Jump to content

Δωρεάν αύξηση -virtual- RAM στις συσκευές της Samsung


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καθώς οι κατασκευαστές στην βιομηχανία των smartphones διερευνούν συνεχώς νέους τρόπους για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την λειτουργικότητα των συσκευών τους, βλέπουμε συχνότερα να προκύπτουν καινοτόμες τεχνολογίες. Μια από αυτές είναι και επέκταση της ποσότητας RAM μέσω εικονικής μνήμης. Η εικονική RAM είναι μια τεχνική που επιτρέπει στο σύστημα να μετατρέπει τη μνήμη αποθήκευσης σε επιπρόσθετη μνήμη του συστήματος. Η Samsung εισάγει τώρα τη λειτουργία RAM Plus ως ενημέρωση ενός από τα smartphone της, του Galaxy A52S. Σίγουρα θα φτάσει σταδιακά και σε άλλες συσκευές, ειδικά αυτές της μεσαίας κατηγορίας.

Για να πουλήσει καλά πρέπει μια συσκευή να είναι ποιοτική, να έχει αναγνωρίσιμο brand και να έχει ορισμένα στοιχεία ικανά να την κάνουν να ξεχωρίζει. Πολλές κάμερες, πολλά megapixels, υψηλές επιδόσεις και πολλή RAM, είναι ένα εξαιρετικό πακέτο δυνατοτήτων.

Τι γίνεται όμως αν το κινητό βγήκε στην αγορά με μικρή RAM;
Η λύση δίνεται με την εικονική RAM που βοηθά στη μείωση του χρόνου εκκίνησης όταν ξεκινάμε εφαρμογές. Με αυτήν την αλλαγή, το κινητό μπορεί να κρατήσει ανοιχτά περισσότερα προγράμματα στο παρασκήνιο και να συμβάλλει στην ταχύτερη φόρτωση εφαρμογών, όπως π.χ. στα παιχνίδια. 

Εταιρείες όπως η Xiaomi, η Realme, η Oppo και η Vivo περιλαμβάνουν ήδη εικονική RAM στα μοντέλα τους. Είναι ακόμη πιθανό η Google να συμπεριλάβει αυτό το χαρακτηριστικό ως ρύθμιση χρήστη στο Android. Το σύστημα το επιτρέπει σε επίπεδο προγραμματιστή.

Όπως ανακάλυψαν στο SamMobile, η Samsung δημιούργησε τη δική της εικονική RAM για συσκευές Galaxy και συγκεκριμένα για το μοντέλο Galaxy A52s από την Ινδία που απέκτησε την νέα λειτουργία μέσω νέας ενημέρωσης. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατή η επέκταση των 6 GB RAM στο τηλέφωνο με άλλα 4 GB που παρέχονται από τη μνήμη αποθήκευσης. Είναι ένας τρόπος για να βελτιώσετε τις δυνατότητες μιας συσκευής, χάνοντας όμως λίγο από την αποθηκευτικό σας χώρο, ενώ φυσικά η virtual RAM είναι πιο αργή από την “κανονική”.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...