Jump to content

Προσοχή! Hacked καλώδιο USB-C / Lightning παρακολουθεί το πληκτρολόγιό σας


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα καλώδια Lightning που εμπιστεύεται η Apple για τις δικές της συσκευές δεν είναι τόσο ασφαλή όσο θέλουν να πιστεύουν πολλοί εκεί έξω, όχι φυσικά αυτά που προσφέρει η ίδια η εταιρεία, αλλά αυτά που έχουν αντιγράψει κάποιοι άλλοι κακοπροαίρετοι “κύριοι”. Τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο καλώδιο μας μαρτυρά ο χάκερ MG ο οποίος απέδειξε ότι αυτό το αξεσουάρ που δημιούργησε ο ίδιος δεν βοηθάει μόνο στη φόρτιση ή στη μεταφορά δεδομένων, αλλά δυστυχώς επιτρέπει και την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

Περίπου 2 χρόνια νωρίτερα, ο εν λόγω χάκερ είχε ήδη καταφέρει να τροποποιήσει ένα καλώδιο USB σε Lightning καταφέρνοντας να “αντλήσει” προσωπικά δεδομένα. Είχε ξεκινήσει μάλιστα και μια μικρή παραγωγή αυτού του έξυπνου καλωδίου και όλα αυτά τα βλέπουμε σε ένα βίντεο που ανέβασε  στο κανάλι YouTube του Motherboard.

Μόλις αυτό το καλώδιο συνδεθεί στο Mac, δημιουργεί ένα δίκτυο Wi-Fi στο οποίο μπορεί να συνδεθεί ο χάκερ και μπορεί να καταγράψει διακριτικά τα πλήκτρα που πατάει εκείνη την στιγμή το θύμα του. Συνεπώς, ενδεχομένως να αποκτήσετε ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης. Ακόμη, αναφέρεται πως το πεδίο δράσης παραμένει αρκετά ευρύ αφού φτάνει τα 1,6 χλμ!

Το καλώδιο διαθέτει επίσης λειτουργίες geofencing, οι οποίες επιτρέπουν στον χάκερ να αποκλείσει τη λειτουργία του στοιχείου κατασκόπων με βάση τη φυσική του θέση.

Ο σχεδιασμός του είναι πανομοιότυπος με τα καλώδια της Apple, γεγονός που διευκολύνει την εξαπάτηση ενός θύματος και μάλιστα για κάποιον περίεργο λόγο κυκλοφορεί κανονικά για αγορά…

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...