Jump to content

Samsung: Μας περιγράφει τον νέο αισθητήρα κάμερας ISOCELL JN1


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η Samsung παρουσίασε τον νέο της αισθητήρα κάμερας που ονομάζεται ISOCELL JN1 με 50MP και πολλές βελτιώσεις υλικού και λογισμικού. Το μέγεθος pixel είναι μόλις 0,64 μm, το οποίο είναι το μικρότερο που έχει κατασκευάσει ποτέ η κορεατική εταιρεία, ενώ ο αισθητήρας είναι 1 / 2,76 ".

 

Ο αισθητήρας είναι κατασκευασμένος για "κάθε smartphone, από τη μεσαία γκάμα έως μια ναυαρχίδα". Έχει το ISOCELL 2.0, το οποίο η Samsung είπε ότι είναι μια τεχνολογία για προηγμένη απομόνωση pixel. Θεωρητικά, θα βελτιώσει την ευαισθησία στο φως και την πιστότητα του χρώματος με αναβαθμισμένα υλικά μεταξύ των φίλτρων χρώματος, ουσιαστικά υπόσχεται πιο ζωντανά χρώματα.

 

Το ISOCELL JN1 έρχεται με τεχνολογία Tetrapixel που συνδέει ουσιαστικά τέσσερα γειτονικά pixels στο σχηματισμό Tetra Bayer σε ένα μεγάλο 1,28 um pixel για φωτεινές εικόνες 12,5 MP με λιγότερο θόρυβο. Υπάρχει επίσης υποστήριξη για HDR μεταξύ σκηνών, δηλ. στην ουσία η κάμερα τραβά μια φωτογραφία με μεγάλη έκθεση και υψηλό ISO και μια άλλη με μικρή έκθεση και χαμηλό ISO και στη συνέχεια συνδυάζεται για να απεικονίσει τόσο τις φωτεινές στιγμές όσο και τις σκιές.

 

Επιπρόσθετα, παρατηρείται μια μεγάλη βελτίωση αναφορικά με το phase detection και το όνομα του νέου ιδιαίτερα χαρακτηριστικού είναι Double Super PD. Η Samsung επανασχεδίασε τον μικρο-φακό πάνω από τα pixels στο ISOCELL JN1, το οποίο θα βελτιώσει την αυτόματη εστίαση σε γρήγορες στιγμές γεμάτες δράση. Υπάρχει επίσης υποστήριξη 4K @ 60fps (η οποία θα λειτουργεί εάν το υποστηρίζει και το chipset smartphone) και 1080p @ 240 fps.

 

Η Samsung δήλωσε ότι το ISOCELL JN1 βρίσκεται ήδη σε μαζική παραγωγή, χωρίς να λέει πότε πρέπει να περιμένουμε τα πρώτα τηλέφωνα με τον νέο αισθητήρα 50 MP.

 

[via]

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...