Jump to content

Πρόβλημα με Keyboard-Mouse

JustMe
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όποιος βιάζεται -και συμπληρώνω,δε ρωτάει την myphonoπαρέα- σκοντάφτει και τσακίζεται!!

Επίσης,ότι πληρώνεις παίρνεις

Έτσι κ γω...Λοιπόν.Πρόσφατα πήρα ένα νέο υπολογιστή. Σύνθεση από Πλαίσιο!!Είδα μαζί και ένα wireless σετάκι με keyboard και mouse στην πολύ καλή,σχεδόν καυτή τιμή των 50ευρώ και λέω θα το πάρω,να κάθομαι στο κρεββάτι και να γράφω στο pc :p :p Αμ δεεεε..Ούτε απ το γραφείο δεν μπορώ να κάτσω και να γράψω!!

Σύνδεσα λοιπόν φίλοι μου κανονικά τον receiver ο οποίος παρεπιμπτόντως δεν ήταν ΒΤ όπως μου είπε μια διάνοια, απ αυτές του Πλαισίου,ξέρετε(άλλη διάνοια εγώ που πίστεψα πως με 50ευρά παίρνεις ΒΤ)...Ξεκίνησα λοιπόν,φόρτωσα τα windows xp professional που είχα..Οταν μπήκα όμως άρχισε το μπέρδεμα..Σημειώστε ότι το υπέροχο -εμφανισιακά κ μόνο- σετάκι αυτό,του μαύρου χρώματος έρχεται με έναν receiver!! Παρατήρησα λοιπόν ότι το mouse έκανε σπασμοδικές κινήσεις ενώ το keyboard καθυστερούσε να στείλει τα δεδομένα στον receiver με αποτέλεσμα να έχω πρόβλημα και να μου βγαίνουν προτάσεις του στυλ:

"αααααααααααααααυριοθα πάααω στοοοοο ππππππππππππππππππαρκοοοοοοο."

Λέω δεν είναι τίποτα,θα φορτώσω drivers (δεν τους έβαλα αφού so far δυσ-λειτουργούσε χωρίς drivers) κ θα φτιάξει. Φορτώνω το intellitype 5.2 και το Intellipoint5.2 της πολυ(α)γα(μ)ημενης Microsoft..Και πάλι όμως ΤΙΠΟΤΑ!!ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΠΟΤΑ!!Πάλι τα ίδια!

Σημειώστε ότι το intelli-type/point δεν είναι driver αλλά software που σου δίνει επιλογές για τα πλήκτρα του mouse κλπ..(και γω μετά το έμαθα)

Τέλος,παρατήρησα,απο μια σημείωση στην εγκατάσταση της μητρικής μου,ότι οι USB2 δεν λειτουργούν χωρίς τουλάχιστον το Service Pack1...Λέω αυτό είναι,λειτουργούν σαν USB1(.1) και καθυστερούν με αποτέλεσμα να έχω lag και στα mouse-keyboard. Αμμμμ δεεεεεεεεεεεεεε και πάλι..Αφού πέρασα έναν γολγοθά 10 μέρες μέχρι να βρεθεί ο Αντώνης(_wrx) να με βοηθήσει να εγκαταστήσω το SP2 ήμουνα έτοιμος να τα παίξω. Σήμερα που το εγκατέστησα παρατηρώ το ίδιο πρόβλημα.

Σημαντικότατες σημειώσεις:

-Το πρόβλημα συμβαίνει πολύ συχνά,αλλά όχι πάντα (ασπουμε τώρα χρησιμοποιούσα μόνο kb για να γράψω εδώ και ήταν όλα στην εντέλεια)

-Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο όταν κάνω πολλά clicks και κίνηση με το mouse.

-Το πρόβλημα γίνεται απελπιστικό όταν χρησιμοποιώ την τρομερή δυνατότητα του multitasking,π.χ ακούω τραγούδια ενώ ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΣΤΟ DESKTOP ME TO MOUSE (τρομερή δυσκολία για ένα pc με 3.2 ghz επεξεργαστή και 512mb ram)

-Το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε πατώντας το connect που υπάρχει στο receiver και αμέσως μετά το connect στο mouse & keyboard!

Πήρα και στο Πλαίσιο κ μου παν περάστε να το ελεγξουμε αλλά δυστυχώς εγώ κατοικώ στην Κύπρο (και έφερα το pc απο Ελλάδα γιατί μόνο στο Πλαίσιο έχω εμπιστοσύνη για built to order) και δεν μπορώ -με ευκολία- να το στείλω!!

Θα ήθελα τη βοήθεια σας

Ευχαριστώ!

Απ' οτι κατάλαβα πήρες κάποιο συνδιασμό mouse / keyboard της microsoft...

Ποιο?

Τα έβαλες να παίξουν από την θύρα PS/2?

Τα δοκίμασες σε άλλο pc?

1.Απ' οτι κατάλαβα πήρες κάποιο συνδιασμό mouse / keyboard της microsoft...

2.Ποιο?

3.Τα έβαλες να παίξουν από την θύρα PS/2?

4.Τα δοκίμασες σε άλλο pc?

1.

Είδα μαζί και ένα wireless σετάκι με keyboard και mouse

2.Microsoft Wireless Desktop λεγεται σαν σετ και ξεχωριστά είναι το microsoft wireless multimedia kb και το standard wireless optical mouse!

3.

Είδα μαζί και ένα wireless σετάκι με keyboard και mouse

4.Ναι

Τώρα,χωρίς άλλα παράθυρα ανοικτά πάλι τρώει κάποια μικρά κολλήματα!

Μην ανησυχείς! Το είχα πάθει και εγώ με το ίδιο σετάκι

1) απομάκρυνε από τη γύρω περιοχή κινητά,ασύρματα,bluetooth ακουστικά, οτιδήποτε μπορεί να δημιουργεί τον παραμικρό ηλ/κό θόρυβο. τα rf είναι πολύ ευαίσθητα.

2) άλλαξε τα κανάλια συνεννόησης των συσκευών σου. Πως? πάτα το κουμπί στο receiver. Κατόπιν πάτα το μικρούλι κουμπάκι στο κάτω μέρος του ποντικιού, πάτα πάλι το κουμπί στο receiver και μετά το κουμπάκι στο κάτω μέρος του πληλτρολογίου. (μη μου πεις ότι το έκανες ήδη, ξανακάντο με το περιβάλλον free από παρεμβολές)

3) Βγάλε και ξαναβάλε τα Intellipoint/mouse. Σιγουρέψου ότι έχεις επιλέξει τα σωστά μοντέλα

4) Βγάλε και ξαναβάλε τα usbιά σε άλλες θύρες ώστε να ξαναβάλει drivers.

5) άλλαξε μπαταρίες με καινούριες

6) απεγκατέστησε και ξαναεγκατέστησε το usb root hub

Μην τα δοκιμάσεις όλα μονομιάς, ένα ένα κανα2 φορές και αν δεν παίξει πήγαινε στο επόμενο ;)

Thanks..Αποκάκρυνα τα σχετικά (ασύρματα,κινητα κλπ)..

Τους drivers τους εβγαλα και τους ξαναεβαλα 2 φορές...

Μπαταρίες τις άλλαξα και πάλι έκανε τα ίδια...

Το κουμπάκι στον δέκτη και μετά τα κουμπάκια σε ποντίκι πληκτρολόγιο,τα πάτησα άπειρες φορές!!

USB ROOT HUB δεν ξέρω τι είναι!

Μερικές φορές, τέτοια προβλήματα εμφανίζονται όταν το cpu usage πηγαίνει στο 100% όταν χρησιμοποιείται το ποντίκι. Δες στον task manager το tab performance όταν εμφανίζεται το πρόβλημα.

Επίσης δοκίμασε να συνδέσεις το keyboard/mouse σε άλλο μηχάνημα. Κατά προτίμηση απέφυγε το USB. Σε PS/2 λειτουργεί το ίδιο καλά.

Μα πως ps2??Αφού είναι ασύρματο!Μήπως εννοεις να μετατρέψω το καλώδιο του δέκτη σε ps2?Επειδή αν εννοείς αυτό,έχω ήδη ειδικό εξαρτημα γι αυτό!

Πάντα για τον δέκτη λέμε... αυτός συνδέεται στον υπολογιστή. Βάλε τον adapter και σύνδεσε το στην PS/2 να δεις τι γίνεται.

Κι εγω το παθαινω αυτο αλλα που και που (5 στις 100 φορες).Λενε οτι ειναι απο παρεμβολες, τι παρεμβολες; εδω και 1 χρονο περιπου που το εχω

αλλες φορες παιρνω το ποντικι και τρεχω (10 μετρα και) και αλλες φορες "κολλαει" στα 30 εκοτοστα. (απ'το δωματιο μου δεν αλλαξε τιποτα (κινητα,καλωδια, οθονες,bluetooth, υπερυθρες κτλ))

Αυτο το ποντικι το πηρα απο τα πολυαγαπημενα μας και γεματα εμπιστοσυνη, καταστηματα LIDL. Γιαυτο και το κατηγορουσα, παντα εκανε τα τρελα του.

Απ'οτι βλεπω ομως δεν το εχω μονο εγω αυτο το προβλημα ωποτε.... :) χαιρομαι :)

Αν και δεν νομιζω του justme να εναι απο παρεμβολες.

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!