Jump to content

Τι έγινε λάθος;

kaizen
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χθες παρέλαβα το καινούριο μου PC απο το Πλαίσιο. Μες την καλή χαρά το σετάρω κτλ. Ενώ λοιπόν δουλέυει μια χαρά, βλέπω πως μου δίνει χωρητικότητα σκληρού 127 GB, ενώ έχω παραγγείλει (και πληρώσει) 200 GB Seagate SATA. Έχει γίνει κάποιο λάθος δικό μου, ή είναι αυτό που φαντάζομαι; Οι γνώσεις μου δεν είναι πάρα πολλές όπως καταλαβαίνετε και πριν τους το πετάξω στο κεφάλι θέλω να ξέρω... Κατα τα λοιπά το μηχάνημα είναι μια χαρά...

κανε δεξι κλικ στον υπολογιστη μου, διαχειρηση, διαχειρηση δισκων, εκει θα σου δειξει τον δισκο σου ( που λογικα θα ειναι σαν C: εαν σου δειχνει και ελευθερο χωρο μετα το c: τοτε δεν εχεις διμιουργησει σωστα το partition σου, τωρα εαν δεν σου δειχνει πολυ χαλαρα τους το φερνεις στο κεφαλι με μια ωραιοτατη καταγγελια στο 1520 - Γραμμη Καταναλωτων
Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

Όντως είναι πιθανό να μην έχει γίνει partition και format στον υπόλοιπο χώρο. Από το Disk Management που λέει ο Hunter, βλέπεις, εκτός από το πως έχει διαμορφωθεί ο χώρος στον δίσκο, και το ποιό μοντέλο είναι (με δεξί κλικ--> properties στο disk 0 π.χ.). Το περίεργο είναι όμως ότι στο πλαίσιο δεν βλέπω να έχουν δίσκους WD 200GB...

Αυτό ακριβώς έκανα πριν ξαναμπώ να δω αν έχω απαντήσεις... Δείχνει unallocated 58.32 GB. Κάτι που σημαίνει 127,99 + 58,32 = 186,31. Πλησιάζουμε... Συγνώμη που κουράζω αλλά:

1. Γιατί δεν βλέπω κάποιο νούμερο πιο κοντά στα 200; Μέχρι χθες είχα ενα φτωχό πλην τίμιο δεκάρη που φαινόταν 9,κάτι...

2. Ακόμα κι έτσι, πως λύνεται το πρόβλημα; Εγω δεν έκανα partition κατα την εγκατάσταση των win, και δεν έβλεπε κάτι άλλο στο setup...

mcde, δεν φαίνεται πουθενά το όνομα Seagate (οχι WD) τον ονομάζει απλά ST 3200826AS. Type στο disk management basic.

εαν ειναι 186 και κατι τοτε εισαι ΟΚ, τοσα ειναι, τωρα εαν θες να εχεις και τα 186 σαν C τοτε η θα πρεπει να ξαναστησεις το συστημα σου απο την αρχη η να βρεις το partition magic και να μεγαλωσεις το ηδη υπαρχον partition σου στο maximum.

ενναλακτικα μπορεις να διμιουργησεις ενα δευτερο partition me ta 58.32GB που απομενουν

εαν πας στην λυση του format τοτε εκει στην εγκατασταση που σου ζηταει που θες να γινει η εγκατασταση διεγραψε το ηδη υπαρχων διαμερισμα και μετα θα δεις οτι θα σου βγαλει τα 186 και κατι GB σαν unallocated, πατα enter και θα σου χρησιμοποιησει ολο τον δισκο σαν C:

Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

Αυτό ακριβώς έκανα πριν ξαναμπώ να δω αν έχω απαντήσεις... Δείχνει unallocated 58.32 GB. Κάτι που σημαίνει 127,99 + 58,32 = 186,31. Πλησιάζουμε... Συγνώμη που κουράζω αλλά:

1. Γιατί δεν βλέπω κάποιο νούμερο πιο κοντά στα 200; Μέχρι χθες είχα ενα φτωχό πλην τίμιο δεκάρη που φαινόταν 9,κάτι...

2. Ακόμα κι έτσι, πως λύνεται το πρόβλημα; Εγω δεν έκανα partition κατα την εγκατάσταση των win, και δεν έβλεπε κάτι άλλο στο setup...

mcde, δεν φαίνεται πουθενά το όνομα Seagate (οχι WD) τον ονομάζει απλά ST 3200826AS. Type στο disk management basic.

Νούμερο πιο κοντά στα 200GB αποκλείεται να δεις. :p

Όταν η ονομαστική χωρητικότητα ενός δίσκου είναι 40GB, η πραγματική χωρητικότητα είναι 40 εκατομμύρια bytes. ;) Το 1MB είναι 1024bytes και το 1GB είναι 1024MB.

:shifty:

Που μου ήρθε ο WD τώρα... άστο, γράψε λάθος. Αφού λέει ST 3200826AS, είναι ο σωστός δίσκος.