Jump to content

Ως αυτόνομη εφαρμογή επανακυκλοφόρησε το iOS 4


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πολύ πιθανόν εάν κάνουμε μια αναδρομή σtο πολύ μακρινό μας παρελθόν, τότε θα θυμηθούμε την ημέρα που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το iPhone και τότε αισθανθήκαμε πως εδώ υπάρχει κάτι σχεδόν επαναστατικό, αλλά ρίχνοντας μια ματιά στο παλιό UI σήμερα, είναι κάπως δύσκολο να μην αποδεχτούμε αμέσως ότι είναι κάτι το πολύ ξεπερασμένο. Ωστόσο, σίγουρα υπάρχουν μερικοί που θα μπορούσαν να είναι και τώρα fans του παλιού skeyomorphic design.

 

Ανάμεσα σε αυτούς τους θαυμαστές είναι και ο έφηβος προγραμματιστής Zane Kleinberg, ο οποίος αποφάσισε να αναδημιουργήσει την εμφάνιση του iOS 4 και να το κυκλοφορήσει ως αυτόνομη εφαρμογή που ονομάζεται OldOS. Γιατί επέλεξε το iOS 4 αντί για παλαιότερες ή νεότερες εκδόσεις του iOS; Ο Kleinberg λέει στο Cult of Mac ότι οφείλεται στο γεγονός ότι το iOS 4 ήταν η πρώτη του εμπειρία με τη "σύγχρονη τεχνολογία για κινητά" και έτσι κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του.

 

Σύμφωνα με τον Kleinberg, "Η πρώτη μου εμπειρία με οποιαδήποτε μορφή σύγχρονης τεχνολογίας για κινητά ήταν το iOS 4. Είναι δύσκολο να διατυπώσω πόσο ξεχωριστό είναι ένα μέρος που έχει αυτό το κομμάτι λογισμικού στην καρδιά μου. Είναι αυτό που με δημιούργησε για πρώτη φορά το μεγάλο πάθος για την ανάπτυξη εφαρμογών. Νομίζω ότι όλοι θέλουμε να προσκολληθούμε σε έναν πολύ επιλεγμένο αριθμό αναμνήσεων παιδικής ηλικίας και πολλές από αυτές περιλαμβάνουν αυτό το λειτουργικό σύστημα."

 

Για κάποιον λόγο ο Kleinberg είναι σχεδόν βέβαιος ότι η εφαρμογή του δεν θα εγκριθεί για κυκλοφορία από την Apple, αλλά και πάλι είναι διαθέσιμη μέσω του TestFlight εδώ.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...