Jump to content

Qualcomm SM6225 & SM6375: Νέα chips για χρήση gaming


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Άλλος ένας νέος κύκλος εργασιών έχει ξεκινήσει από την Qualcomm και η εταιρεία αναπτύσσει μια σειρά νέων SoCs για smartphones μεσαίας κατηγορίας, μερικά από τις οποίες κατευθύνονται προς το premium τμήμα. Επιπλέον, ένα νέο chip προορίζεται για εφαρμογή σε φθηνές gaming συσκευές.

Διάφορες πηγές φανερώνουν πως αυτό το chip είναι το μοντέλο Qualcomm SM6375, ένα οκταπύρηνο SoC που διαθέτει τέσσερις πυρήνες υψηλής απόδοσης και τέσσερις πυρήνες εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και ένα ενσωματωμένο μόντεμ 5G. Το chip δοκιμάζεται επί του παρόντος, έτσι ώστε τελικά να πωλείται σε έως και τέσσερις διαφορετικές παραλλαγές.

Η πιο “αργή” έκδοση επιτρέπει στους τέσσερις μεγάλους πυρήνες να λειτουργούν με μέγιστη ταχύτητα 2,1GHz και στους τέσσερις “μικρούς”  στα 1,8 GHz. Υπάρχουν επίσης παραλλαγές στις οποίες οι μεγάλοι πυρήνες θα λειτουργούν στα 2,2 – 2,3 και 2,5GHz, ενώ οι υπόλοιποι στα 2.0-2.1 και 2.2 GHz. Ο ρυθμός ρολογιού της GPU κυμαίνεται επίσης μεταξύ 800 και περίπου 940 ή 960 MHz, ανάλογα με το μοντέλο.

Υποστήριξη οθονών 144 Hz

Το γεγονός ότι η Qualcomm δοκιμάζει ήδη τις πλατφόρμες σε οθόνες με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης έως 144 Hz προδίδει τα σχέδια της εταιρείας υπέρ ενός μοντέλου που θα προορίζεται για χρήση gaming. Συνεπώς, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι εκτός από μια βασική έκδοση, θα κυκλοφορούσε στην αγορά και μια έκδοση gaming chipset με ελαφρώς υψηλότερες συχνότητες.

Το SM6350 θα διατίθεται στην αγορά ως Snapdragon 690. Το νέο SM6375 θα μπορούσε να βγει στην αγορά ως Snapdragon 695 και η gaming έκδοση ως Snapdragon 695G.

Snapdragon SM6225 για φθηνότερα smartphones

Εκτός από το SM6375, η Qualcomm εργάζεται επίσης σε ένα νέο βασικό μοντέλο για την σειρά Snapdragon 600, το SM6225. Το chip είναι στενά συνδεδεμένο με το SM7250 που διατίθεται στο εμπόριο ως Snapdragon 765, αν και δεν έχουμε ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

Φαίνεται ότι η Qualcomm αφήνει τα χαρακτηριστικά του Snapdragon 765 και ενδεχομένως να έρθει με οκτώ πυρήνες και ενσωματωμένο μόντεμ 5G. Το γεγονός είναι ότι η Qualcomm δοκιμάζει το νέο SoC σε συνδυασμό με τον τυπικό εξοπλισμό για συσκευές μεσαίας κατηγορίας, για παράδειγμα σε συνδυασμό με έως και 6GB RAM και 128 GB UFS 2.2 flash. Οι πλατφόρμες δοκιμών ανάπτυξης της Qualcomm χρησιμοποιούν επίσης οθόνες με ρυθμό ανανέωσης έως 90Hz και ανάλυση FHD +.

Είναι ακόμα εντελώς άγνωστο το πότε τα νέα chips της Qualcomm θα εγκατασταθούν τελικά στις πρώτες συσκευές.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...