Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για κινέζικα κινητά

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 8,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Από τιμές Έχουμε κάτι;

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

περασαν τρες μηνες που εστειλα τηλεφωνο και καμια απαντηση. Μαλλον ο τυπος ειναι μουφα. Την αλλη βδομαδααο εισαγγελεα για παραγγελια και αρση απορρητου να δουμε ο τραχανας τι ρολο βαραει!!!!!Και θα τον βρω σιγουρα..

Και βρεθηκε το τηλεφωνοοοοοοο.το παρελαβε οκτωβριο και το εστειλε ο τυπος απο την Αθηνα σε αυτους στην κινα για επισκευη ΧΩΡΙΣ να μου στειλει κατι.

Και ο κινεζος μου ελεγε για track num και τα σχετικα τον οποιο και τον στολισα.

Με αναγκασαν και πηρα αλλο τηλεφωνο τον μικρο.

Αλλα ......απο κινα δε θελουμε????? καλα μας κανουν:D:D

Και βρεθηκε το τηλεφωνοοοοοοο.το παρελαβε οκτωβριο και το εστειλε ο τυπος απο την Αθηνα σε αυτους στην κινα για επισκευη ΧΩΡΙΣ να μου στειλει κατι.

ε έτσι πάει. ενώ αν αγοράσεις το τηλέφωνο από ελληνικό κατάστημα νόμιμα με ΦΠΑ κλπ, έχεις εγγύηση, κι αν το κατάστημα σου κάνει τον...κινέζο, κινήσε νομικά ή στον συνήγορο του καταναλωτή, ή πας στο κατάστημα και κανονίζεις πρόσωπο με πρόσωπο

Μετα απο πολυ ψαξιμο στο ιντερνετ (και για να μην μας πιανουν μποσκους που λενε στο χωριο μου) καταφερα να βρω το αντιστοιχο digiziter για το mls iq rock 4.5 ιντσες.Η τιμη του απο κινα 6,5-10 ευρω.

Παρηγγειλα 3 τεμαχια για 2 κινητα ιδιο μοντελο για να εχω 1 εφεδρικο (εαν χρειαστει αργοτερα) .Η αλλαγη εγινε σημερα μετα απο θεαση πολλων βιντεο στο youtube. Η αλλαγη στέφθηκε με επιτυχια και το κινητο δουλευει αψογα με 7 ευρω. Το αντοιστιχο digitizer για το mls iq rock ειναι του fly iq 4415 (ρωσικου μοντελου) που εχει μεγαλη απηχηση στη ρωσια.Δειτε τα χαρακτηριστικα στην καλωδιοταινια, πρεπει να ειναι αυτα: STG0235A2 M1417

Παραθετω λινκ για αγορα του;

http://www.aliexpres..._1_5_4,201409_1

http://www.ebay.com/...2AAAOSw7ThUmlvK

http://www.ebay.com/...P4AAOSwqYBWoH~5

ε έτσι πάει. ενώ αν αγοράσεις το τηλέφωνο από ελληνικό κατάστημα νόμιμα με ΦΠΑ κλπ, έχεις εγγύηση, κι αν το κατάστημα σου κάνει τον...κινέζο, κινήσε νομικά ή στον συνήγορο του καταναλωτή, ή πας στο κατάστημα και κανονίζεις πρόσωπο με πρόσωπο

Και το κινεζικο που εχω νομιμο ειναι και με εγγυηση. Το τελευταιο "ελληνικο" απο "ελληνικο" καταστημα, με "ελληνικο" ΦΠΑ και "ελληνικη" αισχροκέρδια, με "ελληνικη" εγγυηση, βγηκε εκτος απο την γνωστη Αρβα για υγρασια. Εκει να δεις κινεζο. Και οχι δεν ειναι μεμονομένο γεγονός.

Οταν και εφοσον δωσουν ανταγωνιστηκές τιμες τα "ελληνικα" παλικάρια που βαζουν καπέλο ακόμα και στον αερα που αναπνέουμε, το βλέπουμε. Μεχρί τοτε, Κινα.

Φιλιππος

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και το κινεζικο που εχω νομιμο ειναι και με εγγυηση. Το τελευταιο "ελληνικο" απο "ελληνικο" καταστημα, με "ελληνικο" ΦΠΑ και "ελληνικη" αισχροκέρδια, με "ελληνικη" εγγυηση, βγηκε εκτος απο την γνωστη Αρβα για υγρασια. Εκει να δεις κινεζο. Και οχι δεν ειναι μεμονομένο γεγονός.

Οταν και εφοσον δωσουν ανταγωνιστηκές τιμες τα "ελληνικα" παλικάρια που βαζουν καπέλο ακόμα και στον αερα που αναπνέουμε, το βλέπουμε. Μεχρί τοτε, Κινα.

Ούτε νόμιμο είναι ούτε ΦΠΑ πλήρωσες κατά την εισαγωγή του στη χώρα, ούτε εγγύηση έχεις. Η εγγύηση του κινέζου δεν ειναι εγγύηση, και δεν έχει καμία νομική κατοχύρωση στην Ελλάδα.

Αυτό που λες το ξέρω πως δεν ειν μεμονομένο περιστατικό αλλά έχεις νομικά δικαιώματα. Ο κινέζος δεν έχει καμιά νομική υποχρέωση να σου προσφέρει εγγύηση όσο βρίσκεσαι εκτός Κίνας. Μην μπερδεύεις τα πράγματα.

Και δεν είν όλα τα καταστήματα φαρμακεία. Τα περισσότερα κινέζικα πωλούνται σε τιμή κόστους σχεδον στη χώρα μας λόγω ανταγωνισμού, το μόνο «καπέλο» είναι ο ΦΠΑ 23%

Ούτε νόμιμο είναι ούτε ΦΠΑ πλήρωσες κατά την εισαγωγή του στη χώρα, ούτε εγγύηση έχεις. Η εγγύηση του κινέζου δεν ειναι εγγύηση, και δεν έχει καμία νομική κατοχύρωση στην Ελλάδα.

Αυτό που λες το ξέρω πως δεν ειν μεμονομένο περιστατικό αλλά έχεις νομικά δικαιώματα. Ο κινέζος δεν έχει καμιά νομική υποχρέωση να σου προσφέρει εγγύηση όσο βρίσκεσαι εκτός Κίνας. Μην μπερδεύεις τα πράγματα.

Και δεν είν όλα τα καταστήματα φαρμακεία. Τα περισσότερα κινέζικα πωλούνται σε τιμή κόστους σχεδον στη χώρα μας λόγω ανταγωνισμού, το μόνο «καπέλο» είναι ο ΦΠΑ 23%

Γιατι δεν ειναι νομιμο; Το εκλεψα; Η δεν πληρωσα τα αναλογα; Οσον αφορα τα νομικα δικαιώματα, προτιμω την ασφάλεια του Paypal απο τον συνηγορο του καταναλωτη και να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας με την υγρασία.

Βρες ενα καταστημα που εχει ΜΟΝΟ 25% διαφορα στην τιμη απο το αντιστοιχο κινέζικο και δεν ειναι "προσφορα σε περιορισμένη ποσότητα" ή ξεστοκάρισμα παλιου μοντέλου.

Μερικα δημοφιλή παραδείγματα

Redmi Note 2

Ελλαδα: 205€ https://www.skroutz.gr/s/7509017/Xiaomi-Redmi-Note-2-16GB.html

Κινα: 133€ http://www.vickmall.com/original-xiaomi-redmi-note-2-hongmi-note-2-smartphone-4g-fdd-lte-mtk-helio-x10-octa-core-2-0ghz-2gb-16gb-5-5-inch-fhd-13-0mp.html

Διαφορα: 54%

Meizu M2 Note

Ελλαδα: 180€ https://www.skroutz.gr/s/7187498/Meizu-M2-Note-16GB.html?keyphrase=meizu+m2+note

Κινα: 137€ http://www.vickmall.com/meizu-m2-note-note2-4g-lte-smartphone-16gb-flyme-4-5-octa-core-1-3ghz-dual-sim-5-5-inch-fhd-5-13mp-smartphone-grey.html

Διαφορα: 32%

Meizu MX5 (16GB)

Ελλαδα: 350€ https://www.skroutz.gr/s/7621004/Meizu-MX5-16GB.html?from=drop&keyphrase=meizu+mx4

Κινα: 242€ http://www.vickmall.com/meizu-mx5-helio-x10-turbo-4g-lte-octa-core-2-2ghz-flyme-4-5-3gb-16gb-android-5-0-smartphone-5-5-inch-screen.html

Διαφορα: 44%

Και διαλεξα αξιοπιστο κινεζικο καταστημα και οχι την χαμηλοτερη τιμη απλα οπως εκανα με τα ελληνικα καταστηματα.

Τα παραδειγματα ειναι πλειστα. Κοιτάω την τσεπη μου και μονο.

Και για να ειμαι ακριβης, το 1ο μιας και ΧΙΑΟΜΙ εχει "εγγυηση καταστηματος" συνεπως και αυτοι Κινα θα το στειλουν σε περιπτωση στραβης. 50% καπελο για να αρπαξει ο ελλην επιχειρηματιας δεν πληρωνω.

Edited by narta

Φιλιππος

[sIGPIC][/sIGPIC]

τι περιμενες δηλαδη, να παει το τηλεφωνο κινα και να γυρισει σε 2 βδομαδες;;

2 μηνες χαλλλλλαρα

Φίλιππε έχεις δουλέψει ποτέ κατάστημα στη ζωή σου? 23% ειναι ο ΦΠΑ, πώς θα καλύψει το κατάστημα τα έξοδά του με μόλις ένα 2%; Πώς θα πληρώσει ενοίκιο, υπαλλήλους, τεχνικούς, εφορία και λοιπά έξοδα που χει? Μην σκέφτεσαι τόσο «εύκολα», βάλτα κάτω κι υπολόγισέ τα. Επίσης δεν είναι όλοι όπως η αρβα που λες. Κάποιοι προσπαθούμε να κάνουμε σωστή και τίμια δουλειά παρέχοντας σοβαρή υποστήριξη και εγγύηση. Μην τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι. Αν εσένα δε σ ενδιαφέρει να χεις άμεση παραλαβή κι υποστήριξη στη χώρα σου και προτιμάς να κυνηγάς κινέζους κι έχεις την υπομονή να περιμένεις μήνες για επισκευή, δικαίωμά σου, αυτό δε σημαίνει πως όσοι προσπαθούμε να παρέχουμε την υποστήριξη νόμιμα κι άμεσα στην Ελλάδα χωρίς να ταλαιπωρείται ο πελάτης, είμαστε όλοι απατεώνες. Σκέψου να γινόταν το ίδιο με τ αμάξι σου, και σε περίπτωση βλάβης να πρεπε να σταλθεί στο εργοστάσιο σε άλλη χώρα. Η εμπορία κι αντιπροσώπευση προϊόντων έχει τα αρνητικά της κάποιες φορές αλλά έχει και τα θετικά της. Μην τα ισοπεδώνεις όλα.

Φίλιππε έχεις δουλέψει ποτέ κατάστημα στη ζωή σου? 23% ειναι ο ΦΠΑ, πώς θα καλύψει το κατάστημα τα έξοδά του με μόλις ένα 2%; Πώς θα πληρώσει ενοίκιο, υπαλλήλους, τεχνικούς, εφορία και λοιπά έξοδα που χει? Μην σκέφτεσαι τόσο «εύκολα», βάλτα κάτω κι υπολόγισέ τα. Επίσης δεν είναι όλοι όπως η αρβα που λες. Κάποιοι προσπαθούμε να κάνουμε σωστή και τίμια δουλειά παρέχοντας σοβαρή υποστήριξη και εγγύηση. Μην τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι. Αν εσένα δε σ ενδιαφέρει να χεις άμεση παραλαβή κι υποστήριξη στη χώρα σου και προτιμάς να κυνηγάς κινέζους κι έχεις την υπομονή να περιμένεις μήνες για επισκευή, δικαίωμά σου, αυτό δε σημαίνει πως όσοι προσπαθούμε να παρέχουμε την υποστήριξη νόμιμα κι άμεσα στην Ελλάδα χωρίς να ταλαιπωρείται ο πελάτης, είμαστε όλοι απατεώνες. Σκέψου να γινόταν το ίδιο με τ αμάξι σου, και σε περίπτωση βλάβης να πρεπε να σταλθεί στο εργοστάσιο σε άλλη χώρα. Η εμπορία κι αντιπροσώπευση προϊόντων έχει τα αρνητικά της κάποιες φορές αλλά έχει και τα θετικά της. Μην τα ισοπεδώνεις όλα.

Δυστυχως παιδια, καπως ετσι ειναι!

Τα πραγματα εχουν αλλαξει πολυ απο αυτα που λεγαμε καποτε! Αν καποιος σημερα προσπαθησει να ανοιξει ενα τετοιο μαγαζι, οντας καθολα νομιμος, μεγαλυτερη πιθανοτητα εχει να κλεισει συντομα παρα να επιβιωσει.

Ο καθενας μας κανει τις επιλογες του. Αν εχεις στομαχι και οχι χρημα τοτε πας Κινα, αν εχεις χρημα αλλα οχι στομαχι τοτε υπαρχουν αξιολογα και τιμια μαγαζια εδω! Απατεωνες υπαρχουν παντου. Κι εδω κι εκει! Τι να συζηταμε τωρα....

Με εκτιμηση Ευαγγελος.

Ναι εχω δουλεψει, ο πατερας μου ειχε επιχειρηση και δεκτα ολα αυτα που λες. Η διαφορα ειναι οτι οταν εισαι σε ενα τομέα ακρως ανταγωνιστικο, δεχεσαι οτι θα εχεις πολυ μικρο εως ελαχιστο περιθωριο κέρδους και προσπαθείς να συμπεριλάβεις υπηρεσίες που θα στο αυξησουν. Δυστυχως αυτη ειναι η σκληρη πραγματικότητα, σε μια χωρα που το παν ειναι η τιμη και οχι η ποιοτητα. Παλιότερα μπορει καποιος να εδινε το κατι παραπανω για την εξυπηρετηση, τωρα, οταν ειδικα το κινητο ειναι "ειδος πολυτελειας" κοιταει μονο το κοστος και αποφασιζει στο 99% των περιπτωσεων με αυτο. Αν καποιος επιχειρηματιας δεν μπορει να συνειδητοποιησει την οικονομικη πραγματικοτητα της Ελλάδας θα βρεθει με προβληματα.

Φιλιππος

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπέρα, είμαι καινούργιος εδώ και δεν είμαι σίγουρος αν εδώ πρέπει να κάνω αυτή την ερώτηση :p

Λοιπόν, έχω αγοράσει ένα Meizu mx4Pro από μία σελίδα στο internet πριν 2μιση μήνες.

Σήμερα ξαφνικά δεν δουλεύει το μικρόφωνο και το ακουστικό. Κάνω κλήση και ούτε ακούω, ούτε με ακούνε. Μάλιστα δεν παίζει καν τα βιντεάκια στο youtube.

Αυτό μου φαίνεται περίεργο, γιατί είναι σαν να έχω έναν σταθερό υπολογιστή και να μην έχω καν κάρτα ήχου πάνω. Περίεργο.

Έκανα μέχρι κ επαναφορά εργοστασιακών και τίποτα.

Λογικά έχω 1 χρόνο εγγύηση αλλά δεν θέλω να το στείλω σε αυτούς λόγο του χρόνου που θα κάνει να πάει και έρθει από την Κίνα. Το κινητό το έχω και για επαγγελματική χρήση.

Έχει κάνεις το ίδιο κινητό;

Ή έχει βγει το ίδιο πρόβλημα σε κάποιον;

Τέλος τι προτείνετε; Να το στείλω στους Κινέζους ή να ψάξω κάποιο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη που να επισκευάζει;

για βοηθεια καλυτερα ποσταρε στο νημα meizu mx4 pro http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=399274

LG Optimus 2X,THL W8,Xiaomi mi2s,Xiaomi mi4, Xiaomi mi4c, Letv le1, Lg g2, Lg g3, Lg g4,Xiaomi mi5,Samsung Galaxy S6 Edge,Lg g5,Galaxy s7,Xiaomi mi5s,Xiaomi mi6,Galaxy s8,Lg g6,Oneplus 5,Oneplus 5t,Xiaomi mi note 3,Huawei mate 10 pro,Xiaomi mi mix 2s,Galaxy s9+,Huawei P20 Pro,Xiaomi mi 9,Huawei mate 20 pro,Xiaomi mi note 10,Huawei p30 pro,Samung s10 plus,Samsung s20 plus,Xiaomi mi 10,Pixel 4xl,Samsung s20 fe

τι περιμενες δηλαδη, να παει το τηλεφωνο κινα και να γυρισει σε 2 βδομαδες;;

2 μηνες χαλλλλλαρα

αδερφε το εστειλα αθηνα σε θυριδα, το παρελαβε μετα απο ενα μηνα το εστειλε κινα μετα απο δυο μηνες, με traking number χωρις να μου στειλει ενα εμαιλ οτι .......ναι φιλε το εστειλα κινα με αυτο το τρακ και περιμενε. αλλα ο τυπος εδω στην ελλαδα απαθεστατος ο minideal με τηνθυριδα στο αιγαλεω.

αδερφε το εστειλα αθηνα σε θυριδα, το παρελαβε μετα απο ενα μηνα το εστειλε κινα μετα απο δυο μηνες, με traking number χωρις να μου στειλει ενα εμαιλ οτι .......ναι φιλε το εστειλα κινα με αυτο το τρακ και περιμενε. αλλα ο τυπος εδω στην ελλαδα απαθεστατος ο minideal με τηνθυριδα στο αιγαλεω.

Τοτε αλλαζει το πραγμα.

ΑΝ ειναι ετσι οπως τα λες, μονο υπευθυνο ατομο δεν μπορεις να το χαρακτηρισεις.

Καλημέρα σας, μετά από πολύ καιρό που συμβουλεύομαι το forum σας αποφάσισα να γράψω και εγώ μιας και έχω φάει τα "συκώτια" μου 3 μέρες να φτιάξω το κινητό μου.......Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τίποτα της προκοπής αλλά και μόνο από πείσμα θέλω να το φτιάξω. Ειναι ένα CTC M3 , καθαρός κινέζος!! Για να σας δώσω μια καλύτερη εικόνα είναι αυτό ( http://www.alibaba.com/product-detail/latest-china-mobile-phone-M3-5_1838384671.html ) Το πρόβλημα είναι ότι πήγα να περάσω μια rom από το needrom και από τότε το κινητό έχει μαύρη οθόνη.....δείχνει οτι λειτουργεί γιατί βγάζει τον ήχο κατα την εκκίνηση αλλα μετά τπτ. Διάβασα πολλά 3 μέρες σχετικα με αυτό το τηλ. αλλα το μονο που κατάφερα ήταν ή να εχω το παραπάνω αποτέλεσμα ή να μου βγάζει ένα Μ και μετά κίτρινη οθόνη που τρεμοπαίζει. Ακόμα και η rom που φαίνεται να ειναι original στο needrom παλι δεν έκανε τπτ. Για να βοηθήσω, έχω βάλει πάνω απο 40 "παραπλήσιες" rom , format, τα πάντα αλλα φώς δεν έχω δει.......!! Νομίζω το μόνο καλό είναι οτι το βλέπει ακόμα ο υπολογιστής.....:lol::rolleyes: !! Δε ξέρω άν κανεις έχει κάποια λυση......pls help!! Τέλος να πώ οτι έκανα κλασικα την χαζομάρα να μην κρατήσω backup την παλιά rom..........:blink::!::!:

Κι εγω το εχω καμια βδομαδα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Και. Ποιοτητα και. Ηχος και ακουστικα καλα. Δευτερη ζελατίνα στο πακετο. Κομπλέ λεω εγω

Παίρνει 2 SIM + microSD τελικά?

Phone 15 Pro Max Titanium Blue 256GB iOS 17.1.1

iPhone 13 Black 128GB iOS 17.1.1

iPad mini 8,3" 6th gen Gold 256GB iOS 17.1.1

iPad Pro 11" 4th gen Grey 256GB iOS 17.1.1

Apple watch 7 Black 45mm watchOS 10.1.1

Honor magic 4 Lite Blue 6/128GB Magic UI 4.2 (Android 11)

Παιδια το εχω στα χερια μου απο το καλοκαιρι, εχει οντως καπια θεματακια αλλα σπανια κολλησε τοσο ωστε να βγαλω μπαταρια (2 φορες) φωτογραφιες μεταφερονται στην sd . Με εφαρμογη clean master μπορεις να μεταφερεις ευκολα φωτο, μουσικη και καποιες εφαρμογες οπως skype, messenger, viber κλπ. Επισης η συγκεκριμενη εφαρμογη βοηθαει στην ψυξη, δεν ξερω για ολους αλλα εμενα υπερθερμαινεται τοσο που το νιωθω στο χερι μου, αυτο βεβαια οχι παντα. καμερα 18 δεν ειναι σιγουρα η ειναι κακης ποιοτητας 18αρα. Μπαταρια αρκετα καλη, με μετρια χρηση βγαζει ανετα τη μερα και εχεις και καβαντζα. ευχαριστημενος? μαλλον ναι για τα 159 που πληρωσα. στα ιδια λεφτα δεν νομιζω οτι με επωνυμο θα επαιρνα κατι αντιστοιχο. θα προσπαθησω να ανεβασω φωτο, ειμαι λιγο gaga. υπομονη!

2 micro sim και η μπαταρια δεν ειναι αποσπωμενη

----- προσθήκη μηνύματος 91 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Συγγνωμη 2 micro καρτες και εαν θελεις SD card τοτε μια micro

Εχω λιγες ημερες που παρελαβα 2 κομματια,ενα ασημενιο και ενα γκρι

Ολα φαινεται να δουλευουν αψογα

Για την μπαταρια θα δω σε λιγες ημερες τι λεει

Αν μπορείς,γράψε κάποια σχόλια με τις πρώτες σου εντυπώσεις όσον αφορά κυρίως την μπαταρία,την ταχύτητα ή ό,τι άλλο αξιοπρόσεκτο έχεις παρατηρήσει :)

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για κινέζικα κινητά