freaky Δημοσιεύτηκε September 13, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 13, 2005 Καλησπερα παιδια,ειμαι απο τους ατυχους που δεν εχουν DSL επειδη πολυ απλα δεν μου τοποθετουν τηλεφωνικη γραμμη. Υπαρχει γειτονας ομως ο οποιος εχει γραμμη και ετσι ως υστατη λυση ειναι να δημιουργησω ενα ασυρματο δικτιο. Ας περιγραψω τη κατασταση : ο γειτονας δεν ενδιαφερεται να εχει DSL,μας χωριζουν γυρω στα 100 μετρα,φυσικα εμποδια υπαρχουν μονο μερικα ελαιοδεντρα και επισης και τα 2 σπιτια ειναι μονοκατοικιες.Σκεφτομουν να στησω ασυρματο hub και να προσθεσω μια ασυρματη καρτα δικτυου στο pc μου,θα πετυχει? Μπορειτε να με βοηθησετε προτεινοντας μου τι εξοπλισμο να αγορασω και το κοστος φυσικα οπως και επισης πως να το ρυθμισω(αν ειναι ευκολο) η γενικοτερα λεγοντας αποψεις? Σας ευχαριστω εκ των προτερων. P.S eimai asxetos alla poios gennh8hke gnwsths? ;) Παράθεση yuhu! :D Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geeksada Δημ. September 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2005 Με το να βαλεις απλα ενα ασυρματο hub και μια ασυρματη καρτα,το βλεπω λιγο δυσκολο να πετυχαινει.Η αποσταση ειναι λιγο μεγαλη,ειδικα αν συνυπολογισεις τα φυσικα εμποδια(δεντρα και τοιχοι σπιτιων).Και αν πετυχει θα ειναι οριακα και πολυ συχνα θα σου σπαει τα νευρα το σημα.Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι,το ασυρματο modem που θα παρεις,να εχει υποδοχη για εξωτερικη κεραια. Επισης να παρεις και ενα acces point και για το pc σου και να βαλεις και εκει μια κεραια.Οι κεραιες δε χρειαζεται να ειναι μεγαλες.Με δυο Stella-Doradus 17αρες(κοστος maximum 50€ εκαστη) εισαι μια χαρα.(Δεν ειναι και οι καλυτερες σε ποιοτητα αλλα για την αποσταση αυτη ειναι υπεραρκετες).Αυτα για αρχη.. :) P.S :Το σημειο που θα μπει το modem,με το δωματιο σου(ή οπου αλλου μπει το pc),εχουν οπτικη επαφη?Αν ναι ισως ετσι γλυτωσεις το acces point και τη δευτερη κεραια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freaky Δημ. September 14, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2005 Μαλιστα,σε ευχαριστω πολυ φιλε μου και το δωματιο μου δεν εχει οπτικη επαφη για να ειμαι σαφης.Νομιζα πως με ενα access point για το pc που θα τοποθετηθει σε σημειο ωστε να υπαρχει επαφη με την κεραια του ασυρματου modem θα ηταν επαρκες.Δλδ να χρειαζομουν μια ασυρματη καρτα , ενα ποιντ να βλεπει τον γειτονα και μια κεραια συνδεδεμενη στο ασυρματο μοντεμ/ρουτερ.Σε ποιο καταστημα θα μπορουσα να απευθυνθω? Παράθεση yuhu! :D Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geeksada Δημ. September 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2005 Βασικα το acces point μπορεις να το συνδεσεις και με UTP καλωδιο και ετσι να μην χρειαστει να παρεις ασυρματη καρτα.Τωρα για το καταστημα,δεν ξερω που θα βρεις.Μπες στο site του AWMN και ολο και κατι θα λεει για καταστηματα.Παντως πριν αγορασεις κεραια δοκιμασε αυτο που λες:Δλδ να βαλεις σε ενα καλο σημειο το AP,και να δεις μηπως "βλεπει" το modem.Παντως κεραια για το λογικα θα χρειαστεις σιγουρα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts