Jump to content

Hands-on με το Motorola Defy!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Τα rugged smartphones ως γνωστόν αποτελούν μια πολύ ειδική κατηγορία, η οποία απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό, το οποίο αφορά σε επαγγελματίες ή σε λάτρεις της περιπέτειας και των extreme sports. Το εν λόγω κοινό συνήθως αναζητάει μια «ενισχυμένη» συσκευή, η οποία να είναι σε θέση να αντέξει τις κακουχίες και την κακομεταχείριση. Όμως εδώ πολλές φορές έχουμε δει τις κατασκευάστριες εταιρείες να επενδύουν πολύ στην αντοχή και να «παραλείπουν» features και λειτουργίες που αφορούν το performance. Το Defy της Motorola (το οποίο συνεχίζει τη παράδοση μιας σειράς συσκευών που παρουσιάστηκαν πρώτη φορά το 2012) επιχειρεί να «γεφυρώσει» αυτό το χάσμα, προσφέροντας εκπληκτική αντοχή στις κακουχίες και στις κακοτοπιές, κλείνοντας παράλληλα το μάτι στην υψηλή απόδοση. Για πάμε λοιπόν να το δούμε αναλυτικά στο review που ακολουθεί…

https://youtu.be/2dN7-ZyV0do

Σκληρό καρύδι!

To Motorola Defy σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Bullitt Group και ουσιαστικά έρχεται με military grade πιστοποίηση (MIL-SPEC 810H), πράγμα που μεταφράζεται σε υψηλή αντοχή στις πτώσεις (από το 1.8 μέτρα συγκεκριμένα εάν η συσκευή προσγειωθεί με το πίσω τμήμα ή με τα πλαϊνά μέρη σε τσιμεντένια επιφάνεια), ενώ επιπλέον διαθέτει IP68 standard που σημαίνει ότι εμφανίζει υψηλή ανθεκτικότητα στο νερό (βύθιση σε 1.5 μέτρο βάθος για 35 λεπτά), ενώ παράλληλα μπορεί να αντέξει και τη σκόνη, την άμμο, την βρωμιά, την υγρασία και το αλατούχο νέφος. Παράλληλα, εμφανίζει εξαιρετική αντοχή σε θερμικό σοκ και δόνηση, ενώ μπορεί να πλυθεί με σαπούνι και απολυμαντικό.  Μάλιστα, σύμφωνα με τη Motorola, η rugged πρόταση της μπορεί να «επιβιώσει» και σε πραγματικά ακραίες θερμοκρασίες που ξεκινούν από -25°C και φτάνουν τους 55°C.

Βγάζοντας το Motorola Defy από τη συσκευασία του, το μάτι μας αμέσως πέφτει στον φορτιστή των 20W, αλλά και σε ένα Lanyard που μπορεί να προσαρτηθεί σε αυτό και έτσι να έχουμε μια παραπάνω ασφάλεια. Επίσης, εκτός από τα manuals στο κουτί περιλαμβάνεται ένα καλώδιο USB και η καρφίτσα για το άνοιγμα του SIM tray.  Ως είθισται, το διπλής στεγανοποίησης περίβλημα είναι καλυμμένο από σκληρό πλαστικό, το οποίο προσφέρει ιδανικό κράτημα, αφήνοντας μια πλαστική αίσθηση, ενώ για την προστασία της οθόνης η Motorola έχει επιλέξει το Gorilla Glass Victus (πάχους 0,7 mm, με εσοχή 0,5 mm.), το οποίο είναι κυριολεκτικά… «άτρωτο».

Τα physical buttons της συσκευής είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχουν την σκληρή μεταχείριση, ενώ στο κάτω τμήμα μπορούμε να βρούμε ένα κλασικό audio input jack και το ηχείο της συσκευής. Το πάχος της συσκευής ανέρχεται στα 10.9mm, ενώ το βάρος της στα 232 γραμμάρια και αυτό που διαπιστώσαμε με ικανοποίηση είναι ότι προσφέρει άνετο χειρισμό ακόμη και με το ένα χέρι, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με βρεγμένα δάχτυλα.

Ισχυρό και στα specs!

Η Motorola για το Defy επέλεξε ένα IPS LCD display στις 6.5 ίντσες (με 76.8% screen-to-body ratio) και ανάλυση στα 720x1600 pixels (270ppi πυκνότητα στα pixels). Αν και σίγουρα υπάρχουν πολύ πιο ανώτερα display στην αγορά, το οπτικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από ρεαλιστικά χρώματα και η απόκριση της οθόνης είναι άκρως ικανοποιητική. Σε ότι έχει να κάνει με το SoC, το οποίο επέλεξε η Motorola για να αποτελέσει την «καρδιά» του Defy, o Snapdragon 662 με τους 8 πυρήνες του (4x2.0 GHz Kryo 260 Gold & 4x1.8 GHz Kryo 260 Silver) μπορεί σε συνδυασμό με τα 4GB RAM να φέρει εις πέρας όλα τα basic tasks που σχετίζονται με την καθημερινότητά σας. Αναμφίβολα, το παραπάνω configuration δεν σπάει τα κοντέρ των benchmarking utilities, όμως όπως διαπιστώσαμε στη διάρκεια των δοκιμών μας, το Defy μπορεί εύκολα να ανταποκριθεί όσο και να το «πιέσετε».

Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, το Defy έρχεται με 64GB, τα οποία όμως μπορούν να επεκταθούν περισσότερο κάνοντας χρήση μιας microSDXC κάρτας. Σε ότι έχει να κάνει με το λειτουργικό σύστημα, εδώ έχουμε Android 10, ενώ το Motorola Defy προσφέρει μια σειρά από επιλογές συνδεσιμότητας: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, A2DP, LE και GPS, ενώ παράλληλα υποστηρίζει NFC και FM ραδιόφωνο για τους πιο… «παραδοσιακούς». Παράλληλα, η πρόταση της Motorola έρχεται με τριπλό camera setup, παρέχοντας στους λάτρεις της mobile φωτογραφίας τη δυνατότητα για άρτιες φωτογραφίες.

Συγκεκριμένα, στο πίσω μέρος υπάρχει μια κύρια κάμερα στα 48M, f/1.8, (Wide) PDAF, ένας macro sensor στα 2MP f/2.4 και μια depth cam με 2MP, ενώ τέλος η συσκευή περιλαμβάνει και το πάντοτε απαραίτητο LED flash. Επιπλέον, διαθέτει selfie cam στα 8MP, f/2.2, 1.12μm για τους users που τους αρέσουν οι selfie φωτογραφίσεις, ενώ φυσικά η πρόταση της Motorola δύναται να τραβήξει video στα 1080p (30fps). Τέλος, το Motorola Defy «τιμώντας» την rugged κληρονομιά του έρχεται με  μπαταρία στα 5000mAh (με δυνατότητα fast charging στα 20W), πράγμα που σημαίνει ότι προσφέρει υψηλή αυτονομία ακόμη και στους πιο απαιτητικούς χρήστες.

Defying expectations

Το Motorola Defy ανήκει στην κατηγορία των συσκευών που συνδυάζουν τρεις παράγοντες: Ανθεκτικότητα (λόγω των rugged χαρακτηριστικών του), υψηλή ποιότητα κατασκευής (χαρακτηριστικό γνώρισμα της Motorola) και αρκετά προσιτή τιμή (θα το βρείτε στα 279 ευρώ σε Offer από 329 ευρώ που είναι η κανονική τιμή του). Σε αυτή τη τιμή και με βάση αυτά που προσφέρει είναι σίγουρα ανάμεσα στις top επιλογές των users που επιθυμούν μια δυναμική και αποδοτική rugged συσκευή.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...