Jump to content

Οι νεότερες κονσόλες PS5 διαθέτουν μικρότερη ψύκτρα


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κάθε άλλο παρά αδιάφορη μπορείς να την αποκαλέσεις την Sony που για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την πρόσφατη κονσόλας της PS5, διαθέτει αθόρυβα-αθόρυβα ένα αναθεωρημένο μοντέλο που μεταξύ των αξιοσημείωτων αλλαγών έχει προσθέσει μια νέα ψύκτρα μικρότερων διαστάσεων συγκριτικά με την προηγούμενη εκδοχή της.

Η αλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον YouTuber Austin Evans, ο οποίος παρήγγειλε το συγκεκριμένο μοντέλο από την Ιαπωνία, όπου το αναθεωρημένο μοντέλο αρχίζει τώρα να εμφανίζεται στα εκεί καταστήματα, μαζί με την Αυστραλία και σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ.

Στην όψη του, ο Evans παρατήρησε αρκετές μικρές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας βίδας για τη βάση που έχει σχεδιαστεί για να περιστρέφεται εύκολα με τα δάχτυλά σας και μερικές επανασχεδιασμένες καλωδιώσεις για τη μονάδα Wi-Fi στην ελαφρώς διαφορετική μητρική πλακέτα.

Ωστόσο, η ουσία αυτής της αλλαγής είναι η ψύκτρα αλουμινίου και χαλκού, η οποία έχει μειωθεί σε μέγεθος σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση και είναι τώρα 300γρ. ελαφρύτερη.

Η ψύκτρα σίγουρα είναι το κατάλληλο εξάρτημα που έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει τη θερμότητα από μια πηγή, επομένως η λογική λέει πως η μεγαλύτερη ψύκτρα μπορεί να απορροφήσει περισσότερη θερμότητα από μια πηγή και επίσης να τη διασκορπίσει πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, η Sony στράφηκε προς άλλη κατεύθυνση, κάτι που είναι ενδιαφέρον. Ο Evans σημείωσε ότι ο ανεμιστήρας, ο οποίος χρησιμοποιεί φυγόκεντρο σχεδιασμό στο PlayStation 5 έχει τώρα βαθύτερα αυλάκια πτερωτής, τα οποία θα μπορούσαν δυνητικά να σπρώξουν περισσότερο αέρα μέσω της ψύκτρας.

Ο ανεμιστήρας είναι σημαντικά διαφορετικός, αλλά δεν γνωρίζουμε εάν έχουν γίνει αλλαγές στην πλευρά του λογισμικού για να αλλάξει η συμπεριφορά του επεξεργαστή ή η καμπύλη του ανεμιστήρα για αντιστάθμιση. Υπήρξαν μικρές διαφορές στον θόρυβο και την κατανάλωση ισχύος μεταξύ της νέας και της παλιάς κονσόλας, αλλά δεν είναι τα αποτελέσματα και τόσο εκπληκτικά.

Γιατί επενέβη η Sony σε ένα τόσο κύριο εξάρτημα;

Το μέταλλο είναι ακριβό, οπότε η μείωση του όγκου του ανεμιστήρα είναι ένας εύκολος τρόπος για να κερδίσουν χρήματα. Δεύτερον, η Sony έχει κυκλοφορήσει το προϊόν στην αγορά εδώ και ένα χρόνο σε όλο τον κόσμο και πιθανότατα έχει συνειδητοποιήσει ότι ο προηγούμενος σχεδιασμός της μπορεί να ήταν υπερβολικός και ότι θα μπορούσαν να “ελαφρύνουν” την κονσόλα τους με διάφορους τρόπους και πάντα με μέλημα την ασφάλεια σωστής λειτουργίας!

Από την πλευρά του χρήστη, αυτό πιθανότατα δεν θα έχει καμία διαφορά, εκτός εάν ήδη κακομεταχειριζόταν τις κονσόλες τους τοποθετώντας τις σε υπερβολικά ζεστά ή κακώς αεριζόμενα περιβάλλοντα. 

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχει θέματα θερμοκρασίας τότε καλά έκαναν. 300gr είναι αρκετά, όμως δεν είναι φορητή ώστε να πεις ότι σε ενδιαφέρει το βάρος .....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...