Jump to content

Προγραμμα κατασκευης ιστοσελιδων. Ποιο απ' όλα;

LNinio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ποιο είναι για εσάς το καλύτερο πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων… και γενικά ποια τεχνική είναι η καλύτερη (java, flash κλπ);

Έχω χρησιμοποιήσει διάφορα προγράμματα δημιουργίας ιστοσελίδων (FrontPage, NetObjects, NAMO κλπ) αλλά ακόμη δεν έχω καταλήξει σε ποιο είναι το καλύτερο.

Τελευταία μου καρφώθηκε η ιδέα να αρχίσω να ασχολούμαι με το flash αλλά οι απορίες είναι πολλές; Μπορούμε να δημιουργήσουμε εξ’ ολοκλήρου ένα site χρησιμοποιώντας το Macromedia Flash MX 2004; Αν ναι, σε τι διαφέρει το Dreamwaver MX 2004; Είπα να αρχίσω να ασχολούμαι, αλλά δεν ξέρω με ποιο απ’ όλα. Όποιος έχει ασχοληθεί με Flash και κατασκευή ιστοσελίδων… ας βοηθήσει!!!

Μπορείς να δημιουργήσεις ένα site εξ ολοκλήρου με flash, αλλά όσο όμορφο ίσως είναι, άλλο τόσο βαρύ θα είναι , με αποτέλεσμα την αργή πλοήγηση στους χρήστες με αργές συνδέσεις και την μέτρια πλοήγηση στους χρήστες με broadband συνδέσεις..

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από το macromedia dreamweaver ,το οποίο θεωρώ το καλύτερο πρόγραμμα για κατασκευή ιστοσελίδων .

Άλλωστε το macromedia flash ανήκει στο ίδιο πακέτο με το dreamweaver(Macromedia studio ) όπως και το fireworks , freehand κτλ, και μπορείς να πετύχεις άψογες συνεργασίες μεταξύ αυτών των προγραμμάτων,σχεδιάζοντας μόνος σου τα γραφικά σου, δημιουργώντας και κάποια flashakia για να ομορφίνεις το site σου.

Συμβουλή μου είναι να αρχήσεις μαθαίνοντας απλό κώδικα html και μετά ή ταυτόχρονα να αρχίσεις να χρησιμοποιείς το Dreamweaver για να εξικοιωθείς με το πρόγραμμα .

Χωρίς γνώση κώδικα html θα είναι δύσκολο να εκμεταλευτείς πλήρως τις δυνατότητες του προγράμματος αλλά και θα δυσκολευτείς όταν χρειαστεί να διορθώσεις κάποιο λάθος για παράδειγμα.Το dreamweaver έχει πολλά κουμπάκια αλλά δυστυχώς δεν γίνονται όλα από εκεί.

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Συνήθως είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσεις έναν συνδυασμό html και flash ώστε να έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Να έχεις δηλαδή το κυρίως περιεχόμενο σου, σε html και να χρησιμοποιείς flash για animations, κουμπιά κλπ που θέλεις να είναι εντυπωσιακά.

Μερικές φορές ένα site μπορεί να είναι φτιαγμένο εξ'ολοκλήρου σε flash, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να μην είναι βαρύ. Κάτι που γενικά είναι δύσκολο και γίνεται μερικώς με την χρήση preloaders και progress bars που δείχνουν ότι ο browser φορτώνει το περιεχόμενο. Αυτή η περίπτωση ταιριάζει περισσότερο σε sites με λιγότερο περιεχόμενο, που πρέπει όμως να είναι πολύ εντυπωσιακά.

Βέβαια πλέον το flash μπορεί να κάνει τα πάντα, όπως να παρουσιάζει δυναμικό περιεχόμενο από μια database. Είναι όμως πιο δύσκολο στη χρήση του και θα απαιτείται γνώση της γλώσσας actionscript που χρησιμοποιεί.

Επομένως εξαρτάται από το τι θέλει να φτιάξει κανείς.

Egw proswpika xrisimopoiw 2 vasika tools gia tin dimiourgia istoselidwn.

1. Macromedia Fireworks gia na sxediasw to template kai na to kopsw se mikra jpgs

kai 2. Tin xrisi kapoiou HTML editor opws to Macromedia Homesite gia na stisw tin selida mazi me ta jpgs pou ekopsa prin me to Fireworks.

Macromedia Fireworks gia na sxediasw to template kai na to kopsw se mikra jpgs

Για το template: χωρίς photoshop δεν μπορείς να κάνει κάτι πραγματικά καλό. Καλό το fireworks, αλλά για πιο απλά πραγματάκια.

Πολλές φορές είναι πιο ευέλικτο να χρησιμοποιήσεις τον συνδυασμό ενός προγράμματος για διανυσματικά graphics (Freehand, Illustrator) και του Photoshop.

Εγω πάντως στην δουλεια μου χρησιμοποιώ το Photoshop CS2 και το Dreanweaver MX 2004... Unbeatable combination ;)

Καλό και το fireworks, αλλα με το photoshop κάνεις κάποια πράγματα πιο εύκολα και πιο γρήγορα, και με καλό πάντα αποτέλεσμα. Για το dreamweaver... δε λέω τίποτα. τα λόγια είναι περιττά. Αλλα θα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις HTML

Εγώ πάλι χρησιμοποιώ HTML-Kit και όλα είναι hand coded.

Απλά η μόνη επιλογή...

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Nαι, είναι με διαφορά η καλύτερη επιλογή, εδώ και πολύ καιρό.

Φυσικά. Αρκεί να μην περιμένεις κάτι ανάλογο του Frontpage (WYSIWYG). Αν ξέρεις απλά, τα βασικά του Frontpage, θα χρειαστείς αρκετό χρόνο και μπόλικο διάβασμα για το dreamweaver.

Ναι είναι πιο δύσκολο στην χρήση του, αλλά αυτό είναι μάλλον αναμενόμενο με όλες αυτές τις δυνατότητες που έχει. Πάντως δεν είναι απαγορευτικά δύσκολο, σιγά σιγά το μαθαίνεις.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...