harryal Δημοσιεύτηκε August 20, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 20, 2005 Καλημέρα σε όλους.. Έχω το εξής πρόβλημα.. σε έναν Pentium III στα 600ΜΗz, με 384mb RAM, προσπαθώ να παίξω DVD. Μέχρι στιγμής έχω βάλει το PowerDVD και ενώ ξεκινάει να παίζει για λίγα δευτερόλεπτα η ταινία που βάζω μετά βγάζει πάντα "Εκτέλεση εσφαλμένης λειτουργίας.." και κλείνει η εφαρμογή... Σκέφτομαι μήπως ο λόγος που δε μπορεί να αναπαραχθεί το dvd είναι το hardware μιας και είναι οριακά αποδεκτό.... Θυμάμαι παλιά κυκλοφορούσαν dvd decoders σε μορφή κάρτας pci... Ποιά είναι η γνώμη σας; Αξίζει να πάω να αγοράσω κάτι τέτοιο; Θα κάνει δουλειά ή θα πάνε άδικα τα χρήματα;;; Τέλος μήπως έχετε υπόψη σας που μπορώ να βρω dvd decoder σε μορφή κάρτας καθώς και πιο είναι περίπου το κόστος του; Οποιαδήποτε άλλη γνώμη-συμβουλή καλοδεχούμενη.. Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lefkal Δημ. August 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2005 Δεν χρειάζεσαι hardware λύση απλά για να βλέπεις DVD. Δοκίμασαι να κάνεις μια εξέταση δίσκου και μετά μια ανασυγκρότηση + καλό θα ήταν να κατεβάσεις τους τελευταίους drivers της κάρτας γραφικών σου. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. August 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2005 ta ASPI drivers ta exeis? katevasta edw: http://radified.com/ASPI/forceaspi.htm kane install kai pes mas ta apotelesmata! Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
petros3p Δημ. August 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2005 Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και το windvd το οποίο είναι πολύ πιο 'ελαφρύ' σαν πρόγραμμα απο το power dvd.Και εγώ πριν κάνω αναβάθμιση(σε ένα PIII 700Mhz)είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο. :) :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spartak Δημ. August 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2005 Δοκίμασε άλλο player και πες μας τι γίνεται. Αυτόν που είπε ο Πέτρος ή κάποιον άλλο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. August 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2005 Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και το windvd το οποίο είναι πολύ πιο 'ελαφρύ' σαν πρόγραμμα απο το power dvd.Και εγώ πριν κάνω αναβάθμιση(σε ένα PIII 700Mhz)είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο. :) :) Paraxeno, to windvd to vrika pio "vari" apo to powerdvd Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sonymobby Δημ. August 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2005 Τι καρτα γραφικων εχεις; Ειναι ειναι καποια αξιολογη θα σου προτεινα το nVidia Pure Video decoder το οποιο αφηνει το decoding στην καρτα γραφικων αντι στην CPU. Ειναι αληθεια; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harryal Δημ. August 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 Δεν χρειάζεσαι hardware λύση απλά για να βλέπεις DVD. Δοκίμασαι να κάνεις μια εξέταση δίσκου και μετά μια ανασυγκρότηση + καλό θα ήταν να κατεβάσεις τους τελευταίους drivers της κάρτας γραφικών σου. Έκανα ανασυγκρότηση αλλά και πάλι τα ίδια :( :... Η κάρτα που έχει ο υπολογιστής είναι η S3 virge. Οι drivers που έχει είναι από τη Microsoft με ημερομηνία 1/7/2001 και έκδοση 5.1.2535.0 Έψαξα στο google μήπως βρω τίποτα καινούριο αλλά μόνο σε site τρίτων έχει drivers οι οποίοι αμφιβάλλω αν θα είναι πιο αξιόπιστοι-συμβατοί από αυτούς της Microsoft.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. August 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 S3 virge? Kerdises... evgaze kai emena to idio minima me to palio mou pc.. wspou kaike i karta... by the way i etaireia pou tis evgaze exei klisei.. nomizw! Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harryal Δημ. August 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 ta ASPI drivers ta exeis? katevasta edw: http://radified.com/ASPI/forceaspi.htm kane install kai pes mas ta apotelesmata! Το δοκίμασα και αυτό... αποτέλεσμα ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ!!!!..... Μπορεί να ήταν συνδυασμός ανασυγκρότησης-ASPI.. Thnx for the tip! Το μόνο κακό ότι κάνει κάποια σπασίματα.... Θα δοκιμάσω και με το windvd μπας και είναι πιο ελαφρύ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harryal Δημ. August 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 S3 virge? Kerdises... evgaze kai emena to idio minima me to palio mou pc.. wspou kaike i karta... by the way i etaireia pou tis evgaze exei klisei.. nomizw! katalaba.... μάπα το καρπούζι η κάρτα γραφικών δηλαδή.... Επειδή δε παρακολουθώ και πολύ τις εξελίξεις στο χώρο του hardware, με τι κόστος μπορώ να πάρω μία αξιόπιστη καρτούλα; Ο υπολογιστής θα χρησιμοποιηθεί κατά βάση για office - dvd... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harryal Δημ. August 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και το windvd το οποίο είναι πολύ πιο 'ελαφρύ' σαν πρόγραμμα απο το power dvd.Και εγώ πριν κάνω αναβάθμιση(σε ένα PIII 700Mhz)είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο. :) :) Όντως φίλε Πέτρο είχες δίκιο.. Είναι πιο ελαφρύ το windvd και η εικόνα δεν κάνει τόσα πολλά σπασίματα όπως με το power dvd.. Ένας φίλος μου μου είπε να ψάξω να βρω κάποια παλιά έκδοση του windvd γιατί λέει θα είναι ακόμα πιο ελαφριά... ισχύει κάτι τέτοιο;;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bau_05 Δημ. August 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 ποια windows δουλευεις???? αν εχεις 2000, 98 ή ΜΕ ισως ναχεις προβλημα προσφατα έστησα WINXP σε 600 ΜΗΖ/ με 256ΜΒ/καρτα 64αρα δεν το περιμενα: ολα ΡΟΛΟΙ !!!!!!!! **οσο για το windvd v6 αν ξερει καποιος ας μου πει: γιατι σε μερικες ταινιες δε βγαζει ελλ. υποτιτλους και σε αλλες δεν παιζει?? στις ιδιες με το PowerDVD 6 ολα παιζουν **οσο για drivers, τα βρηκαν τα ΧΡ απο μονα τους Παράθεση >Undead< Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harryal Δημ. August 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 ποια windows δουλευεις???? αν εχεις 2000, 98 ή ΜΕ ισως ναχεις προβλημα προσφατα έστησα WINXP σε 600 ΜΗΖ/ με 256ΜΒ/καρτα 64αρα δεν το περιμενα: ολα ΡΟΛΟΙ !!!!!!!! Windows xp, pentium III χρονισμένος στα 558mhz, 328mb RAM **οσο για το windvd v6 αν ξερει καποιος ας μου πει: γιατι σε μερικες ταινιες δε βγαζει ελλ. υποτιτλους και σε αλλες δεν παιζει?? στις ιδιες με το PowerDVD 6 ολα παιζουν **οσο για drivers, τα βρηκαν τα ΧΡ απο μονα τους αν θες στείλε μου ενα pm για το windvd v6 ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lefkal Δημ. August 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 Όντως φίλε Πέτρο είχες δίκιο.. Είναι πιο ελαφρύ το windvd και η εικόνα δεν κάνει τόσα πολλά σπασίματα όπως με το power dvd.. Ένας φίλος μου μου είπε να ψάξω να βρω κάποια παλιά έκδοση του windvd γιατί λέει θα είναι ακόμα πιο ελαφριά... ισχύει κάτι τέτοιο;;; Εδώ θα δεις τις απαιτήσεις του windvd7 και ναι σε όσο παλιότερες εκδόσεις πηγαίνεις μειώνονται οι απαιτήσεις. όσο για κάρτα γραφικών αφού την θες για office - dvd μια από τις παρακάτω θα κάνει την δουλειά της. GECUBE ATI 9250 128MB (39.98E) ASUS ATI 9250TD - 128 MB (47.01E) ASUS ATI 9550 TD Gamers Edition - 128MB (68.00E) Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harryal Δημ. August 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 Εδώ θα δεις τις απαιτήσεις του windvd7 και ναι σε όσο παλιότερες εκδόσεις πηγαίνεις μειώνονται οι απαιτήσεις. όσο για κάρτα γραφικών αφού την θες για office - dvd μια από τις παρακάτω θα κάνει την δουλειά της. GECUBE ATI 9250 128MB (39.98E) ASUS ATI 9250TD - 128 MB (47.01E) ASUS ATI 9550 TD Gamers Edition - 128MB (68.00E) Φίλε lefkal δυστυχώς η motherboard δεν έχει θύρα agp... Θα ανοίξω και το κουτί να σιγουρευτώ 100%... Τώρα σχετικά με τις παλιότερες εκδόσεις έχεις καμμιά ιδέα που μπορώ να ψάξω;;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lefkal Δημ. August 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 πίστεψε με έχει :) Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harryal Δημ. August 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 πίστεψε με έχει :) Κάτι ξέρεις εσύ.... :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harryal Δημ. August 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 Το μοντέλο της μητρικής είναι: Matsonic MS7380SG.... Δυστυχώς δεν έχει θύρα AGP :( 3 θύρες pci,1 isa.... ΟΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ... Άντε τώρα να βρω καρτούλα γραφικών σε pci.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lefkal Δημ. August 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 Ωχ αλήθεια? Περίεργο εγώ είχα ένα Ρ3 450 με 128ΜΒ Ram και του είχα μέσα μια ΤΝΤ2 Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harryal Δημ. August 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 Δυστυχώς.... Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα... AGP θύρα δεν έχω για να έκανα τη δουλειά μου με 30-40 ευρώ αγοράζοντας απλά μία κάρτα γραφικών... DVD decoder σε PCI δεν κυκλοφορούν πια... δύσκολα βρίσκεις και μεταχειρισμένο... οπότε μάλλον θα πάω να πάρω κανά κινέζικο dvd player με 30 ευρώ να για να βλέπω dvd στην τηλεόραση :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. August 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 Πριν τα κάνεις όλα αυτα δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το DMA στο DVD drive! Κατά 99% είναι off και γι' αυτο βλέπεις σπασίματα. Το μηχάνημα είναι υπεραρκετό για παρακολούθηση DVD,4 χρόνια έβλεπα σε Celeron 533a@800 άποψα, αν πάντα το DMA ήταν on. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts