Jump to content

Γερμανία: Απαιτεί την λήψη ενημερώσεων ασφαλείας για 7 χρόνια σε smartphones


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το τρέχον τηλέφωνό σας ενδέχεται προφανώς να λαμβάνει επιδιορθώσεις ασφαλείας για αρκετά χρόνια μέσω συνεχόμενων updates, τουλάχιστον εάν ζείτε στην Γερμανία.

Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να τους εξασφαλίσει το δικαίωμα να λαμβάνουν για επτά χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας και να υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά για αυτά τα smartphones. Όλα συζητούνται στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Και οι δύο προτάσεις αντιμετωπίζουν τις αντιδράσεις των κατασκευαστών. Η ομάδα υπεράσπισης της βιομηχανίας DigitalEurope έχει την απαίτηση να προσφέρονται ενημερώσεις ασφαλείας για μόλις τρία χρόνια και θέλει να περιορίσει την διάθεση ανταλλακτικών όπως π.χ οθόνες και μπαταρίες, ηχεία και άλλα εξαρτήματα.

Η DigitalEurope επιχειρηματολογεί αποτελεσματικά για το status quo, με άλλα λόγια. Ενώ η Apple παρέχει συνήθως πέντε χρόνια τακτικών ενημερώσεων λειτουργιών και ασφάλειας, πολλοί προμηθευτές συσκευών Android σταματούν στα τρία ή λιγότερα χρόνια. Η Samsung δεσμεύτηκε για τέσσερα χρόνια διορθώσεων ασφαλείας το 2021. Κάποια από αυτά υπαγορεύθηκαν από την πολιτική ενημέρωσης της Qualcomm, αλλά είναι σαφές ότι οι ίδιες οι εταιρείες μερικές φορές διστάζουν να κάνουν αλλαγές.

Αυτή η εκτεταμένη υποστήριξη μπορεί να αποτελέσει αφορμή για νέες διαμάχες. Η πρόταση της ΕΕ, ενδεχομένως σε ισχύ έως το 2023, προορίζεται να βοηθήσει το περιβάλλον, επιτρέποντάς σας να κρατάτε τηλέφωνα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της ασφάλειας των κινητών στο σύνολό τους. Λίγο περισσότερο από το 40% χρηστών Android τρέχουν 9.0 Pie ή παλαιότερες εκδόσεις, σύμφωνα με τα δεδομένα κοινής χρήσης του StatCounter για τον μήνα Αύγουστο 2021. Επίσης, ένα μεγάλο μέρος των χρηστών mobile συσκευών έχουν είτε σταματήσει να λαμβάνoyn ενημερώσεις ασφαλείας είτε πλησιάζει η στιγμή για την διακοπή ενημερώσεων.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...