Jump to content

Κοστος adsl με απλα λογια.

Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλημερα σε ολους.εχω καποιες αποριες για το adsl και θελω την βοηθεια σας.Ψαχνω για οικονομικη λυση χωρις ογκοχρεωση και τετοιες αηδιες.

1) Το κοστος για το adsl (εγω εχω pstn γραμμη) ειναι :

εφαπαξ εξοδα :

34 ευρω ενεργοποιηση adsl απο οτε

80 ευρω για adsl modem/router (χρειαζεται και αγορα splitter περα απο αυτο ?)

πάγια εξοδα:

19 ευρω στον οτε για adsl 384/128

25 περιπου στον ISP για adsl 256/128 η 384/128

πειτε μου αν τα εχω καταλαβει σωστα γιατι εχω πελαγωσει λιγο.

ενναλλακτικα τα παγια εξοδα μπορουν να μπουν ολα στο forthnet 1bill

οπου ειναι 35 ευρω το μηνα για 384/128.(σωστά ?)

Σε αυτη τη προσφορα καλυπτεται και το τελος ενεργοποιηση η πρεπει να πληρωθει ετσι κι'αλλιως στον οτε ?

ευχαριστω προκαταβολικα για το ενδιαφερον σας.

καλημερα σε ολους.εχω καποιες αποριες για το adsl και θελω την βοηθεια σας.Ψαχνω για οικονομικη λυση χωρις ογκοχρεωση και τετοιες αηδιες.

Καλως ηρθες στο φορουμ :)

1) Το κοστος για το adsl (εγω εχω pstn γραμμη) ειναι :

εφαπαξ εξοδα :

34 ευρω ενεργοποιηση adsl απο οτε

80 ευρω για adsl modem/router (χρειαζεται και αγορα splitter περα απο αυτο ?)

splitter δε χρειαζεσαι, θες φιλτρα, ενα για καθε τηλεφωνικη συσκευη του σπιτιου σου, με κοστος 2 ευρω το ενα και δωρο απο τον ΟΤΕ το πρωτο, ρουτερ επισις μπορει να μη θες, οποτε το κοστος πεφτει στα 50 ευρω. Αν θες ρουτερ παρε το USR 9105 ή 9106 an θες και wireless

πάγια εξοδα:

19 ευρω στον οτε για adsl 384/128

Apo xtes 15.90

25 περιπου στον ISP για adsl 256/128 η 384/128

Δες εδω για λεπτομεριες, μεσα στη βδομαδα παντως αναμενονται αλλαγες στις τιμες. Επισης αν παρεις ενα περιοδικο RAM, εχει προσφορα 3 μηνες δωρεαν 384 με τη HOL

ενναλλακτικα τα παγια εξοδα μπορουν να μπουν ολα στο forthnet 1bill

οπου ειναι 35 ευρω το μηνα για 384/128.(σωστά ?)

Σε αυτη τη προσφορα καλυπτεται και το τελος ενεργοποιηση η πρεπει να πληρωθει ετσι κι'αλλιως στον οτε ?

Δε σου προτεινω αυτα τα πακετα. Ουσιαστικα δεν εχεις τη κυριοτητα της γραμμης σου και δε μπορεις να εκμεταλευτεις προσφορες που εμφανιζονται στην αγορα απο αλλες εταιριες εκτος αυτης που αρχικα επελεξες.

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

kostaV ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση.

Πηρα το ram και ενημερωθηκα

αρκετα για το θεμα του adsl.

υπαρχει καποιο φτηνο modem adsl ?

Σε ενα καταστημα με Η/Υ μου ειπαν για το crypto f-300 και το speedtouch alcatel με τιμες γυρω στα 55 ευρω.

ποια ειναι η γνωμη σας ?

Υποψιν εγω ψαχνω για ενα απλο φτηνο modem για χρηση με ενα μονο υπολογιστη,το οποιο να δουλευει με τη προσφορα του ram.

επισης για να συνδεσω ενα τηλεφωνο και ενα υπολoγιστη χρειαζομαι

modem+splitter ή mode+1 φιλτρο ? τι ειναι καλυτερο και τι κοστος εχει το splitter ?

----

Μodem πάρε το USR 9105. Είναι πολύ καλύτερο απο αυτά που αναφέρεις και κοστίζει 55 ευρώ. Το splitter είναι για ISDN γραμμή.(δεν θα το χρειαστείς)
http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg

οποτε θα πρεπει να χρησημοποιησω φιλτρο.οκ καταλαβα.

Το splitter χρειάζεται αν θες να συνδέσεις και το modem και το τηλέφωνο στην ίδια τηλεφωνική πρίζα. Αν δεν είναι αυτή η περίπτωσή σου και το modem είναι μόνο του στην πρίζα, μπορείς να το συνδέσεις απ' ευθείας και στην πρίζα που θα μπει το τηλέφωνο θα πρέπει να παρεμβάλεις το φίλτρο (αν και δεν είναι πάντα απαραίτητο). Το πρώτο φίλτρο το δίνει δωρεάν ο ΟΤΕ, αν κι εμένα μου έδωσαν splitter.

Λοιπον modem και τηλεφωνο απο την ιδια πριζα οποτε πρεπει να βαλω splitter.

περιμενω να διαβασω εντυπωσεις απο την προσφορα του ram , απο μελη του myphone που την χρησημοποιησαν ,αν ειναι καλη οκ,αλλιως θα κοιταξω για καμμια αλλη προσφορα.

Οχι, μοντεμ και τηλεφονο μπορουν μια χαρα να μπουν στην ιδια μπριζα με το ιδιο τροπο που θα εβαζες και το κανονικο σου μοντεμ για dialup συνδεση. Το splitter το θες μονο gia ISDN γραμμη. Αν εχεις απλη γραμμη τα φιλτρα σου αρκουν :)

Οσο για τη προσφορα του RAM μια χαρα ειναι, και εγω με αυτη μπαινω αυτη τη στιγμη. Αν μαλιστα εισαι απο τη Νοτια πλευρα της Sahara :p ειναι ολα απολυτα απο ελεγχο, στο Βορα ειχαν οι χρηστες καποια προβληματακια.

Βεβαια δε ξερω αν θα βρεις RAM στο περιπτερο πια....

Mahatma Gandhi

Λοιπον modem και τηλεφωνο απο την ιδια πριζα οποτε πρεπει να βαλω splitter.

περιμενω να διαβασω εντυπωσεις απο την προσφορα του ram , απο μελη του myphone που την χρησημοποιησαν ,αν ειναι καλη οκ,αλλιως θα κοιταξω για καμμια αλλη προσφορα.

Λοιπόν επειδή για το θέμα του splitter/φίλτρου μάλλον σε μπερδέψαμε θα το αναλύσω λίγο περισσότερο αφού δεν έχω και ύπνο.

Κατ' αρχήν στην ιστοσελίδα http://www.oteshop.gr/home/adslequipment.htm του ΟΤΕ κάτω-κάτω υπάρχουν 4 αρχεία pdf με 1 φίλτρο και 3 splitters για PSTN/ISDN καθώς και οδηγίες για τη σύνδεσή τους. Σε ξένες ιστοσελίδες ίσως δεις όλα τα παραπάνω να αναφέρονται ως micro-filters και αυτό ίσως οδηγεί σε σύγχιση σχετικά με το τι είναι φίλτρο και τι splitter. Εγώ από εδώ και κάτω ακολουθώ την ορολογία του ΟΤΕ και αυτήν ακολουθεί και το προσωπικό του με το οποίο θα χρειαστεί να συννενοηθείς.

Το adsl και η τηλεφωνική γραμμή PSTN χρησιμοποιούν το ίδιο σύρμα αλλά διαφορετικές συχνότητες και άρα θεωρητικά δεν χρειάζεται τίποτα. Στην πράξη όμως μπορεί να ακούς παράσιτα όταν μιλάς στο τηλέφωνο με το modem σε λειτουργία και μπορεί να αποσυγχρονίζει το modem όταν χτυπάει το τηλέφωνο ή όταν σηκώνεις/κατεβάζεις το ακουστικό. Το τι θα συμβεί εξαρτάται από τον συγκεκριμένο ξοπλισμό σου...

Συνεχίζω εδώ γιατί σε ένα post κολλάει.

... Εγώ έχω το modem usr 9106, ένα ασύρματο τηλέφωνο Siemens των 100 ευρώ, ένα ασύρματο philips των 25 ευρώ και ένα κλασικό της intracom από αυτά που έδινε ο ΟΤΕ δωρεάν πριν από 4-5 χρόνια περίπου. Στην πρίζα που έχω το modem έχω splitter στις άλλες 3 τίποτα. Όταν συνδέω το philips οπουδήποτε αλλού εκτός από το splitter με το modem σε λειτουργία, ακούγονται πολύ εκνευριστικά παράσιτα. Με το siemens δεν ακούγεται τίποτα όπου κι αν το συνδέσω. Κανένα από τα δύο δεν επηρεάζει τη λειτουργία του modem. Όταν συνδέω το intracom οπουδήποτε εκτός από το splitter, όχι μόνο έχω παράσιτα (όχι τόσο ενοχλητικά όσο με το philips), αλλά 1 στις 5 φορές αποσυγχρονίζει το modem όταν σηκώνω/κατεβάζω το ακουστικό.

Να γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το αν χρειάζεσαι φίλτρο ή splitter ή τίποτα.

Αν εγώ είχα μόνο το intracom θα σου έλεγα ότι χρειάζεσαι τα πάντα αλλιώς θα έχεις παράσιτα και πρόβλημα με το συγχρονισμό του modem.

Αν είχα μόνο το philips θα σο έλεγα αν θες τα αυτάκια σου πάρε φίλτρο ή splitter.

Αν είχα μόνο το siemens θα σου έλεγα φίλτρο; splitter; Δεν χρειάζονται για PSTN. Απλά βάλτα στην πρίζα και θα δουλέψουν.

Στην περίπτωσή σου τώρα. Αφού έχεις μία πρίζα θα χρειαστείς έναν κοινό διακλαδωτήρα τηλεφωνικής γραμμής όπου στη μία έξοδο θα βάλεις το modem και στην άλλη το τηλέφωνο και ίσως όλα δουλέψουν ρολόι. Αν έχεις προβλήματα μπορείς να παρεμβάλεις ένα φίλτρο πρίν από την τηλεφωνική σου συσκευή. Σ' αυτή τη δεύτερη περίπτωση βέβαια μια πιο κοψή λύση είναι να αντικαταστήσεις το συνδιασμό διακλαδωτήρα και φίλτρου με ένα splitter οποίο κάνει τη δουλειά και των δύο ταυτόχρονα. Αν η πρίζα σου έχει διπλή έξοδο μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με splitter και με φίλτρο (με την προϋπόθεση ότι δεν θα χρησιμοποιήσεις τηλεφωνική συσκευή σε κάποια άλλη πρίζα).

Βλέπεις μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με τα δύο ή με τίποτα, αλλά αν πρέπει να απαντήσω στην ερώτηση φίλτρο ή splitter με μία φράση και όχι ολόκληρο κατεβατό θα πω: Modem και τηλέφωνο στην ίδια πρίζα; splitter. Αλλιώς φίλτρο πριν από κάθε τηλέφωνο.

Η προσφορά του ram είναι μια χαρά.

Dalir, εδω υπαρχει ενα πολυ ναλυτικο thread για το DSL Σε μορφη FAQ,ολα εκτος απο τις τιμες που θελουν update einai πολυ κατατοπιστικα.

Για εξοπλισμος ας συνεχισουμε τη κουβεντα στο νεο thread για το σκοπο αυτο :)

Mahatma Gandhi

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...