Jump to content

Hands-on με το Samsung Galaxy Z Fold3!


ZZW30
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Κάθε χρόνο, τον Αύγουστο, περιμένουμε νέες συσκευές από τη Samsung, όμως φέτος ήταν αρκετά διαφορετικά. Όχι ένα αλλά δύο foldables παρουσίασε η εταιρεία στο Unpacked event της, το καθένα για διαφορετικά “γούστα” και ωθώντας τα όρια στην κατηγορία των αναδιπλούμενων οθονών. Αναφερόμαστε, φυσικά, στα Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3, τα οποία είχαμε αμφότερα στη διάθεσή μας για δοκιμή! Πάμε να δούμε το Z Fold3, το οποίο έρχεται φέτος με πλήρη υποστήριξη του νέου S Pen και στοχεύει όσους επιζητούν μια συσκευή παραγωγικότητας και διασκέδασης!

Samsung Galaxy Z Fold3 @ MyPhone Forum

Το Z Fold3 είναι σίγουρα βαρύ, στα 271 γραμμάρια, ενώ το πάχος του όταν είναι διπλωμένο κυμαίνεται μεταξύ 14,4-16 χιλιοστών. Παρ’όλα αυτά, η χρήση με το ένα χέρι είναι αρκετά εύκολη, σχεδόν αναπάντεχα! Ο λόγος είναι η εξωτερική οθόνη των 6,2″ (AMOLED 2X, 832×2268 pixels, 120Hz, Gorilla Glass Victus) και το πολύ μικρό πλάτος του τηλεφώνου, στα 67,1mm (διπλωμένο φυσικά). Το μεγάλο aspect ratio (25:9) σημαίνει πως ο αντίχειρας δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει το πάνω μέρος της οθόνης, αλλά υπάρχουν κόλπα στο UI για να βοηθήσουν. Σημειώνουμε πως το Fold3 είναι στεγανό απέναντι στο νερό (IPX8) αλλά όχι και απέναντι στη σκόνη και το χώμα.

Ξεδιπλώνοντάς το, αρχίζουν τα ωραία. Το πλάτος αυξάνεται στα 128,1mm και το πάχος μειώνεται στα μόλις 6,4mm! Είναι απίστευτο οτι πρακτικά αποτελεί δύο συσκευές σε ένα “πακέτο” και ακριβώς αυτό είναι το ζητούμενο. Η εσωτερική, foldable οθόνη είναι 7,6″ Dynamic AMOLED 2X με 120GHz refresh rate, HDR10+, 1200nits μέγιστης φωτεινότητας και ανάλυση 1768×2208 pixels. Το σημείο όπου διπλώνει είναι ελάχιστα αισθητό με το χέρι και σχεδόν αόρατο.

Χάρη στην εσωτερική οθόνη μπορείτε να τρέξετε άνετα 3 apps ταυτόχρονα σε split screen mode, αλλά και να κάνετε απολαυστική χρήση ορισμένων εφαρμογών με το S Pen. Το οποίο, φέτος, είναι ειδικά σχεδιασμένο για το Fold3 και μόνο αυτό μπορείτε να χρησιμοποιείτε με τη συγκεκριμένη συσκευή.

Επιπλέον, μπορείτε να κλείσετε την οθόνη κατά 90 μέχρι 130 περίπου μοίρες για να χρησιμοποιείτε το Fold3 επιτραπέζια, ως μίνι υπολογιστή/tablet με virtual πληκτρολόγιο ή ρυθμίσεις/χειριστήρια στο κάτω “μισό” και όποιο app θέλετε στο πάνω. Ή με δύο apps ταυτόχρονα στο κάθε “μισό”! Αυτό ανοίγει πρακτικά απεριόριστες δυνατότητες λειτουργικότητας και παραγωγικότητας (π.χ. μπορείτε να κάνετε μια video-κλήση/τηλεδιάσκεψη και στο κάτω μισό να κρατάτε χειρόγραφες σημειώσεις.

Το Android 11 με το One UI 3.1.1 έχουν ειδικές ρυθμίσεις και δυνατότητες για να εκμεταλλευθείτε σε μεγάλο βαθμό τις οθόνες του Fold3. Τις επιδόσεις αναλαμβάνει το SD888 (αν και θα προτιμούσαμε το 888+), μαζί με 12GB RAM και 256 ή 512GB αποθηκευτικού χώρου, μη επεκτάσιμου.

Όσον αφορά τις κάμερες, έχουμε την κλασική, τριπλή 12+12+12MP στο πίσω μέρος, με f/1.8 διάφραγμα, DPPDAF, OIS και HDR, τηλεφακό 52mm με PDAF, OIS, 2x optical zoom και 10x digital zoom και 123 μοιρών ultrawide φακό. Κάνει λήψη video έως 4K@60 FPS, 1080p@240 FPS και 720p@960 FPS, με gyro-EIS για τα μεγάλα framerates. Το καλό είναι οτι μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σαν selfie, με τη συσκευή ξεδιπλωμένη και τη χρήση της εξωτερικής οθόνης για να βλέπετε τον εαυτό σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την 10MP selfie κάμερα της εξωτερικής οθόνης για selfies με διπλωμένη τη συσκευή. Τέλος, υπάρχει και μια 4MP selfie στην εσωτερική, αναδιπλούμενη οθόνη, για χρήση με αυτή. Είναι under-display για πρώτη φορά σε συσκευή της Samsung και σε σκούρο φόντο δεν φαίνεται καθόλου, ενώ σε λευκό διακρίνεται ένα μικρό, virtual “πλέγμα” από πάνω της, αλλά εξακολουθεί να καλύπτεται από φωτιζόμενα pixels.

Ο ήχος προέρχεται από stereo ηχεία tuned by AKG και δεν υπάρχει audio jack, προφανώς (32bit-384 KHz μέσω ασύρματων ακουστικών). Το Fold3 υποστηρίζει έως Wi-Fi 6e, BT 5.2 με A2DP, LE, aptX HD, NFC και Ultra Wideband (UWB). Φυσικά και το Samsung DeX, ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πλάι της συσκευής, κάτι λογικό αφού υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να υπάρχουν δύο αισθητήρες, ένας μέσα σε κάθε οθόνη.

Τέλος, η μπαταρία των 4.400mAh μπορεί να φαίνεται μικρή για μια τόσο βαριά συσκευή με μεγάλες απαιτήσεις σε ενέργεια, αλλά αν χρησιμοποιείτε κυρίως την εξωτερική οθόνη, προσφέρει εξαιρετική αυτονομία. Υποστηρίζει 25W ταχεία φόρτιση, 11W ασύρματη Qi φόρτιση και 4,5W αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

Το Samsung Galaxy Z Fold3 είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά έναντι €1.899-1.999 (256-512GB) σε 3 χρώματα: Phantom Black, Phantom Silver (μόνο 256GB) και Phantom Green (μόνο 256GB). Είναι σίγουρα το καλύτερο foldable που έχουμε δει μέχρι σήμερα και πραγματικά μια εξαιρετική συσκευή παραγωγικότητας, για κάθε επαγγελματία, αλλά και φοβερή για σκοπούς ψυχαγωγίας. Δεν ξέρουμε αν τελικά θα αντικαταστήσει τη σειρά Galaxy Note αλλά μετά τις μέρες που συμβιώσαμε μαζί της, ειλικρινά, δεν θα μας φαινόταν καθόλου απίθανο το ενδεχόμενο, καθώς προσφέρει άνετα όσα και το Note, αλλά και πολλά περισσότερα!

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...