), παρ'όλα αυτά, όποτε θέλουν μπορώ να ανταλάσσω αρχεία και όποτε θέλουν δε μπορούν. Δεν ξέρω γιατί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. September 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2005 Σ'ευχαριστω..δεν ξερω τι παιζει και δεν λειτουργουν σωστα,γενικα εγω εχω απογοητευτει. Δεν μπορω να καταλαβω τι εκανα και λειτουργουσε τοσο καλα την πρωτη φορα...(υπηρχε συνεχης ροη δεδομενων καθως ακουγα μουσικη αποθηκευμενη στον desktop) Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. September 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2005 Όσο για την ανταλλαγή αρχείων, ενώ βλέπει κανονικά ο ένας υπολογιστής τον άλλο (με ένα απλό search), παρ'όλα αυτά, όποτε θέλουν μπορώ να ανταλάσσω αρχεία και όποτε θέλουν δε μπορούν. Δεν ξέρω γιατί. Μήπως τρέχουν windows ? :p Σοβαρά τώρα, τα tips (και όχι η λύση) για το πρόβλημα είναι : 1) Μπαίνεις στα PC πάντα με το ίδιο account ? 2) Έχεις firewall ? 3) Mήπως κάποιες φορές αλλάζουν ΙΡς τα PC ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. September 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2005 Σημερα πειραξα το mcafee και εφτιαξε. Ειχε μπλοκαρισμενο το file sharing, δεν ξερω γιατι τωρα εγινε αυτο ειχα mcafee και την προηγουμενη φορα..τελος καλο ολα καλα.. Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts